2024/12/14
۱۴۰۳ شنبه ۲۴ آذر
پیشنهادات ما
طرز تهیه آش ترخینه با عدس

طرز تهیه آش ترخینه با عدس

دستور پخت آش ترخینه لرستانی را در این مطلب یاد بگیرید.

دوات آنلاین -ترخینه از خیساندن بلغور گندم یا جو در دوغ و سپس خشک کردن آن در آفتاب تهیه می‌شود. این ماده که ارزش غذایی بالایی هم دارد سوغات استان‌های غربی کشور ازجمله لرستان و ایلام است.‌ آش ترخینه، محبوب‌ترین آشی است که در استان لرستان می‌توان در ایام رمضان پیدا کرد.

 

همشهری نوشت: برای تهیه آش ترخینه می‌توان از سبزی ‌آش، حبوبات و حتی گوشت هم استفاده کرد. می‌توان به راحتی همه این مواد را هم حذف کرد و به پختن ترخینه در آب‌جوش و اضافه کردن نمک و ادویه به آن بسنده کرد؛ چرا که خود یک غذای کامل به شمار می‌رود.

 

مواد لازم برای آش ترخینه

ترخینه: ۱ عدد

نخود: یک‌چهارم لیوان

لوبیا قرمز: ۱ عدد

سبزی آش: ۲۰۰گرم

عدس: نیم‌پیمانه

نمک، فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم

نعناع داغ

پیاز داغ

آش ترخینه را چطور درست می کنند

دستور پخت آش ترخینه

حبوبات را از قبل خیس کرده و جداگانه می‌پزیم. ترخینه را در ظرفی ریخته و آن را غرق آب می‌کنیم.

 

بیشتر بخوانید: دستور پخت آش ماست اردبیلی

 

بعد آن را به کمک گوشت‌کوب دستی، یکدست می‌کنیم.

 

حبوبات و ترخینه یکدست شده را درون قابلمه‌ای ریخته و دو برابر حجم مواد داخل قابلمه، به آن آب اضافه می‌کنیم.

 

زردچوبه و نمک و فلفل را هم به قابلمه اضافه می‌کنیم. وقت آن است که آش یک‌ساعتی در قابلمه بجوشد و مواد با هم ترکیب شده و لعاب بیندازد.

 

نیم‌ساعت قبل از سرو‌ آش، وقت خوبی برای اضافه کردن سبزی است. ‌آش آماده شده را داخل ظرفی ریخته و با نعناع و پیازداغ تزئین می‌کنیم.

12jav.net

 

پیشنهادات ما
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.