2024/03/28
۱۴۰۳ پنج شنبه ۹ فروردين
غذای مجلسی با مرغ چی بپزیم

غذای مجلسی با مرغ چی بپزیم

دستور پخت سه غذای مجلسی متفاوت و خوشمزه با مرغ را بخوانید.

دوات آنلاین -در غذاهای مجلسی معمولا از مرغ استفاده می شود. یکسری از این غذاها تکراری هستند و همه آن آشنا هستیم؛ از زرشک پلو گرفته تا ته چین و... اما سه غذای متفاوتی که می توانید درست کنید بریانی مرغ هندی، بریانی مرغ کویتی و خوراک مرغ با سس پرتقال است که همگی برای پذیرایی از مهمانان بسیار مناسب هستند. طرز تهیه آنها را در ادامه بخوانید.

بریانی مرغ کویتی یک غذای مجلسی فوق العاده است

طرز تهیه بریانی مرغ کویتی

بریانی مرغ به سبک کویتی در میان کشورهای عربی طرفداران زیادی دارد و شما هم می توانید از آن به عنوان غذای مجلسی استفاده کنید.

 

مواد لازم برای 5 نفر

مرغ (متوسط) : 1عدد

نمک : به میزان لازم

کره : به میزان لازم

زعفران (آبکرده) : به میزان لازم

آبلیمو : 4 تا 5 قاشق غذاخوری

پیاز : 1 عدد

فلفل دلمه ای : 1 عدد

پودر سیر : 2 قاشق مرباخوری

سیب زمینی : به میزان لازم

پوره گوجه فرنگی : نصف لیوان

برنج : 4 پیمانه یا 400 گرم

زنجبیل : به مقدار لازم

زردچوبه : به مقدار لازم

عصاره مرغ : 2 عدد

ماست : نصف پیمانه

رب گوجه فرنگی : 2 قاشق غذاخوری

 

چطور بپزیم

ابتدا به ازای هر پیمانه برنج، 1.5 پیمانه آب بریزید.

 

برای 400 گرم برنج، 1.5 قاشق غذاخوری کره و نصف قاشق چای خوری نمک استفاده کنید.

 

زمانی که آب برنج کشیده شد و شما در ظرف را برای دم کردن برنج گذاشتید، وقت آن است که بریانی مرغ را آماده کنید.

 

تابه نچسبی را روی حرارت ملایم بگذارید و بقیه کره را داخل آن بریزید.

 

بیشتر بخوانید: طرز تهیه پلو سه رنگ قالبی برای مهمانی ها

 

پس از ذوب شدن کره، پیازهای خرد شده را که بهتر است به صورت خلالی خرد شده باشند را حدود 5 دقیقه در کره تفت بدهید تا کاملا طلایی شوند.

 

فیله های مرغ یا تکه های مرغ را که از قبل برش داده اید، داخل پیاز تفت دهید.

 

بعد از عوض شدن رنگ گوشت، زنجبیل و زردچوبه و سایر ادویه ها را حدود یک دقیقه با مرغ و پیاز حرارت دهید.

 

حالا به صورت همزمان حبه های عصاره مرغ، گوجه فرنگی رنده شده، ماست، آبلیمو و رب گوجه فرنگی را روی مرغ ها بریزید.

 

یک چهارم قاشق مرباخوری نمک هم به این ترکیب اضافه کنید و اجازه دهید تمام مواد حدود 10 دقیقه روی حرارت ملایم با یکدیگر ترکیب شوند و طعم همدیگر را بگیرند.

 

بعد از 10 دقیقه، شعله را خاموش کنید و 2 قاشق غذاخوری از زعفران را داخل تابه مرغ بریزید.

 

حرارت دادن زیاد زعفران باعث از دست رفتن عطر آن می شود.

 

به همین دلیل هم باید پس از خاموش کردن شعله، به سایر مواد اضافه شود.

 

حدود 3 قاشق غذاخوری از برنج دم کشیده را داخل بقیه زعفران دم کرده بریزید و کمی برنج زعفرانی برای تزئین غذای خود آماده کنید.

 

سپس برنج را در ظرفی کشیده و برنجب زعفرانی را نیز روی آن و لابه لای آن نیز بریزید.

 

 در نهایت مرغ پخته شده در سس مخصوص را در وسط برنج قرار دهیهد و نوش جان کنید.

 

نکات ریز آشپزی

بهتر است به جای روغن مایع یا جامد از کره استفاده کنید.

