دوات آنلاین-مصرف مایعات گرم مانند چای، شیر و سوپ سبزیجات انواع نمک ها، پتاسیم و منیزیم بدن را تامین میکند. این نکته را یک متخصص تغذیه و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآوری کرده است. توصیههای غذایی و دارویی دکتر سیدعلی کشاورز را برای ماه مبارک رمضان بخوانید:
بدن روزه دار در طول روز دچار کم آبی می شود و با توجه به طولانی بودن روزها برخی نمک ها و ذخایر قندی کم می شود و بدن معمولا بعد ازظهر دچار ضعف و بی حالی می شود.
افراد درهنگام افطار با توجه به خستگی و فرسودگی بدن با مصرف مایعات گرم مثل چای، شیر، آش، سوپ و بخصوص سوپ سبزیجات می توانند انواع نمک ها، پتاسیم و منیزیم مورد نیاز بدن را تامین کنند.
افراد روزه دار برای برخورداری از توان کافی در طول روز باید در سحری غذا مصرف کنند، اگر چه میزان آن به اندازه افطار نباشد.
مصرف خرما در بین شیرینی ها به خاطر وجود پتاسیم و انواع ویتامین و نمک ها بسیار مناسب است. سعی کنیم در مصرف برخی از شیرینی ها از جمله زولبیا و بامیه احتیاط کنیم و مصرف آن برای افرادی که چربی خون بالایی دارند، فاجعه است.
افراد نوجوان که برای اولین بار روزه می گیرند به خاطر این که بدن آنها در حال رشد است در مواقع افطار اگر می توانند شام کاملی بخورند اما افراد بالغ که قصد امساک و صرفه جویی در خوردن دارند بهتر است با مایعات گرم، نان و پنیر و خرما افطار کنند و بعد از نیم ساعت تا یک ساعت شام را مصرف کنند تا ولع خوردن آنها از بین برود.
در تجربهای که در سفر مکه و مدینه داشتم، اعراب بعد از اذان مغرب افطار می کنند و بعد نماز خود را می خوانند و تا رسیدن به منزل برای صرف شام آن ولع اولیه برای خوردن گرفته می شود که این نوع افطار بسیار مناسب و تاثیر گذار است.
بعد از افطار انواع پروتئین ها از قبیل گوشت مرغ و ماهی و خوراک عدسی و همچنین نان و سیب زمینی به عنوان مواد نشاسته ای مصرف شود و همچنین مصرف سبزی ها و میوه ها مهم است. البته افرادی که دچار چاقی هستند از مصرف زیاد میوه به خاطر وجود قند پرهیز کنند و به جای آن از سبزی خوردن استفاده کنند تا دچار اضافه وزن نشوند. مصرف نان، سبزی و خرما در افطار ایده آل است.
به خاطر طولانی بودن روزها باید در طول شب مایعات فراوانی مصرف شود تا نمکهایی که در طول روز دفع میشود، جبران شود.
مصرف داروها بر حسب نوع بیماری بسیار مهم است و برخی داروها مانند آنتی بیوتیک ها که مصرف 6 ساعته و 8 ساعته دارند را نمی توان قطع کرد.
افراد دیابتی معمولا می توانند مصرف داروی خود را تنظیم کنند ولی یک فرد دیابتی که می خواهد روزه بگیرد این مساله را باید در ذهن خود داشته باشد که روزه گرفتن نباید به گونه ای باشد که در طول روز دچار ضعف به همراه لرزش بدن شود و در هر زمان که دچار این عارضه شد باید روزه خود را افطار کند، حتی اگر 10 دقیقه به اذان مغرب باقی مانده باشد.
نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.