2024/11/22
۱۴۰۳ جمعه ۲ آذر
پیشنهادات ما
شواهد بیشتر از تاثیر برخی مواد غذایی بر گسترش سرطان

شواهد بیشتر از تاثیر برخی مواد غذایی بر گسترش سرطان

دوات آنلاین-متخصصان دانشگاه کمبریج در یک مطالعه جدید تاکید کردند شواهد بیش از پیش نشان می‌دهد نوع غذایی که می‌خوریم می‌تواند بر رشد سلول‌های سرطانی و گسترش آنها در بدن تاثیرگذار باشد.

مطالعه‌ای روی حیوانات که در نشریه "نیچر" منتشر شده نشان داد تومورهای سرطان پستان در غیاب یک ماده غذایی به نام "آسپاراژین" به تقلا می‌افتند.

این ماده در گیاه "مارچوبه"، همچنین گوشت مرغ، محصولات دریایی و غذاهای زیاد دیگری وجود دارد. پزشکان و دانشمندان علوم پزشکی امیدوارند در آینده از "اعتیاد" سلول های سرطانی به مواد خاص غذایی برای مقابله با آنها استفاده کنند.

"آسپاراژین" یک نوع اسید آمینه است که از مصالح اولیه ساخت پروتئین ها هستند. این ماده نام خود را از گیاه "آسپاراگوس" (مارچوبه) می‌گیرد.

به گزارش بی‌بی‌سی، این مطالعه توسط موسسه تحقیقات سرطان انگلیس در کمبریج بر موش های مبتلا به سرطان پیشرفته پستان انجام شد. با گسترش سلول های سرطانی در بدن، موش‌ها معمولا ظرف دو هفته می میرند اما وقتی موش ها چه از طریق رژیم چه با دادن قرص از آسپاراژین محروم شدند، سلول های سرطانی به تقلا افتادند.

پروفسور گرگ هانون گفت: تغییری که مشاهده کردیم واقعا شدید بود و پیدا کردن سلول های سرطانی دشوار شد.

سال گذشته نیز نتایج آزمایشاتی در دانشگاه گلاسکو نشان دادند که قطع دو اسید آمینه "سرین" و "گلیسین" رشد سرطان لنفوم و روده را کم می‌کند.

پروفسور هانون تاکید کرد: ما شاهد شواهد بیشتر و بیشتری هستیم که بعضی سرطان ها به ترکیبات موجود در رژیم غذایی ما معتاد هستند.

وی افزود: امیدواریم در آینده با تغییر رژیم بیمار یا استفاده از داروهایی که دسترسی سلول های سرطانی به مواد غذایی را کنترل می کند به نتایج بهتر درمان دست پیدا کنیم.

تومور در مرحله اولیه به ندرت مرگبار است. سرطان وقتی مهلک می شود که در بدن منتشر شود یا به اصطلاح متاستاز دهد. سلول سرطانی برای آنکه منتشر شود ابتدا باید تغییرات گسترده ای را پشت سر بگذارد و محققان می گویند برای همین تغییرات است که به آسپاراژین نیاز دارد.

با این حال این نتایج هنوز در انسان تایید نشده و به هر شکل پرهیز از آسپاراژین در رژیم روزانه خیلی سخت است.

دلیت مورگان مدیر گروه "سرطان پستان حالا" گفته که بیماران نباید با تکیه بر این مطالعه خود را در معرض رژیم های سخت قرار دهند.

او یادآور شد: ما توصیه نمی کنیم که بیماران بدون مشورت با پزشک یک گروه غذایی خاص را کاملا از رژیم خود حذف کنند و همچنین همه بیماران را تشویق می کنیم یک رژیم غذایی سالم و متنوع را دنبال نمایند.

12jav.net

 

پیشنهادات ما
کلید واژه
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.