طرز تهیه آش ترخینه با عدس
دستور پخت آش ترخینه لرستانی را در این مطلب یاد بگیرید.
دوات آنلاین -ترخینه از خیساندن بلغور گندم یا جو در دوغ و سپس خشک کردن آن در آفتاب تهیه میشود. این ماده که ارزش غذایی بالایی هم دارد سوغات استانهای غربی کشور ازجمله لرستان و ایلام است. آش ترخینه، محبوبترین آشی است که در استان لرستان میتوان در ایام رمضان پیدا کرد.
همشهری نوشت: برای تهیه آش ترخینه میتوان از سبزی آش، حبوبات و حتی گوشت هم استفاده کرد. میتوان به راحتی همه این مواد را هم حذف کرد و به پختن ترخینه در آبجوش و اضافه کردن نمک و ادویه به آن بسنده کرد؛ چرا که خود یک غذای کامل به شمار میرود.
مواد لازم برای آش ترخینه
ترخینه: ۱ عدد
نخود: یکچهارم لیوان
لوبیا قرمز: ۱ عدد
سبزی آش: ۲۰۰گرم
عدس: نیمپیمانه
نمک، فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
نعناع داغ
پیاز داغ
دستور پخت آش ترخینه
حبوبات را از قبل خیس کرده و جداگانه میپزیم. ترخینه را در ظرفی ریخته و آن را غرق آب میکنیم.
بیشتر بخوانید: دستور پخت آش ماست اردبیلی
بعد آن را به کمک گوشتکوب دستی، یکدست میکنیم.
حبوبات و ترخینه یکدست شده را درون قابلمهای ریخته و دو برابر حجم مواد داخل قابلمه، به آن آب اضافه میکنیم.
زردچوبه و نمک و فلفل را هم به قابلمه اضافه میکنیم. وقت آن است که آش یکساعتی در قابلمه بجوشد و مواد با هم ترکیب شده و لعاب بیندازد.
نیمساعت قبل از سرو آش، وقت خوبی برای اضافه کردن سبزی است. آش آماده شده را داخل ظرفی ریخته و با نعناع و پیازداغ تزئین میکنیم.
12jav.net