ماهی برای زنان باردار خوب است یا ضرر دارد
بارداری دوره مهمی از زندگی مادر است که باید بیش از پیش برای سلامت خود اهمیت قائل شود و نقش تغذیه سالم و درست در میزان این سلامتی بسیار تاثیرگذار است.
دوات آنلاین -ماهیها سرشار از پروتئین، مقدار کمی چربی اشباع شده، مواد مغذی مانند ید، ویتامین دی، دوکوساهگزائنوئیک اسید (DHA) و اسیدهای چرب امگا ۳ هستند. زنان باردار و مادران شیرده میتوانند با خوردن انواع ماهیهای مجاز در این دوره از خواص سرشار آن بهرهمند شوند. میزان توصیه شده برای این گروه زنان، کمتر از۳۴۰ گرم ماهی با جیوه پایین در هفته است یعنی 2 تا 3 واحد در هفته، کمتر از 110 گرم کنسرو ماهی تن در هفته و از ماهیهای دارای جیوه بالا هرگز نباید مصرف کنند. در ادامه درباره انواع ماهیهای مجاز و ممنوع در بارداری و شیردهی بیشتر بخوانید.
ماهیهای مجاز برای زنان باردار و مادران شیرده
ماهی قزل آلا
این ماهی یکی از منابع بالای اسیدهای چرب امگا ۳ است البته ماهی قزلآلای پرورشی دارای سطح پایین امگا ۳ نسبت به گونههای وحشی است.
بیشتر بخوانید: برای تقویت در بارداری چی بخوریم
ساردین
ساردین یک خوراک دریایی ارزان برای دریافت بیشتر اسیدهای چرب امگا ۳ است. برخلاف برخی از گونههای دیگر، میتوانید مقدار زیادی امگا ۳ از این ماهی به دست آورید.
ماهی کولی
این ماهی مقدار زیادی امگا ۳ دارد و به غذای شما عطر و طعم شورتری می دهد.
کنسرو ماهی تن
اختلاف نظرهای زیادی درباره خوردن کنسرو ماهی تن وجود دارد. به توصیه کارشناسان، مصرف کنسرو ماهی تن را به حداکثر ۱۱۰ گرم در هفته محدود کنید. اما بهتر است ریسک نکنید و فعلاً از مصرف این نوع ماهی پرهیز کنید.
بیشتر بخوانید: برای داشتن فرزند باهوش در دوران بارداری چه کار کنیم
* از دیگر خوراکیهای دریایی مفید برای مصرف در این دوره سالمون، کیلکا، ماهی سفید، تیلاپیا، کفال، شاه میگو، میگو و... است.
ماهیهای ممنوع برای زنان باردار و مادران شیرده
ماهیها جیوه را از آبی که در آن شنا میکنند و همچنین از غذایی که میخورند جذب میکنند و این ماده به عضلات ماهی متصل میشود و حتی در زمان پخت هم در بدن ماهی باقی میماند. مقادیر بیشتر جیوه در بدن ماهیهای عظیمالجثه وجود دارد زیرا آنها از ماهیهای دیگر هم تغذیه میکنند.
بدن به راحتی جیوه ماهی را جذب و این ماده از جفت عبور میکند و غلظت بالای متیل جیوه در زمان بارداری باعث مختل شدن رشد مغز و سیستم عصبی جنین میشود. بهمنظور جلوگیری از خطرات احتمالی، بهتر است از انواع ماهی که جیوه بالایی دارند به مقدار کم بخورید یا از خوردن آن اجتناب شود. همچنین برای جلوگیری از ورود باکتریها و ویروسهای مضر به بدنتان از خوردن مواد غذایی حاوی ماهی خام یا نیمپز مانند سوشیها و ماهی دودی پرهیز کنید.
منابع: niniplus، verywellfamily
ترجمه: روزنامه خراسان
12jav.net