این غذاها یائسگی را به تعویق میاندازد
سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه لیدز انگلستان:«ما دریافتیم مصرف بیشتر ماهیهای چرب زمان یائسگی طبیعی را تا سه سال به تاخیر میاندازد...»
دوات آنلاین-زمان یائسگی در زنان میتواند به نوع رژیم غذایی آنها بستگی داشته باشد. این را تحقیقات جدیدی که در انگلیس انجام شده، نشان داده است.
محققان بعد از بررسی بیش از ۳۵ هزار زن بریتانیایی به مدت ۴ سال دریافتند یائسگی در بین زنانی که رژیم غذاییشان سرشار از کربوهیدراتهای تصفیه شده است زودتر آغاز میشود. در مقابل، یائسگی در زنانی که بیشتر ماهی و حبوبات مصرف میکنند دیرتر آغاز میشود.
«یاشوی دانرام»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه لیدز انگلستان، در این باره میگوید: «ما دریافتیم مصرف بیشتر ماهیهای چرب زمان یائسگی طبیعی را تا سه سال به تاخیر میاندازد و مصرف حبوبات تازه نظیر نخود فرنگی و لوبیا سبز یائسگی را تا حدود یک سال به تعویق میاندازد.»
وی در ادامه می افزاید: «اما مصرف بیشتر کربوهیدرات های تصفیه شده نظیر پاستا و برنج، شروع یائسگی را تا ۱.۵ سال جلو می اندازد.»
دلیل وجود این رابطه هنوز نامشخص است، اما دانرام معتقد است این رابطه ممکن است ناشی از تاثیر برخی مواد خوراکی بر هورمون ها باشد.
به گفته دانرام، «کربوهیدرات های تصفیه شده یکی از عاملان اصلی مقاومت انسولین است. میزان بالا انسولین موجود در خون با فعالیت هورمون جنسی تداخل یافته و میزان استروژن را تقویت می کند. هر دو این اتفاق ها موجب افزایش تعداد دوره های پریود شده و در نتیجه منبع تخمک ها سریع تر به پایان رسیده که موجب یائسگی زودهنگام می شود.»
با این حال محققان اذعان می کنند که هنوز نمی توان به صراحت مصرف این مواد خوراکی را به منظور تاثیر بر شروع یائسگی طبیعی پیشنهاد کرد.
12jav.net