2024/12/06
۱۴۰۳ جمعه ۱۶ آذر
پیشنهادات ما
معرفی فیلم ضد، خلاصه داستان و بازیگران

معرفی فیلم ضد، خلاصه داستان و بازیگران

موضوع فیلم ضد چیست؟ چه دوره ای از تاریخ ایران را روایت می کند؟ آیا داستان آن واقعی است؟ کدام بازیگران در این فیلم به ایفای نقش پرداخته اند؟

دوات آنلاین -فیلم ضد فیلمی سیاسی است که به دوران اوایل انقلاب اسلامی می پردازد. این فیلم دومین ساخته بلند سینمایی کارگردانش یعنی امیرعباس ربیعی محسوب می شود و او قبلا نیز فیلمی با موضوع سیاسی با نام لباس شخضصی را کارگردانی کرده بود.

عکسی از فیلم ضد

خلاصه داستان فیلم ضد

در خلاصه داستان رسمی این فیلم آمده است: «بعضی آدم‌ها می‌توانند بر «ضد» هدفی باشند که همه می‌پندارند در خدمت آن هستند. این «ضد» می‌تواند حذف یک نفر یا یک ملت باشد»

 

در فیلم ضد شاهد روایت تاریخ بر مبنای قصه‌ای عاشقانه و خیالی هستیم. سعید، جوانی سی ساله، از نیرو‌های حراست حزب جمهوری اسلامی است. پس از زخمی‌شدن، در ماجرای ۱۴ اسفند ۵۹ دانشگاه تهران، راهی بیمارستان شده و در آنجا با بیتا مواجه می‌شود.

 

رییس سازمان سینمایی حوزه هنری، درباره تولید فیلم ضد گفته است: فیلم سینمایی «ضد» درام سیاسی در بستر یک روایت عاشقانه است که به زوایای شخصیت شهید بهشتی می‌پردازد. در حقیقت روایت از ۱۴ اسفند سال ۵۹ آغاز و تا ۷ تیر سال ۶۰ ادامه دارد.

 

علیرضا مرادی، منتقد سینما در ایرنا نوشته: ... ضد نشان می‌دهد که چگونه منافقین در ساختار حکومتی اوایل انقلاب نفوذ داشتند و حتی بر شخصیت‌های سیاسی نیز تاثیر می‌گذاشتند. به خصوص بنی صدر اولین رئیس جمهور کشورمان که تحت تاثیر این گروهک به انحراف کشیده شد و سپس از سمت خود خلع شد. رئیس جمهوری که بارها در خصوص مرزبندی‌اش با سران منافقین توسط امام خمینی به او تذکر داده شده بود.

 

مسعود رجوی دیگر نامی است که در فیلم به وضوح از او و تیم مغز متفکر سازمان صحبت به عمل می‌آید. او که تا پیش از انقلاب از نفرات درونی سازمان منافقین بود، بعد از انقلاب و البته فروپاشی هسته اولیه سازمان قدرت را به دست گرفت و تبدیل به یکی از اعضای مهم و در انتها شخص اول سازمان مجاهدین شد. فردی که بارها در فیلم از تقابل او با بهشتی صحبت می‌شود.

 

تقابلی که نشان می‌دهد منافقین چه چهره پنهانی داشتند و شهید بهشتی از همان ابتدای انقلاب درباره ماهیت این گروهک خبر داشت. ماهیتی که در فیلم با چگونگی قتل اعضای سازمان توسط خود سازمان و یا انجام اقداماتی که مغایر با ذات انسانی و خانواده است، به تصویر کشیده می‌شود. آن هم در مقابل منش شهید بهشتی که خانواده و تشکیل آن را بر هرگونه فعالیت سیاسی برای اعضای حزب مقدم می‌دانست.

 

شهید بهشتی نام دیگری از چهره‌های شاخص انقلاب است که نام او بارها در فیلم ذکر می‌شود. نامی که نشان می‌دهد منش و رفتار این مغز متفکر انقلاب در برخورد با اطرافیان خود و حتی در برخورد با منافقین چگونه بوده است. بیراه نیست که بگوییم فیلم ضد تنها اثر سینمایی است که این شهید بزرگوار را به مخاطبان سینما معرفی می‌کند.

 

اما گذشته از نام‌هایی که در بمب‌گذاری دفتر حزب جمهوری به شهادت رسیدند باید به نام فرد بمب‌گذار نیز اشاره‌ای کرد. محمد رضا کلاهی فردی است که به عنوان عامل نفوذی به حزب ورود کرد و بعد از جلب اطمینان افراد داخل حزب در روز هفتم تیرماه با قرار دادن بمب در جلسه حزب، باعث شهادت بهشتی و همراهانش شد.

 

نام او در کنار دیگر شخصیت خیالی فیلم که از اعضای حراست حزب در درون فیلم است، نشان می‌دهد که چگونه سازمان منافقین در بسیاری از پست‌های حساس نفرات نفوذی خود را قرار داده بود. مسئله‌ای که بعدها باعث شهادت نفرات دیگری از چهره‌های شاخص انقلاب همچون رجایی و صیاد شیرازی شد. قرارگیری این نام‌ها در کنار مسئله نفوذ را باید محتوای اصلی فیلم ضد دانست.

 

نام‌هایی که امیرعباس ربیعی در اثر جدید خود از ذکر آن‌ها و وقایعی که در اوایل انقلاب رخ داده است سر باز نزده و همین نکته از جمله نقاط قوت فیلم است. فیلمی که روایتش برعهده ضدقهرمان فیلم است. ضدقهرمانی که در انتها همچون واقعیت دهه ۶۰ توانست به انقلاب ضربات سنگینی وارد کند. ضرباتی که تنها بخشی از آن در فیلم ضد به نمایش گذاشته شده است.

عکسی از فیلم ضد

بازیگران فیلم ضد

نادر سلیمانی، مهدی نصرتی، لیلا زارع، لیندا کیانی، مجید پتکی، مهشید جوادی، روزبه رئوفی، عماد درویشی، شیرین آقاکاشی و جواد خانی بازیگران فیلم ضد هستند.

12jav.net

 

پیشنهادات ما
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.