2022/11/28
۱۴۰۱ دوشنبه ۷ آذر

فیلم آموزش تهیه خورشت با ماهی؛ غذای جنوبی

خورشت سالونه غذایی جنوبی است که همان طور که در این ویدئو مشاهده می کنید آن را با ماهی درست می کنند.

دوات آنلاین -سالونه که به آن ماهی تمری هم گفته می شود نوعی خورشت با ماهی است که جنوبی ها درست می کنند و اصالتا آن به لامرد بر می گردد. فیلم بالا از برنامه به خانه بر می گردیم طرز تهیه و دستور پخت این غذا را آموزش داده است.

 

مواد لازم برای خورشت ماهی

فیله ماهی ۶۰۰ گرم

پیاز بزرگ نگینی خرد شده ۱ عدد

سیر ۶ حبه

رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غداخوری

گوجه پوره شده ۴ عدد

عصاره تمر هندی نصف بسته

آرد برنج یا آرد سفید ۱ قاشق غذاخوری

آب ۱ پیمانه

فلفل تند ۱ تا ۲ عدد

آرد سفید نصف پیمانه

پودر تخم گشنیز یا پودر کاری ۱ قاشق چایخوری

لیمو ترش ۱ عدد

روغن مایع به میزان لازم

نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم

خورشت سالونه یک غذی جنوبی است که با ماهی درست می شود

دستور پخت خورشت سالونه با ماهی

در ابتدا ماهی را با ۱ حبه سیر، نمک و فلفل و لیموترش مزه دار کرده و ۱۵ تا ۲۰ دقیقه با درپوش داخل یخچال استراحت دهید بیش از این زمان ماهی له می شود.

 

فیلم: آموزش تهیه کتلت ماهی

 

بعد از زمان استراحت ماهی را در مخلوطی از آرد سفید ، نمک و فلفل و زردچوبه غلطانده و سپس در روغن داغ سرخ کنید.

 

در ظرف مجزا پیاز نگینی خرد شده را با مقداری روغن تفت داده تا سبک و شیشه ای شود و آب پیاز کشیده شود سپس سیر را همراه ادویه ها (فلفل سیاه یا قرمز ، ادویه کاری یا تخم گشنیز ، زردچوبه ) اضافه کنید تا جایی که عطر سیر و ادویه ها بلند شود رب گوجه و گوجه فرنگی را اضافه کنید و زمان دهید تا خامی رب گوجه گرفته شود.

 

بیشتر بخوانید: ماهی زعفرانی را چطور درست می کنند

 

 در آخر تمر هندی که از قبل با آب گرم خیس کردیم از صافی رد کرده و به همراه مخلوط آب و آرد که کاملا حل شده است به خورشت اضافه کنید.

 

زمان دهید تا خورشت به جوش بیفتد و کمی غلیظ شود ۱۵ دقیقه آخر ماهی هایی که از قبل سرخ کرده بودیم را اضافه کرده و تست مزه می گیریم و بعد ۱۵ دقیقه زیر شعله را خاموش کنید. بیشتر از این زمان ماهی در خورشت له می شود.

 

چند نکته مهم

در لامرد این خورشت خوشمزه را با رشته پلو سرو میکنند اما بنا به سلیقه و ذائقه با پلو سفید هم بسیار لذیذ است.

 

این غذا اصالتا تند و ترش است اما بنا به ذائقه میتوانید فلفل تند داخل دستور را اضافه نکنید.

 

به دلیل شوری تمر هندی مقدار مصرف نمک را کنترل کنید.

 

 در صورت غلیظ بودن خورشت از نصف پیمانه آب جوش استفاده نمائید.

 

پیشنهادات ما
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.