2020/10/30
۱۳۹۹ جمعه ۹ آبان
4 غذای پاییزی ایرانی خوشمزه؛ طرز تهیه کامل

4 غذای پاییزی ایرانی خوشمزه؛ طرز تهیه کامل

4 غذای پاییزی که در این مطلب معرفی شده است برای هر سلیقه‌ای مناسب است و حسابی از نوش جان کردن آنها لذت خواهید برد.

دوات آنلاین -غذاهای پاییزی متنوع است، یکی از یکی دیگر خوشمزه‌ تر. لذت آشپزی ایرانی در پاییز هم به خاطر همین غذاها است. در ادامه دستور پخت دلمه برگ مو، انار بیج، خوراک سیب زمینی گیاهی و خورش بامیه را بخوانید:

دلمه برگ مو را چه طور درست کنیم

دلمه برگ مو؛ یک غذای پاییزی لذیذ

مواد لازم

نیم کیلوگرم  برگ مو

نیم کیلوگرم سبزی ( تره، گشنیز، جعفری، شوید، مرزه، پیازچه )

پیمانه لپه

یک پیمانه بلغور

یک پیمانه برنج

یک عدد پیاز بزرگ

نمک، زردچوبه، فلفل

روغن برای سس

نصف کاسه ماست

۵ حبه سیر له شده

۳ قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی

یک عدد پیاز

نمک، زدچوبه و فلفل

روغن

 

طرز تهیه

سبزی ها را بشویید و خرد کنید.لپه ها را نیم پز کنید.

 

در یک کاسه بزرگ، لپه، بلغور، برنجی که (فقط شسته شده) و سبزی ها رو با هم مخلوط کنید.

 

پیازها را با زردچوبه و کمی فلفل قرمز تفت دهید تا طلایی شوند. سپس آنها را به مخلوط اضافه کنید.

 

برگ ها را بشویید و خشک کنید. درون هر برگ، نصف قاشق غذاخوری از مخلوط بریزید و به صورت مربع بپیچید.

 

همه دلمه را کف قابلمه بچینید. ۲ لیوان آبجوش اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا حدود دو ساعت پخته شوند.

 

برای تهیه سس در یک کاسه، ماست را هم بزنید. سپس سیر را اضافه کنید.

 

در یک تابه متوسط، پیازها را سرخ کنید. زردچوبه، فلفل، نمک و رب گوجه فرنگی اضافه کنید و هم بزنید.

انار بیج چه دستور پختی دارد

انار بیج؛ غذایی خوشمزه ویژه فصل پاییز

مواد لازم

۳۰۰ گرم گوشت چرخ کرده

1عدد پیاز

200 گرم مغزگردو اسیاب شده

آب انار

500گرم سبزی تره،جغفری، گشنیز، نعنا، خلواش و چوچاق

۳ حبه سیر

روغن

نمک و فلفل

 

دستور پخت

ابتدا سبزی را به همراه سیر کوبیده شده در روغن تفت بدهید. سپس پیاز را رنده و با ادویه ها به گوشت اضافه کنید و کوفته ریزه درست کنید.

 

بیشتر بخوانید: دستور پخت کامل 3 غذای پاییزی

 

بعد گردوها را در مقداری آب پخته و سبزی و کوفته ها را اضافه کنید. سپس آب انار را اضافه کنید و اجازه دهید خورش به روغن بیفتد.

خوراک سیب زمینی گیاهی را در پاییز میل کنید

خوراک سیب زمینی ویژه پاییز

مواد لازم

۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون

یک پیاز متوسط خردشده

۲ ساقه کرفس متوسط خردشده

۲ حبه سیر رنده شده

۹۰۰ گرم سیب زمینی خردشده

یک قاشق چایخوری پودر گشنیز

یک قاشق چایخوری پاپریکا

یک قاشق چایخوری نمک

یک چهارم قاشق چایخوری فلفل سیاه

۴ پیمانه آب سبزیجات

غذاهای پاییزی ساده برای گیاهخواران

 

طرز تهیه

روغن را در یک قابلمه روی حرارت متوسط داغ کنید. پیاز و کرفس را اضافه کنید و بپزید تا نرم شوند (حدود ۶ تا ۸ دقیقه). سیر را اضافه کنید و یک دقیقه دیگر بپزید. سیب زمینی، گشنیز، پاپریکا، نمک و فلفل را اضافه کنید و هم بزنید و ۱ دقیقه بپزید.

 

ببینید: دستور پخت ماهی سوخاری پفکی خوشمزه بدون فر

 

آب سبزیجات را اضافه کنید و وقتی جوش آمد، حرارت را کم کنید و بپزید تا سیب زمینی‌ها نرم شوند (حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه). حدود دو پیمانه از سوپ را داخل مخلوط کن بریزید و هم بزنید تا نرم شود. پوره به دست آمده را به سوپ برگردانید و داغ میل کنید.

خورشت بامیه را چه طور بپزیم

خورش بامیه؛ غذای ایرانی ویژه پاییز

مواد لازم

گوشت گوسفندی نیم کیلوگرم

بامیه نیم کیلو

پیاز ۲ عدد

تمر هندی نصف بسته

نمک و فلفل و زردچوبه

 

دستور پخت

گوشت را با پیاز و روغن تفت دهید. کمی زردچوبه و ادویه اضافه کنید و آب بریزید تا گوشت با حرارت کم پخته شود.

 

بیشتر بخوانید: دستور پخت 3 غذای ترکیه‌ای خوشمزه

 

جداگانه کمی روغن در تابه بریزید و رب را تفت دهید.

 

بامیه ها را که قبلا بلانچ کرده اید را به رب اضافه کنید و تفت دهید و در نیم ساعت آخر پخت به خورش اضافه کنید.

 

شیره تمر هندی را به خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورش جا بیفتد و نمک و فلفل آن را اندازه کنید

 

منابع: آکا ایران- برترین ها

 

کلید واژه
دیدگاه‌ها
ناشناس 1399/07/12
عالی بود ممنون

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.