دستور پخت نان شیرمال خانگی
طرز تهیه و فوت و فن درست کردن نان شیرمال ساده در خانه را یاد بگیرید.
دوات آنلاین -نان شیرمال از جمله نان های خانگی است که به دلیل طعم فوق العاده ای که دارد خیلی ها می خواهند خودشان آن را در خانه درست کنند. طرز تهیه و دستور پخت این نان در ادامه توضیح داده شده است.
مواد لازم برای نان شیرمال
به نوشته غذالند شما برای تهیه این نان خانگی برای 4 نفر به مواد زیر نیاز دارید:
آرد گندم : 3 لیوان سرخالی
شیر : 1 لیوان
شکر : نصف لیوان
کشمش : نصف لیوان (استفاده از کشمش اختیاری است و بجای آن از گردو هم میتوانید استفاده کنید.)
تخم مرغ : 1 عدد
پودر خمیر مایه : 1 قاشق غذاخوری
کره : 100 گرم
نمک : به مقدار لازم
طرز تهیه نان شیرمال در خانه
ابتدا پودر خمیر مایه را با 2 قاشق آب گرم ( داغ نباشد ) و نصف قاشق شکر مخلوط کرده و 5 دقیقه می گذاریم بماند.
فیلم: آموزش پخت فطیر اردبیلی
درون کاسه ای تخم مرغ ، کره آب شده ، شیر ، شکر ، خمیر مایه اماده و مقدار بسیار کمی نمک ( نوک قاشق ) مخلوط می کنیم.
سپس آرد را قاشق قاشق اضافه کرده تا خمیر لطیفی بدست آید. پس از تهیه خمیر و آماده شدن آن کشمش را اضافه می کنیم(اضافه کردن کشمش اختیاری ست).
خمیر را پس از آماده شدن مقداری ورز میدهیم ( خمیر لطیف است و ممکن است کمی چسبناک باشد اما نیازی به افزودن آرد اضافه نیست ) ، نرمی خمیر باید مانند نرمی لاله گوش باشد.
فیلم: آموزش پخت نان سوخاری در فر
خمیر را پس از اینکه کمی ورز دادید به مدت 3 ساعت استراحت می دهیم ( برای استراحت دان خمیر ، باید داخل کاسه ای بزرگ را چرب کنید ، خمیر را کف کاسه قرار دهید و روی ان را 3 ساعت بپوشانید ) ، پس از این مدت زمان خمیر را به چند قسمت مساوی تقسیم می کنیم.
سه قسمت از خمیر را بصورت نوارهای بلندی حالت دهید سپس بصورت گیس بافت می بافیم ، میتوانید انواع مدل ها مانند گل ، اشکال هندسی ، حیوانات و … را با خمیر درست کنید.
برای رومال مقداری کره آب شده و 1 زرده تخم مرغ را مخلوط کرده و با قلمو روی خمیرها می زنیم ، در صورت تمایل میتوانید مقداری کنجد نیز روی آن بپاشید.
بیشتر بخوانید: دستور پخت نان سیر ساده خانگی
خمیرهای آماده را درون سینی فر قرار داده و 20 دقیقه به خمیرها استراحت می دهیم ( برای پوک شدن نان شیرمال این استراحت لازم است ).
پس از استراحت سینی را درون فری که از قبل با درجه حرارت 180 درجه سانتیگراد روشن کرده ایم و گرم شده است به مدت 15 دقیقه قرار میدهیم.
در پایان پخت می توانید گریل بالا را 2 دقیقه روشن کنید تا روی نان ها طلایی شود ، نان ها را پس از خنک شدن سرو کنید.
12jav.net