 

بریانی اصالتا یک غذای پرادویه و بسیار تند است. اما اگر تندی با مذاق شما چندان سازگار نیست پس از آب کردن کره مقداری برگ بو را همراه با پیاز تفت بدهید تا عطر غذا بهتر شود و دیگر لازم نباشد از ادویه های تند استفاده کنید.

 

از زردچوبه و کاری برای تهیه این غذا حتما استفاده کنید.

 

برای تزئین پلو این غذا از کشمش سرخ شده استفاده کنید.

 

اگر دوست داشتید این غذا را به شیوه عربی طبخ کنید لازم نیست برنج آن را دم کنید. همین که به مدت ۲۰ دقیقه در آب مرغ یا گوشت بپزید کافی است.

 

افزودن مقداری زعفران دم داده به برنج این غذا ، آن را خوش عطر و خوش بو و لذیذ می کند.

برای غذای مجلسی سراغ بریانی مرغ هندی بروید

بریانی مرغ هندی درست کنید

بریانی مرغ هندی یکی دیگر از غذاهای متفاوت است که می توانید به عنوان غذای مجلسی درست کنید.

 

چی لازم داریم

برنج به تعداد مهمانان

مرغ نیم کیلو

پیاز یک عدد بزرگ

سیر 2 حبه

زنجبیل تازه یک قاشق مرباخوری

سیب زمینی ‌2 عدد متوسط

ادویه به میزان دلخواه

 

طرز تهیه

برنج را از قبل خیس کرده، بپزید و آبکشی کنید. قطعات مرغ را در قابلمه ریخته و همراه با یک لیوان آب، پیاز، سیر خرد کرده، زنجبیل نرم شده و ادویه به مدت 20 دقیقه بپزید به طوری که کمی از آب آن باقی بماند. مرغ‌ها که آب پز شدند آنها را کمی سرخ کنید.

 

سیب‌زمینی‌ها را به صورت خلالی درشت خرد کرده و در روغن سرخ کنید.

 

حالا قطعات مرغ سرخ شده را در آب مرغ باقیمانده انداخته سپس 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را در کمی آبجوش حل کرده و به آن اضافه کنید و بگذارید کمی بجوشد تا غلیظ شود.

 

ببینید: فیلم آموزش پخت مرغ شکم پر مجلسی

 

سپس سیب‌زمینی‌های سرخ شده را به مرغ اضافه کنید. بعد از آن مقداری برنج را در قابلمه ریخته و مرغ‌های آماده شده را لابه‌لای آن بگذارید. این کار را چند بار تکرار کنید تا همه مواد درون قابلمه قرار بگیرد.

 

روی برنج مقداری روغن همراه زعفران آبکرده بریزید سپس قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید تا برنج دم بکشد.

خوراک مرغ به عنوان غذای مجلسی دستور پخت ساده ای دارد

خوراک مرغ با سس پرتقال؛ یک غذای عالی

می توانید از مهمانان خود با خوراک مرغ که البته با سس پرتقال درست شده است پذیرایی کنید.

 

مواد مورد نیاز

برنج سفید : به مقدار لازم

رنده پوست پرتقال : 1 قاشق چایخوری

ران مرغ : به تعداد لازم

روغن زیتون : 2 قاشق چایخوری

نمک و فلفل : به مقدار لازم

سیر خرد شده ریز : 1 قاشق چایخوری

زنجبیل خرد شده ریز : 1 عدد

آب پرتقال طبیعی : 1 لیوان

گوجه فرنگی گیلاسی : 1 فنجان

شوید خرد شده ریز : 1 فنجان

 

دستور پخت

تکه های مرغ را درون روغن از دو طرف کمی تفت دهید تا سرخ شود.

 

درون ظرفی رنده پوست پرتقال، نمک و فلفل، سیر، زنجبیل و شوید را با هم مخلوط کنید.

 

فیلم آشپزی: طرز پخت ته چین مرغ مجلسی را ببینید

 

به این مخلوط آب پرتقال را اضافه کرده و مجدد هم بزنید.

 

درون تابه ای مرغ های سرخ شده را بچینید و این سس پرتقالی را روی مرغ ها بریزید.

 

گوجه های گیلاسی را اطراف مرغ ها قرار دهید.

 

ظرف را برای 15 الی 20 دقیقه درون فر با دمای 425 درجه فارنهایت قرار دهید تا مرغ ها کاملا طلایی شود.

 

بعد از خنک شدن می توانید با برنج آن را سرو کنید.

 

منابع: غذالند- سیمرغ- جام جم

12jav.net

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.