2021/02/26
۱۳۹۹ جمعه ۸ اسفند
راه های جلوگیری از فاسد شدن روغن زیتون و انواع دیگر روغن ها

راه های جلوگیری از فاسد شدن روغن زیتون و انواع دیگر روغن ها

ترفندهایی برای پیشگیری از فساد انواع روغن در این مطلب شرح داده شده است.

دوات آنلاین -چربی‌ ها و روغن‌ ها از مواد بسیار مهم در غذای انسان به شمار می‌رود و یکی از مسائلی که در باره روغن ها اهمیت دارد، فاسد شدن آن‌هاست. هوا (اکسیژن)، رطوبت، نور، درجه حرارت، کاتالیزورها و برخی آنزیم‌ها، از عوامل اصلی فساد روغن‌ها و چربی‌هاست.

 

نقش هوا در فاسد شدن روغن ها

خراسان نوشت: هرگاه روغن‌ها و چربی‌ها در معرض هوا قرار گیرد، اکسیده می‌شود که این عمل طعم نامطلوبی ایجاد می‌کند. هر اندازه درصد اسیدهای چرب غیر اشباع در روغن بیشتر باشد، بیشتر در معرض خطر اکسیداسیون قرار می‌گیرد.

 

تاثیر رطوبت

میزان رطوبت در روغن‌ها و چربی‌ها کم است. بنابراین، میکروب‌ها کمتر موجب فساد آن ها می‌شود. وقتی مقدار کمی رطوبت وارد روغن‌ها شود ،سرعت فساد آن‌ها بیشتر می‌شود.

برای نگهداری از انواع روغن چه کار کنیم

نور چه نقشی در فساد روغن ها دارد

از جمله عواملی که به‌شدت سبب تغییر طعم و رنگ در چربی‌ها و روغن‌ها می‌شود ، نور است. بنابر این، مناسب است که این مواد در معرض مستقیم نور قرار نگیرد.

 

بیشتر بخوانید: بهترین روش برای نگهداری ادویه جات

 

درجه حرارت، از دیگر عوامل مهم

هنگام پخت مواد غذایی استفاده از درجه حرارت بالا سبب تغییر رنگ و طعم در روغن و خروج دود آبی و سپس دود سیاه می‌شود که نشانه فساد روغن است. همچنین، قرار دادن روغن‌ها در کنار شعله گاز سبب تسریع در فساد آن‌ها می‌شود.

 

بیشتر بخوانید:‌ چه کار کنیم آبلیمو تازه بماند

 

تند شدن روغن ‌ها

هر تغییری در روغن ها را که موجب طعم نامطلوب آن شود ، «تند شدن» می‌گویند.همچنین، گاهی میکروب‌ها رنگدانه‌هایی تولید می‌کنند که در چربی محلول است و داخل آن نفوذ می‌کنند که این عمل سبب تغییر رنگ در چربی می‌شود.از مصرف این روغن ها باید پرهیز کرد .

چه کنیم که روغن زیتون فاس نشود

راه های پیگیری از فاسد شدن روغن زیتون

روغن زیتون را در مکان خنک و تاریک مانند داخل کابینت یا یخچال نگهداری کنید.

 

توجه داشته باشید نگهداری روغن زیتون در یخچال ممکن است باعث مه آلودگی یا ابری شدن روغن شود، این مسئله نتیجه واکنش طبیعی روغن به دمای خنک است و به معنای خراب شدن روغن نیست.

 

برای جلوگیری از اکسیداسیون توصیه می شود روغن را در بطری های شیشه ای تیره تر مثلا سبز تیره یا کهربایی تیره نگهداری کنید تا از نور، که از عوامل تشدید کننده اکسیداسیون است در امان باشد، هنگام خرید نیز به این مسئله توجه داشته باشید.

 

کلید واژه
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.