2021/10/24
۱۴۰۰ يکشنبه ۲ آبان
دیباچه

"آش شلغم" ؛تمام فوت و فن‌هایی که باید بلد باشید

اگر می‌خواهید آش شلغم درست کنید طرز تهیه آن را که در این مطلب آمده است بخوانید تا آش شما خوشمزه و جاافتاده شود.

دوات آنلاین -آش شلغم از آن نوع غذاهای سنتی است که حتی اگر طرفدارش نباشید باز هم باید آن را میل کنید چون مخصوصا در فصل سرما برای سرماخوردگی مفید است. طرز تهیه آن را به نقل از ایرنا زندگی بخوانید:

 

برای آش شلغم به چه موادی نیاز داریم

گوشت چرخ‌کرده: ۴۰۰ گرم (می‌توانید این آش را بدون گوشت درست کنید)

برنج نیم‌دانه: ۱ پیمانه

عدس: نصف پیمانه

ماش: نصف پیمانه

پیاز متوسط: ۲ عدد

شلغم: ۵-۶ عدد

سبزی آش(جعفری، گشنیز، اسفناج، تره وشوید): ۲۵۰ گرم

آب: به مقدار لازم

نمک و فلفل: به مقدار لازم

زردچوبه: به مقدار لازم

آبغوره یا آبلیمو برای چاشنی: به مقدار لازم

آش شلغم را چه طور بپزیم

طرز تهیه آش شلغم

یک عدد پیاز را رنده کنید. گوشت چرخ‌کرده، نمک فلفل و زردچوبه را به پیاز رنده شده اضافه کنید. مواد را باهم مخلوط کرده و با دست ورز دهید.

 

پس از اینکه مخلوط گوشت و پیاز به چسبندگی لازم رسید، از مواد گلوله‌های کوچک به اندازه گردو درست کنید. کوفته ریزه‌های آش شلغم آماده هستند.

 

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش دوغ؛ غذای محلی کرمانشاه و اردبیل

 

یک عدد پیاز باقی مانده را نگینی خرد کنید. در قابلمه‌ای که می‌خواهید آش را درون آن تهیه کنید روی حرارت قرار داده و کمی تفت دهید تا سبک شود. سپس کوفته ریزه‌های آماده شده از مرحله قبل را درون پیاز داغ اضافه کنید.

 

کوفته ریزه‌ها را تفت دهید تا رنگ آنها تغییر کرده و طلایی شود.

 

برای تهیه آش شلغم، از قبل عدس و ماش را جداگانه با مقداری آب قرار داده تا پخته شوند. آش ترخینه و ماش یکی دیگر از آش‌هایی ست که با ماش تهیه می‌شود.

 

در همین زمینه: تزیین آش رشته با زیباترین طرح‌های مجلسی را ببینید

 

برنج نیم دانه را نیز از حدود ۳ ساعت قبل خیس کنید. در این مرحله باید برنج را به درون قابلمه اضافه کنید و به مقدار لازم آب اضافه کنید. ادویه‌های لازم را نیز اضافه کنید. حالا مواد را هم بزنید تا کاملا با یکدیگر مخلوط شوند.

 

شلغم‌ها را پوست گرفته و به شکل مکعبی خرد کنید. وقتی آب درون قابلمه به جوش آمد، شلغم‌های خام را به مواد اضافه کنید. نیم ساعت آخر پخت، عدس و ماش پخته شده و سبزی را نیز به مواد آش شلغم اضافه کنید.

 

در آخر برای چاشنی آش شلغم، کمی آبغوره یا آبلیمو بریزید و اجازه دهید همراه آش چند قل ریز بزند تا طعم آن به خورد آش برود.

 

لباس پایزی با سلام
کلید واژه
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.