2024/03/28
۱۴۰۳ پنج شنبه ۹ فروردين
ضرب المثل دسته گل به آب دادن از کجا آمده است

ضرب المثل دسته گل به آب دادن از کجا آمده است

ریشه ضرب المثل دسته گل به آب دادن را که حکایتی قدیمی است در این مطلب بخوانید.

دوات آنلاین- هر وقت کسی مرتکب خطایی می‌شود می‌گوییم فلانی دسته گل به آب داده است یا برای این که به دیگران هشدار بدهیم کار اشتباهی انجام ندهند می‌گوییم مراقب باش دسته گل به آب ندهی اما این ضرب المثل از کجا آمده و ریشه آن چیست؟

 

عاشق شدن جوان بدشگون

باشگاه خبرنگاران نوشت: داستان این ضرب المثل را این گونه روایت کرده اند که: در گذشته های دور، جوانکی بوده که در میان مردم بد یمن و بدشگون خوانده می شده. مردم او را فردی می دیدند که پا به هر محلی می‌گذارد، اتفاقی ناگوار رخ می‌دهد و به همین دلیل این جوان در میان مردم بدشانس و بد قدم خوانده می‌شد.

 

بیشتر بخوانید: ریشه ضرب المثل بادمجان دور قاب چین چیست

 

از قضا رسید روزی که این جوان دلباخته دختری در میان اهالی شهر شد. دخترک هم البته دلباخته او شده بود اما به دلیل همان حرف و حدیث‌هایی که پشت سر پسر جوان بود، خانواده دختر با ازدواج این دو مخالفت کردند و دخترک به عقد دیگری درآمد.

ماجرای دسته گل به آب دادن را بخوانید

انداختن دسته گل در آب

جوان عاشق که طاقت دیدن مراسم عروسی دختر مورد علاقه‌اش را نداشت، از شهر بیرون رفت. به دشت و دمن زد و از میان گل‌های دشت، دست گلی مهیا کرد و به آب رودخانه سپرد که از قضا از محل مراسم عروسی می‌گذشت.

 

بیشتر بخوانید: ریشه ضرب المثل‌ آب از سرچشمه گل آلود است، چیست؟

 

کودکانی که در آن حوالی مشغول بازی و طرب بودند، هر یک با دیدن دست گل در آب تلاش کردند تا آن را به دست آوردند. در میان آنها دختربچه‌ای هم بود که از خویشان نزدیک خانواده عروس محسوب می‌شد. دخترک به آب زد و آب رودخانه او را در خود غرق کرد و عروسی به عزا بدل شد.

 

چند روزی گذشت و جوان عاشق شکست خورده، مغموم به شهر آمد. درحالی که از این پیشامد خبر نداشت. مردم که مدام از این حادثه حرف زدند، او تازه فهمید که عروسی به هم خورده و خانواده عروس داغدار شدند. پس از آن خود ماجرا را برای مردم تعریف کرد و مردم هم به او گفتند: « پس آن دسته گل را تو به آب داده بودی».

12jav.net

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.