2020/12/01
۱۳۹۹ سه شنبه ۱۱ آذر
چگونه کم خونی را تشخیص بدهیم

چگونه کم خونی را تشخیص بدهیم

اگر می‌خواهید بفهمید کم خون هستید یا نه باید به یکسری نشانه‌ها که در این مطلب آمده است دقت کنید و نسبت به آنها حساس باشید.

دوات آنلاین- کم خونی معمولا از طریق آزمایش تشخیص داده می‌شود اما قبل از آن نیز می‌توان با توجه به بعضی علایم حدس‌هایی در این باره زد و درباره‌شان با پزشک مشورت کرد.

 

به چه فردی کم خون گفته می شود

سید مرتضی صفوی، متخصص تغذیه در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس،گفت: کم خونی به شرایطی اطلاق می‌شود که تعداد گلبول‌های قرمز سالم خون به دلیل کمبود آهن کاهش می‌یابد.

 

وی با اشاره به اهمیت گلبول‌های قرمز در بدن، ادامه داد:‌ گلبول‌های قرمز وظیفه اکسیژن رسانی به بافت‌های بدن را بر عهده دارند. کم خونی فقر آهن به دلیل کمبود آهن در مواد غذایی دریافتی یا جذب نشدن آهن اتفاق می‌افتد.

سردرد یکی از نشانه های کم خونی است

علائم شایع در کم خونی

این متخصص تغذیه با بیان اینکه معمولا تا زمانی که کم خونی خفیف تا متوسط باشد، فرد متوجه علائم نمی‌شود، خاطرنشان کرد:علائم شایع در کم خونی شدید عبارتند از خستگی، ضعف، رنگ پریدگی پوست، سر درد و سرگیجه، ضربان سریع قلب، سردی اندام‌ها، کاهش اشتها، عدم تمرکز و خواب آلودگی است.

 

بیشتر بخوانید: چه کسانی بیشتر در معرض کم خونی هستند؟

 

دلایل کم خونی

صفوی با اشاره به علل بروز کم خونی، اضافه کرد: از علل کم خونی می‌توان به خون ریزی، بارداری، فقدان آهن کافی در مواد غذایی، رژیم غذایی ناکافی و عدم توانایی در جذب آهن اشاره کرد.

 

غذاهای مفید برای کم خونی

وی در پاسخ به این پرسش که «چه مواد غذایی در بهبود کم خونی مؤثر هستند؟»، متذکر شد:غذاهای غنی از آهن مانند گوشت قرمز، مرغ و غذاهای دریایی، تخم مرغ، حبوبات، سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج ،میوه‌های خشک مانند کشمش و برگه زرد آلو از جمله مواد غذایی موثر در رفع کم خونی هستند.

 

بیشتر بخوانید: خوراکی‌هایی که آهن بدن را تامین می‌کنند

 

این متخصص تغذیه یادآور شد:‌ این نکته باید در نظر گرفته شود که آهن موجود در گوشت جذب موثرتر و بالاتری نسبت به سایر منابع دارد؛ بنابراین اگر از منابع غیرگوشتی مانند منابع گیاهی آهن استفاده شود، نیاز است که از افزاینده‌های جذب آهن مانند ویتامین C در کنار آنها استفاده شود.

 

صفوی تصریح کرد: ترکیبات حاوی ویتامین C عبارتند از بروکلی،گریپ فروت، کیوی، سبزیجات برگی، مرکبات، فلفل دلمه‌ای و گوجه فرنگی است؛ ضمن اینکه ترکیبات فوق با تغییر ظرفیت آهن به جذب آن کمک می‌کنند.

 

کلید واژه
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.