طب سنتی در خدمت سیل زدگان بولیوی
از سال ۱۹۰۰ تاکنون حدود ۴۰ مورد سیل در بولیوی فاجعه به بار آورده است. این حوادث تاکنون جان ۱۴۰ هزار نفر را گرفته و سه میلیون سیلزده بر جا گذاشته است.
دوات آنلاین- در هنگام محاصره آب، طب سنتی می تواند بهترین پاسخ به نیازهای پزشکی باشد. خوانا و آنتونیا، درمانگران سنتی هستند که گیاهان دارویی را می شناسند.
به گزارش یورونیوز، در سال ۲۰۱۴، بولیوی شاهد بزرگترین فاجعه سیل در 60 سال گذشته بود. چندین روستا به طور کامل زیر آب رفتند و قربانیان زیادی بر جای ماند. روستای کاپاینا چندین روز در محاصره سیل بود.
خوانا می گوید: «موقع سیل و توفان، کسی پول بیمارستان رفتن ندارد. این گیاهان دارویی در زمان وقوع حوادث طبیعی بسیار مفید هستند. من از بچگی وارد این کار شدم. با مادر بزرگم به جنگل می رفتم و می دیدم چگونه پوست درختان را کنده و بعد می جوشاند.»
خوانا و آنتونیا با سازمان مردم نهادی به نام «سولوسیون پراتیکاس» (راه حل کاربردی) کار می کنند. افرادی هم از روستاهای دیگر برای تبادل گیاهان دارویی به کاپاینا می آیند. کار این سازمان که بودجه آن را دپارتمان کمکهای انسان دوستانه اروپا تامین میکند، ارائه رویکردی مدرن به این دانش سنتی است.
ویکتور یاپو، نماینده این سازمان می گوید: «این حرفه در طول قرنها به روش تجربی رواج داشته است. ما می خواهیم به آن جنبه قانونی و علمی بدهیم. برای همین، فهرستی از گیاهان دارویی موجود تهیه و بیش از صد گونه از آنها را شناسایی کردیم. تعداد زیادی از آنها در منطقه هستند که هنوز کشف نشدهاند و ما داریم جستجو را گستردهتر میکنیم.»
این فهرست مبنای اطلاعات پزشکان سنتی است. تأثیر این داروها رسما در بولیوی تأیید شده اما این سازمان سعی دارد از این دانش حمایت کرده و آن را گسترش دهد. تبادل اطلاعات میان خوانا، آنتونیا و دیگران رفتهرفته به روشی رایج در این پروژه تبدیل میشود.
حمایت از طب سنتی بخشی از یک پروژه گسترده تر برای کمک به قبایل بولیوی است که بودجه آن را اتحادیه اروپا تامین می کند. (صحبت از ۳۶ قبیله یعنی نزدیک به ۳ میلیون نفر است).
بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، طب سنتی بخش مهم و غالبا فراموش شدهای از خدمات بهداشتی است که تقاضا برای آن در حال افزایش است. سیاست این سازمان بهبود کیفیت طب سنتی در چهارچوب گسترش دستیابی به بهداشت است.
12jav.net