2022/05/21
۱۴۰۱ شنبه ۳۱ ارديبهشت
دیباچه
طرز تهیه آش ترخینه با عدس

طرز تهیه آش ترخینه با عدس

دستور پخت آش ترخینه لرستانی را در این مطلب یاد بگیرید.

دوات آنلاین -ترخینه از خیساندن بلغور گندم یا جو در دوغ و سپس خشک کردن آن در آفتاب تهیه می‌شود. این ماده که ارزش غذایی بالایی هم دارد سوغات استان‌های غربی کشور ازجمله لرستان و ایلام است.‌ آش ترخینه، محبوب‌ترین آشی است که در استان لرستان می‌توان در ایام رمضان پیدا کرد.

 

همشهری نوشت: برای تهیه آش ترخینه می‌توان از سبزی ‌آش، حبوبات و حتی گوشت هم استفاده کرد. می‌توان به راحتی همه این مواد را هم حذف کرد و به پختن ترخینه در آب‌جوش و اضافه کردن نمک و ادویه به آن بسنده کرد؛ چرا که خود یک غذای کامل به شمار می‌رود.

 

مواد لازم برای آش ترخینه

ترخینه: ۱ عدد

نخود: یک‌چهارم لیوان

لوبیا قرمز: ۱ عدد

سبزی آش: ۲۰۰گرم

عدس: نیم‌پیمانه

نمک، فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم

نعناع داغ

پیاز داغ

آش ترخینه را چطور درست می کنند

دستور پخت آش ترخینه

حبوبات را از قبل خیس کرده و جداگانه می‌پزیم. ترخینه را در ظرفی ریخته و آن را غرق آب می‌کنیم.

 

بیشتر بخوانید: دستور پخت آش ماست اردبیلی

 

بعد آن را به کمک گوشت‌کوب دستی، یکدست می‌کنیم.

 

حبوبات و ترخینه یکدست شده را درون قابلمه‌ای ریخته و دو برابر حجم مواد داخل قابلمه، به آن آب اضافه می‌کنیم.

 

زردچوبه و نمک و فلفل را هم به قابلمه اضافه می‌کنیم. وقت آن است که آش یک‌ساعتی در قابلمه بجوشد و مواد با هم ترکیب شده و لعاب بیندازد.

 

نیم‌ساعت قبل از سرو‌ آش، وقت خوبی برای اضافه کردن سبزی است. ‌آش آماده شده را داخل ظرفی ریخته و با نعناع و پیازداغ تزئین می‌کنیم.

 

پیشنهادات ما
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.