2024/11/21
۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ آذر
پیشنهادات ما
قیمه شاه عباسی را چطور درست می کنند

قیمه شاه عباسی را چطور درست می کنند

جزییات کامل و طرز تهیه و دستور پخت مرحله به مرحله قیمه شاه عباسی را در این مطلب بخوانید.

دوات آنلاین -قیمه شاه عباسی که به آن قیمه لای پلو هم می گوید از جمله غذاهای سنتی است که واقعا اگر خوب درست شود طعمی بی نظیر دارد و از میل کردن آن لذت خواهید برد. طرز تهیه و دستور پخت این غذا در ادامه آمده است.

 

مواد اولیه لازم برای قیمه شاه عباسی

به نوشته برترین ها برای پختن این غذا برای 4 نفر به مواد زیر نیاز دارید:

برنج: ۳ پیمانه

کره: ۴۰ گرم

گوشت راسته یا فیله گوسفند یا گوساله: ۴۰۰ گرم

لپه: ۱۰۰ گرم

لیمو عمانی: ۵ عدد

پیاز متوسط نگینی خرد شده: ۲ عدد

پیاز داغ: ۴ قاشق غذاخوری

قرص استاک گوشت: ۱ عدد

آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری

گلاب: ۱ قاشق غذاخوری

رب گوجه: ۲ قاشق غذاخوری

روغن مایع: ۴ قاشق غذاخوری

زعفران دم کرده: ۲ قاشق غذاخوری

زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری

چوب دارچین: ۲ تکه

هل: یک چهارم قاشق چایخوری

نمک: به میزان لازم

فلفل سیاه: به میزان لازم

 

بیشتر بخوانید: رازهای جا افتادن و خوش رنگ شدن خورشت قیمه

 

مواد اولیه لازم برای ته دیگ

برنج: ۱ پیمانه

ماست چکیده ترش: یک سوم پیمانه

زرده تخم مرغ: ۲ عدد

روغن مایع: ۳ قاشق غذاخوری

زعفران دم کرده: غلیظ ۲ قاشق غذاخوری

نمک: به میزان لازم

روش درست کردن قیمه شاه عباسی را یاد بگیرید

دستور تهیه قیمه شاه عباسی

۱- ۴قاشق غذاخوری روغن مایع + پیاز نگینی خرد شده + گوشت + زردچوبه + فلفل سیاه را ۱۵ دقیقه روی حرارت تفت دهید؛ سپس لپه را اضافه کنید. حدود ۲ تا ۳ دقیقه تفت دهید. حواس‌تان باشد اگر لپه را زیاد تفت دهید، دیگر نمی‌پزد. سپس ۲ قاشق غذاخوری رب اضافه کنید. حدود ۱ دقیقه تفت بدهید، بعد آب جوش و قرص استاک را اضافه کنید.

 

این خورشت، خورشت پرآبی نیست؛ بنابراین آب را در حدی اضافه کنید که ۱ بند انگشت بالاتر از مواد باشد. بعد در ظرف را بگذارید و اجازه دهید حدود 2 ساعت و نیم ساعت بپزد. اگر در اواسط پخت احساس کردید آب خورشت کم است، فقط می‌توانید آب در حال جوش اضافه کنید.

 

فیلم: دستور پخت خورشت قیمه با گوشت چرخ کرده

 

۲- اگر لپه را جدا پختید، وقتی گوشت تقریباً پخته شد، حدود ۱۵ دقیقه آخر لپه + آبلیمو + لیمو عمانی + پیاز داغ + گلاب + هل + چوب دارچین + زعفران + نمک را اضافه کنید و اجازه دهید خورشت ریزجوش بزند. در این مرحله لازم نیست زیاد خورشت را هم بزنید. اگر چاشنی‌ها را زود اضافه کنیم، باعث می‌شود گوشت نپزد. در انتهای پخت چوب دارچین را خارج کنید. به این نکته توجه داشته باشید که گوشت و لپه نباید کاملاً پخته شده باشند؛ زیرا حدود نیم ساعت هم با برنج دم می‌کشند؛ بنابراین اگر کاملاً پخته شده باشند، در فرآیند دم کشیدن له می‌شوند.

 

بخوانید: طرز تهیه خورش ریواس با گوشت قرمز

 

۳- برای آماده کردن ته‌دیگ ته‌چینی ماست چکیده + زرده تخم مرغ + نمک + زعفران را با همزن برقی مخلوط کنید. بعد روغن مایع را به آن اضافه کنید و دوباره با همزن هم بزنید. برنج را که از قبل آماده کرده‌اید و کمی ولرم شده است، به آرامی به این مواد اضافه کنید و با هم مخلوط کنید. به این نکته توجه داشته باشید که اگر برنج خیلی داغ باشد، باعث می‌شود ماست آب بیندازد. درنتیجه ته‌چین شما خمیر می‌شود. اگر هم برنج خیلی سرد شده باشد، چسبندگی خود را از دست می‌دهد.

 

برنج ته‌چین را کمی دان‌تر بردارید؛ زیرا وقتی برنج با تخم مرغ و ماست ترکیب می‌شود، کمی حالت خمیری پیدا می‌کند. علاوه‌بر این برنج ته‌چین باید نسبت به برنج‌های دیگر کمی خوش‌نمک باشد. کف و دیواره قابلمه را با روغن چرب کنید. برنج را با کف‌گیر بریزید و با کمک قاشق روی آن را صاف کنید. بعد ۲ کفگیر از برنج سفید را روی آن بریزید. سپس یک ملاقه از خورشتی را که تقریباً آب آن کشیده شده و غلظت آن مثل مواد لوبیا پلو شده است، روی برنج بریزید. در این مرحله می‌توانید کمی پودر دارچین هم بریزید و به همین ترتیب همه مواد را لا به لای برنج بریزد.

 

وقتی کل برنج را داخل قابلمه ریختید، در این مرحله معمولاً به برنج آب و روغن اضافه می‌کنند که اضافه کردن آب و روغن باعث می‌شود ته‌دیگ شما خیلی روغنی شود؛ چون آب و روغن سریع به کف قابلمه می‌رود. پس بهتر است به جای آب و روغن به آن کره سرد اضافه کنید. به این صورت که بسته به حجم برنج یک قالب کره را به صورت نازک خرد کنید و به برنج اضافه کنید؛ اما اگر طعم کره را دوست ندارید، می‌توانید از همان آب و روغن استفاده کنید. درنهایت نصف استکان آب از دور برنج اضافه کنید. حدود ۵ دقیقه روی حرارت متوسط قرار دهید تا بخار برنج بلند شود. بعد حدود ۲۰ دقیقه روی حرارت کم قرار دهید تا برنج دم بکشد.

12jav.net

 

پیشنهادات ما
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.