طرز تهیه باسلوق ساده و ژله ای با نشاسته
چگونه در خانه باسلوق درست کنیم و برای این کار به چه موادی نیاز داریم؟
دوات آنلاین -باسلوق از شیرینی هایی است که در فرهنگ و تاریخ ما جایگاه ویژه ای دارد و در مراسم خاص به ویژه شب یلدا بسیار مورد توجه قرار می گیرد. تهیه این شیرینی در خانه بدون فر ممکن است. بعضی ها دوست دارند این شیرینی را به صورت ژله ای و رنگی درست کنند و برخی نوع ساده آن را ترجیح می دهند.
مواد لازم برای تهیه باسلوق ساده
به نوشته غذالند شما برای تهیه باسلوق برای 10 نفر به مواد زیر نیاز دارید:
نشاسته: ۱ لیوان
شکر: ۱ لیوان
آب: ۲ لیوان
گلاب: یک سوم لیوان
پودر ژلاتین: ۱ قاشق غذاخوری
روغن: ۱ قاشق غذاخوری
پودر نارگیل: به میزان لازم
مغز گردو: به میزان لازم
پسته: به میزان لازم
روش درست کردن باسلوق خانگی
ابتدا آب و نشاسته را با هم مخلوط کنید تا نشاسته در آب حل شود.
شکر را اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید. زمانی که مواد غلیظ شد روغن، ژلاتین و گلاب را اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: آموزش پخت شیرینی گردویی، کرهای و زنجبیلی
زمانی که مواد سفت شد از روی حرارت بردارید و در ظرفی که نارگیل ریخته اید بریزید و پهن کنید و به مدت 1 ساعت درون یخچال بگذارید تا خنک شود.
سپس از مواد به اندازه یک گردو بردارید و گرد کنید و بر روی هر کدام مغز گردو و پسته بزنید.
نکته مهم این است که در زمان پخت باید به صورت مکرر نشاسته را هم بزنید تا مواد گلوله نشوند و ماده ای یکدست بدست آید.
ضمن اینکه برای اینکه مواد به دستتان نچسبد کف دستتان را چرب کنید.
باسلوق ژله ای و رنگی
به نوشته کتاب کاله برای تهیه باسلوق ژله ای و رنگی به مواد زیر نیاز دارید:
پودر ژله (طعم دلخواه) یک بسته
شکر یک پیمانه
نشاسته نصف پیمانه
آب سرد یکونیم پیمانه
کره پاستوریزه یک قاشق غذاخوری
گلاب دو قاشق غذاخوری
پودر قند یا پودر نارگیل (برای تزیین) به مقدار لازم
برای تهیه باسلوق ژله ای ابتدا نشاسته را با یک و نیم لیوان آب سرد مخلوط کنید. نشاسته را آنقدر هم بزنید تا در آب به طور کامل حل شود.
فیلم: آموزش تهیه شیرینی لطیفه بدون فر
پس از آن که نشاسته در آب حل شد پودر ژله را به مخلوط نشاسته و آب اضافه کنید. بعد از آن شکر را اضافه کنید و خوب هم بزنید.
سپس، مخلوط را روی حرارت ملایم گاز بگذارید و آرام آرام هم بزنید تا مواد کاملا در آب حل شوند. پس از 15 دقیقه گلاب را اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید. به همزدن روی شعله ادامه دهید تا مواد ته نگیرند.
حدود 20 تا 30 دقیقه طول میکشد تا مواد به غلظت کافی برسد، در آخر کره را اضافه کنید. همچنان به همزدن ادامه بدهید تا مواد خوب حل شده و مخلوط یکدستی به دست بیاید. وقتی احساس کردید مواد خوب حل شدهاند، میتوانید آن را از روی حرارت بردارید.
کف قالب یا ظرفتان را پلاستیک یا سلفون بکشید و مایه باسلوق را روی آن بریزید. یا این که میتوانید به جای گذاشتن پلاستیک کف قالب را چرب کنید و مواد را داخل قالب بریزد.
این کار برای آن است که موادتان به قالب نچسبد. باسلوق را به مدت چهار تا پنج ساعت داخل یخچال گذاشته و اجازه دهید به خوبی سفت شود و در اصطلاح خودش را بگیرد.
بیشتر بخوانید: آموزش طرز تهیه نقل خانگی
پس از آن که باسلوق شما به اندازه کافی سفت شد، میتوانید قالب را از یخچال بیرون بیاورید و پلاستیک را از کف قالب خارج کنید. باسلوقها را به صورت مربع یا لوزی مانند تصویر زیر برش بزنید. در سینیهای جداگانه پودر نارگیل و پودر قند بریزید و تکههای ژلهای باسلوق را در آنها بغلتانید.
اگر مایل هستید باسلوق ها گرد شوند، کافیست قبل از این که تکههای باسلوق را داخل یخچال قرار دهید، دستانتان را کمی چرب کنید و باسلوق را به صورت گرد فرم دهید.
پس از در یخچال ماندن مانند قبل میتوانید پودر نارگیل و پودر قند را روی باسلوقها بپاشید. باسلوقهای لوزی یا گرد را در ظرف مناسبی بچینید.
12jav.net