دوات آنلاین- یک سوال ساده: چگونه میتوانیم در ماه رمضان لاغر شویم؟ جواب این پرسش را مرتضی صفوی، متخصص تغذیه داده است. به گفته او با توجه به اینکه برنامه غذایی در ماه رمضان تغییر میکند، افراد برای رسیدن به تناسب اندام و پیشگیری از چاقی باید نکاتی را رعایت کنند.
یکی از علتهایی که افراد در ماه رمضان بیشتر چاق میشوند، استفاده نادرست از مواد غذایی است؛ افراد در ماه رمضان، در طول روز مواد غذایی مصرف نمیکنند و با این دید که باید در سحر و یا افطار مواد غذایی پر کالری و چرب استفاده کنند تا در طول روز گرسنه نشوند، به بدن خود آسیب وارد می کنند، این دیدگاهی نادرست است که باید آن را اصلاح کرد.
نباید در ماه رمضان از مواد غذایی پر کالری استفاده کرد. افراد در ماه رمضان از فست فودها و تنقلات استفاده میکنند؛ آنهایی که بیشتر سمت این مواد غذایی میروند با پایان ماه رمضان به اضافه وزن مبتلا میشوند که جبران این بدخوری برای فرد گران تمام می شود.
دید و بازدید در ماه رمضان بیشتر است و همین امر باعث افزایش وزن میشود. پذیرایی و غداهای متنوع و چرب در مهمانیهای افطار بیشتر است و اشخاص در پایان این ماه با اضافه وزن رو به رو میشوند.
نوع طبخ غذا در افزایش وزن موثر است. افراد باید مواد غذایی را با روغن کم سرخ و بیشتر غذای آب پز مصرف کنند و در مهمانیها غذاهایی با کالری کمتر مصرف کنند.
در همین رابطه: عوارض خطرناک راههای غلط لاغری
افراد باید از بدخوری جلوگیری کنند. افراد در ماه رمضان به دلیل اینکه در طول روز تشنه نشوند، در زمان سحر و افطار آب بیش از اندازه مصرف میکنند و مایعات زیاد مینوشند، مانند آب میوه صنعتی، نوشابه، سوپهای آماده که مواد صنعتی در آن به کار رفته است، این مواد کالری زیادی دارند و برای سلامتی بدن اصلا توصیه نمیشود، همچنین افراد نباید در حین غذا خوردن از مایعات استفاده کنند.
نباید از مواد غذایی با نمک زیاد استفاده شود. افراد به دلیل گرایشی که به فست فودها دارند، در ماه رمضان بیشتر سمت این مواد غذایی میروند، اما در این مواد نمک زیادیاستفاده شده است مثل سوسیس ، کالباس و سس قرمز، این مقدار نمک برای سلامتی اصلا مفید نیست و سلامتی فرد را به خطر میاندازد.
در همین رابطه: این میوهها خاصیت لاغرکننده دارند
نباید در ماه رمضان از دسرها استفاده کرد. افراد از مصرف دسرهای شیرین و زولبیا و بامیه اجتناب کنند؛ اگر تمایل به استفاده از دسرها وجود دارد باید به مقدار بسیار کمی از آن استفاده شود، همچنین کاهش مصرف کله پاچه و حلیم توصیه میشود زیرا این مواد غذایی کالری زیادی دارند.
میزان مصرف آب در لاغری موثر است. میزان مصرف آب باید پنج الی 6 لیوان در طول روز باشد؛ میتوان میوههای آب دار در رژیم غذایی گنجاند تا میزان آب بدن را به حد مطلوب نگه دارند؛ هندوانه، طالبی، دستانبو و خیار برای بدن مفید هستند و افراد میتوانند کمبود آب را از طریق این میوهها جبران کنند.
منبع: باشگاه خبرنگاران
نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.