طرز تهیه رب انار خانگی به سبک شمالی ها
طرز تهیه رب انار خانگی و فوت و فن های سیاه شدن آن را در این مطلب بخوانید.
دوات آنلاین -
رب انار چاشنی خیلی از غذاها به ویژه غذاهای شمالی است. شما هم می توانید این رب را در خانه درست کنید، طوری که دقیقا مثل رب انار شمالی سیاه و خوشمزه شود.
مواد لازم برای تهیه رب انار سیاه شمالی
به نوشته نمناک شما برای درست کردن یک کیلو رب انار خانگی به مواد زیر نیاز دارید.
انار ترش 8 کیلوگرم
آب 3 لیوان
نمک یک قاشق غذاخوری
صافی پارچهای یا سیمی
گوشتکوب
چرخگوشت یا مخلوط کن
ظرف مسی
رب انار خانگی را چطور درست کنیم
انارها را خوب بشویید و از وسط نصف کنید.
انارها را دانه کنید اما در حین انجام این کار، پوست انار و یا رگههای سفید میان آن داخل ظرف نریزد.
دانهها را آبگیری کنید.
برای آبگیری می توانید از گوشتکوب، چرخ گوشت و یا هر دستگاه مخلطو کن و غذاساز استفاده کنید یا اینکه دانهها را همراه با دو لیوان آب روی شعله گاز بگذارید و بعد از نرم شدن دانه ها، آنها را روی یک آبکش فلزی بسابید تا آبگیری شوند. سپس آب انار تهیه شده را از صافی بگذرانید. در این روش رب انار بدون هسته خواهد بود.
آب اناری را که تهیه کرده اید، داخل یک ظرف بزرگ ریخته و بگذارید تا روی حرارت زیاد شعله اجاق به جوش بیاید.
بعد از به جوش آمدن آب انار شعله را کم کنید تا آب انار همچنان در فاز جوشیدن باقی بماند.
محلول آب انار را دائم هم بزنید تا ته نگیرد.
حرارت دادن و هم زدن را تاجایی ادامه دهید که آب انار شما حالتی تلغیظ شده پیدا کند.
در آخرین مرحله تهیه رب انار سیاه به آن نمک اضافه کنید تا ماندگاری آن بیشتر شده و رب انار شما کپک نزند.
چکار کنیم رب انار سیاه شود
هر چه غلظت رب انار بیشتر باشد،رنگ آن نیز تیرهتر میشود.
غلظت رب انار باید به گونه ای باشد که پس از ریختن رب انار در ظرف و تکان دادن ظرف رب انار به ظرف بچسبد و تکان نخورد.
هر چه دانههای انار ترش تر باشند، رنگ آن نیز تیرهتر میشود.
هر چه ظرف بزرگتر باشد، سرعت آبگیری انار سریعتر و کیفیت رب انار بالاتر است.
نمک را در مرحله آخر بیافزایید زیرا اضافه شدن نمک در مرحله پخت رب انار رنگ آن را کدر میکند.
فوت و فن های تهیه رب انار شمالی
دقت کنید پوست انار و لایه سفید انار، رب انار شمالی را تلخ میکند.
اگر از انار جنگلی برای تهیه یک کیلو رب انار سیاه استفاده می کنید، به مقدار 12 کیلو از آن نیاز دارید.
اگر آب انار ته بگیرد، رب انار تلخ میشود. در صورت ته گرفتن آب انار هم نزنید و حتماً بخشهای سوخته را از ظرف خارج کنید.
دانههای خراب و یا پوسیده را از دانههای سالم انار جدا کنید.
دانه های انار را نشویید.
از ظرف بزرگ استفاده کنید زیرا تهیه رب انار در ظرف بزرگ باعث تلغیظ سریعتر و رنگ و لعاب و مزه بهتر رب انار میشود.
در حین جوشاندن آب انار کف ایجاد شده در سطح آب انار را بگیرید.
رب انار را در داخل ظرفهای شیشهای استریل با دربهای محکم نگهداری کنید.