چکار کنیم زعفران خوش رنگ بشود؛ ترفندهای آشپزی
روشی تازه برای دم کردن زعفران را در این مطلب یاد بگیرید. این شیوه کمک می کند زعفران شما خوش رنگ تر و معطرتر شود.
دوات آنلاین -رنگ زعفران یکی از مهم ترین نکات آشپزی است؛ مخصوصا وقتی مهمان دارید و دل تان می خواهد غذایتان خوش آب و رنگ از کار در بیاید. اما زعفران را چگونه دم کنیم که خوش رنگ تر شود. جواب این سوال در ادامه آمده است.
تابناک نوشت: برای دم کردن زعفران، ۲ روش وجود دارد: روش قدیمی و سنتی که همان اضافه کردن آب جوش است، روش دوم دم کردن با تکه های یخ است.
خوش رنگ شدن زعفران با یخ
تا پیش از این همیشه تصور میکردیم که زعفران را باید با آب جوش و داغ دم کنیم تا بیشترین رنگ دهی را داشته باشد، اما طلای سرخ ایران روش دم کردن دیگری نیز دارد آن هم را روشی کاملا متفاوت یعنی با یخ که بهترین روش آن را در این بخش خواهیم گفت.
کلاله گلهای زعفران را در هاون بگذارید.
زعفران را تا زمانی که کاملا خرد شود، بکوبید.
حالا به جای استفاده از آب داغ، چند قالب یخ نیاز دارید، تکههای کوچک یخ را در ظرفی که پودر زعفران را ریخته اید (ظرف باید شیشهای باشد) بریزید.
در این مرحله دیگر کار شما تمام است حالا اجازه دهید یخها در دمای محیط ذوب شوند؛ درست همان روندی که باعث رنگ دهی بهتر و کامل زعفران میشود.
جالب است بدانید که تجربه افرادی که از این روش برای دم کردن زعفران استفاده کرده اند ثابت کرده است که روش دم کردن زعفران با یخ موجب هم خوشبوتر و هم خوشرنگتر شدن دم کرده زعفران دم شده با روش سنتی آب جوش است.
فیلم: چگونه اصل یا تقلبی بودن زعفران را تشخیص بدهیم
میتوانید این محلول را دریک ظرف دربسته مناسب و بهداشتی در فریزر نگهداری کنید و اطمینان داشته باشید که رنگ آن تغییر نخواهد کرد.
دم کردن زعفران به روش سنتی
بسیاری از مادرها و مادربزرگ های ما، معمولا زعفران را با روش سنتی یعنی آب جوش دم می کنند. ممکن است شما هم بخواهید از این روش استفاده کنید:
مثل همیشه با هاون، روی زعفران کوبیده تا کاملا پودر شود، حالا کمی آب جوش بریزید.
آن را با یک در پوشانده و اجازه دهید ۳۰ دقیقه بماند و آن را مخلوط کنید
ترفند: شوری غذا را چه طور سریع و آسان بگیریم
نکته: برخی از افراد بعد از قرار دادن درپوش ظرف محتوی زعفران را روی حرارت غیرمستقیم مثل بالای سماور به طوریکه روی درب قوری قرار بگیرد میگذارند تا حرارت جزئی موجب شود زعفران بهتر دم بکشد مثل دم کردن چای.
روش درست ساییدن زعفران
روش سنتی ساییدن زعفران، ساییدن زعفران با هاون است. نکات مهمی را باید در ساییدن زعفران به روش سنتی رعایت کنید. اولین نکته این است که از یک هاون سنگی استفاده کنید و هاونهای برنجی و فلزی را کنار بگذارید.
دومین نکته برای ساییدن زعفران با هاون این است که رطوبت موجود در آشپزخانهتان یا هر جایی که میخواهید زعفران را بسابید، باید بسیار بسیار کم باشد. رطوبت موجود در محیط باعث میشود که بخوبی زعفران پودر نشود.
پیشنهاد: سبزیجات را چگونه بپزیم
اولین قدم برای ساییدن زعفران با هاون، پودر کردن قند در هاون است. البته برای سرعت دادن به ساییدن زعفران میتوان از شکر استفاده کرد، در این صورت دیگر نیازی ندارید که قند را بسایید. هنوز در آشپزخانههای ایرانی دیده میشود که زعفران را با قند آسیاب میکنند و تنها دلیلشان برای استفاده از این روش، زبر بودن قند است که به ساییدن زعفران کمک میکند.
جلوگیری از مرطوب شدن زعفران
مسلما نگهداری زعفران بعنوان ادویه در آشپزخانه با روش نگهداری سایر ادویههای دیگر فرق دارد. بهترین راه برای نگهداری زعفران در آشپزخانه، انتخاب یک ظرف شیشهای میباشد که درب آن بصورت کامل بسته شود.
اگر ظرف شیشهای در دسترس تان نیست، میتوانید از ظرفهایی با دیواره طلقی استفاده کنید. انتخاب ظرفهایی با این ویژگی، بدلیل عدم وجود رطوبت برای نگهداری زعفران میباشد. وقتی رطوبت به درون ظرف نگهدارنده زعفران راه پیدا میکند، پودر زعفران به ته ظرف میچسبد و هنگام استفاده از پودر زعفران براحتی به آن دسترسی ندارید.
از طرفی بودن رطوبت درون ظرف نگهدارنده زعفران حتی به مقادیر کم باعث میشود که زعفران به ظرف نگهدارنده رنگ بدهد.
یک نکته ظریف برای استفاده از پودر زعفران در پخت و پز را به یاد داشته باشید؛ هنگامی که میخواهید پودر زعفران را به غذای روی گاز اضافه کنید، بصورت مستقیم در زعفران را باز نکنید تا بخار آب غذا وارد ظرف پودر زعفران نشود. اول به هر مقدار که میخواهید، به دور از بخار آب پودر زعفران را در قاشق غذاخوری تمیز بریزید سپس پودر زعفران داخل قاشق را به غذا اضافه کنید.
12jav.net