2022/05/28
۱۴۰۱ شنبه ۷ خرداد
طرز تهیه بهاردونه یا برنجک مازندرانی

طرز تهیه بهاردونه یا برنجک مازندرانی

بهاردونه یا برنجک شیرینی مازندرانی است که طعم فوق العاده ای دارد. دستور پخت آن را در اینجا یاد بگیرید.

دوات آنلاین -درست کردن بهاردونه یا برنجک مازندرانی برای آنهایی که به شیرینی پزی علاقه دارد می تواند کار جذابی باشد چون در نهایت حاصل کار بسیار خوردنی و دوست داشتنی خواهد شد.

 

مواد لازم برای شیرینی بهاردونه

به نوشته چار دیواری جام جم مواد اولیه‌ بهاردونه خیلی ساده ست: برنج، گلاب، شکر یا عسل، آب، آب نارنج و روغن که می‌تونی برای خوش طعم و رنگ کردنش به جای رنگ‌های مجاز خوراکی از زعفران و لبو و برای تزئینش از خلال پسته و بادام و حتی شکوفه‌های گل سرخ هم استفاده کنی.

بهاردونه یا برنجک مازندرانی را چگونه درست می کنند

دستور پخت برنجک مازندرانی

 برای درست کردن این شیرینی، اول باید اجازه بدی برنج برای یک تا دوساعت در آب بمونه و خیس بخوره. بعد از گذشت این مدت زمان، باید برنج رو تا زمانی که کمی نرم بشه و از حالت خامی دربیاد، بپزی. بعد برنج رو آبکش می‌کنی و رو یه پارچه تمیز نخی پهن می‌کنی و جلوی نور آفتاب میذاری تا کاملا خشک بشه.

 

بیشتر بخوانید: دستور تهیه شیرینی نعلی یا اشکی بدون فر

 

 اگه دوست داری شیرینی‌های رنگی و با طرح‌هایی متنوع داشته باشی، می‌تونی برنجا رو متناسب با سلیقه خودت به دو یا چهار قسمت تقسیم و بهشون زعفران یا رنگ‌های طبیعی دیگه مثل لبو اضافه کنی.

 

در مرحله بعد تو یه ظرف گود کوچیک روغن می‌ریزی و روی حرارت قرار می‌دی تا کاملا داغ شه. به یه صافی یا آبکش استیل هم نیاز داری تا برنجا رو کم‌کم داخلش بریزی و درون ظرف روغن قرار بدی. میزان برنجی که سرخ می‌کنی باید حجم کمی داشته باشه تا همه اونها‌ بتونن در حرارت پف کنن.

 

استفاده از صافی هم این امکان رو بهت میده که سریع عمل کنی و برنجا رو به محض پف کردن و قبل از سفت شدن، از حرارت دور و در ظرف مناسب دیگه‌ای خالی کنی. معمولا هم حدود پنج ثانیه برای سرخ شدن برنجا کافیه. مطمئناً تماشای این مرحله برای تو هم خیلی جذابه، چون سرعت پف کردن برنجای روی حرارت، حیرت‌زده‌‌ات‌ می‌کنه.

 

راهنمایی: طرز تهیه پشمک خانگی خوشمزه

 

حالا نوبت آینه که شربت یا شهد شیرینی رو آماده کنی. آب، شکر یا عسل و آب نارنج رو روی حرارت ملایم قرار می‌دی و بعد از حل شدن شکر در آب، بهش گلاب رو هم اضافه می‌کنی و هم می‌زنی تا جایی که شربت به قوام برسه، یعنی اگه مقداری از اون رو تو یه کاسه آب سرد بریزی، داخل آب پخش نشه یا این‌که بتونی راحت با دست جمعش کنی. دقت کن که شهد زیاد روی حرارت نمونه، چون باعث سفت شدن زیاد  شیرینی‌ها میشه.

 

آموزشی: شیرینی نخودچی را چطور در خانه درست کنیم

 

تو مرحله بعدی برنجا رو تو یه ظرف بزرگی می‌ریزی و بعد از اضافه کردن شهد بهش سعی می‌کنی که مخلوط رو به صورت فشرده و یکدست در هر ضخامتی که دوست داری در بیاری.  حواست باشه که شهد باید سریع مخلوط بشه،چون شیرینی خیلی زود سفت میشه. خب دیگه به مرحله آخر رسیدیم و اینجا باید به شیرینی فرصت بدی که به دمای محیط برسه و معمولا بعد از ۱۵دقیقه می‌تونی شیرینی‌ها رو به صورت مستطیلی، لوزی یا در شکل‌های مورد علاقه‌‌ات، برش بزنی.

 

حالا دیگه این شیرینی‌های ترد و خوش‌طعم بهاری آماده‌ست تا همراه یه چای بهارنارنج تازه‌دم، میل بشه. طعم شیرین و عسلی بهاردونه، ضمن این‌که همراه با بوی خوش بهارنارنج شگفت‌زده‌تون می‌کنه، طعم تلخ بهارنارنج رو هم از بین می‌بره و برای همین ترکیب مناسبی برای باهم نوش جان کردن و بهاری شدن لحظه‌هاتونه.

 

پیشنهادات ما
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.