2020/10/23
۱۳۹۹ جمعه ۲ آبان
چگونه لاه ماجون درست کنیم + دستور پخت 2 غذای ترکیه‌ای بورک و اسکندر کباب

چگونه لاه ماجون درست کنیم + دستور پخت 2 غذای ترکیه‌ای بورک و اسکندر کباب

دستور پخت سه نوع از پرطرفدارترین غذاهای ترکیه‌ای را در این مطلب یاد بگیرید و حتی شده یک بار آن‌ها را برای تنوع امتحان کنید.

دوات آنلاین -غذاهای ترکیه‌ای طرفداران زیادی دارند از میان این همه غذا شاید اسم لاه ماجون را بیشتر شنیده باشیم. بعد از آن بورک ترکیه‌ای و اسکندکباب نیز جزو مشهورترین‌ها هستند. دستور پخت این سه غذا در زیر آمده است.

بورک ترکیه ای را چه طور درست کنیم

بورک؛ یکی از معروف‌ترین غذاهای ترکیه

برای بورک ترکی چه موادی لازم داریم

خمیر یوفکا: مقدار لازم

 سیب زمینی: ۳ عدد

 پیاز: ۱ عدد

 روغن زیتون: مقداری

پنیر خامه ای: ۱۰۰ گرم

پنیر پیتزا: ۱۰۰ گرم

زرده تخم مرغ: ۱ عدد

نمک و فلفل: به مقدار لازم

 

طرز تهیه بورک ترکی

۱. سیب‌زمینی‌ها را بپزید، پیاز را خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید تا طلایی شود.

 

۲. سپس سیب‌زمینی‌های پخته را ریز خرد کنید (یا رنده کنید) و به پیاز اضافه کنید. کمی نمک و فلفل بزنید و پس از کمی تفت دادن از روی حرارت بردارید.

 

۳. پس از اینکه مواد را از روی حرارت برداشتید پنیرها را اضافه و کمی مخلوط کنید.

 

۴. خمیرها را به نوبت باز کنید و روی خمیرها کمی زرده بمالید سپس مقداری از مخلوط آماده داخل خمیر بریزید. لبه دیگر خمیر را برگردانید و برای اتصال لبه‌های خمیر کمی زرده تخم مرغ بزنید (زرده تخم مرغ مانند چسب عمل می‌کند).

 

بیشتر بخوانید: آموزش پخت غذای ترکیه‌ای بورک گوشت برای مهمانی‌های عصرانه

 

۵. کف سینی را چرب کنید سپس خمیرهای آماده را کف قالب بچینید. سینی را درون فر با درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۲۰-۳۰ دقیقه بپزید، پس از آماده شدن بورک‌ها را به همراه سس دلخواه سرو کنید.

 

 

اسکندر کباب غذایی محبوب در ترکیه

مواد لازم

گوشت گوساله ۲۵۰ گرم

کره ۱۲۰ گرم

ماست ۱۰۰ گرم

نان پیده یا بربری نصف

آب گوشت            یک لیوان

رب گوجه فرنگی و فلفل      یک قاشق غذا خوری (مخلوط)

اسکندر کباب ترکیه ای را در خانه درست کنید

دستور پخت اسکندر کباب

۱. گوشت را بسیار ناز (در حد مقوای جعبه شیرینی) ببرید. (من معمولاً گوشت را از فریزر درآورده برش میزنم) در ماهیتابه با مقدار کمی کره تفت دهید.

 

۲. در ماهیتابه دیگر یک قاشق کره را آب نموده، رب اضافه کرده بهم بزنید و آب گوشت را نیز اضافه نموده جوش که آمد از روی اجاق بردارید.

 

بیشتر بخوانید: آدانا کباب ترکیه‌ای را چه طور خودمان درست کنیم

 

۳. نان بربری را بصورت مربع های کوچک برش داده یک قاشق کره روی آنها بمالید. سپس در ماهیتابه و یا فرن کمی سرخش کنید (نباید خشک شود) ۲ الی ۳ دقیقه.

 

۴. قطعات کوچک نان را در بشقابی بگذارید دو قاشق آب گوشت روی آنها بریزید. سپس چند قاشق رب روی نانها بمالید.

 

۵. گوشتهایی که خیلی نازک بریده بودید و آماده شده را روی نان بگذارید. باقیمانده رب را هم روی گوشت بمالید.

 

۶. کره باقیمانده را هم آب کرده روی کباب بریزید. همراه با فلفل کبابی (فلفل ترکی) و گوجه کبابی و ماست میتوانید میل کنید. ... و یا ماست را روی کبابها ریخته با هم بصورت مخلوط میل کنید.

لاه ماجون غذای مشهور ترکیه ای است

لاه ماجون؛ غذایی پرطرفدار

مواد لازم برای خمیر لاه ماجون

آرد: ۵ فنجان

شیر (یا آب): یک و نیم فنجان

روغن نباتی: یک چهارم فنجان

نمک: ۳ قاشق چایخوری

شکر: ۱ قاشق چایخوری

مایه خمیر: ۱۰ گرم

 

مواد لازم برای مخلوط گوشت

گوشت چرخ کرده: نیم کیلو

فلفل قرمز: ۱عدد

فلفل سبز: نصف فلفل

گوجه فرنگی: ۲ عدد

پیاز بزرگ: ۱ عدد

رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق چایخوری

پودر پاپریکا: ۲ قاشق چایخوری

زیره آسیاب شده: یک و نیم قاشق چایخوری

فلفل سیاه: یک و نیم قاشق چایخوری

نمک: ۲ قاشق چایخوری

جعفری: کمی

روغن زیتون: یک و نیم فنجان

 

دستور تهیه خمیر

همه مواد خمیر را در کاسه یا میکسر مخلوط کنید. حدود ۵ دقیقه با دست ورز دهید و بگذارید دو ساعت بماند. خمیر لاه ماجون مانند خمیر پیتزا نیست که بتوان گفت بخش اصلی غذا را تشکیل می‌دهد. نکته مهم در تهیه لاه ماجون مخلوط گوشتی آن است، نه خمیر. در حالیکه خمیر را گذاشته اید تا ور بیاید، مخلوط گوشت را آماده کنید.

 

دستور پخت لاه ماجون

۱. فلفل، گوجه فرنگی، جعفری و پیاز را در مخلوط کن بریزید و بزنید تا همه چیز خوب خرد شود.

 

۲. جعفری را هم اضافه کنید و مخلوط کنید.

 

۳. این مخلوط باید غلظتی بین غلظت رب و سس داشته باشد.

 

۴. حالا رب، روغن زیتون و ادویه را به گوشت اضافه کنید و با دستتان مخلوط کنید تا یکنواخت شود.

 

۵. بدین ترتیب همه مواد را مخلوط کنید و آماده کنید.

 

۶. وقتی خمیر ور آمد، آن را به گلوله های مساوی تقسیم کنید. اندازه این گلوله ها به اندازه دلخواه لاه ماجون شما بستگی دارد. می توانید اندازه آنها را کمی بزرگتر از توپ پینگ پنگ بگیرید. روی گلوله ها را بپوشانید تا خشک نشوند.

 

بیشتر بخوانید: دستور پخت کباب سرداشی ،غذای سنتی همدان

 

۷. روی سطح صافی آرد بپاشید و با وردنه گلوله ها را باز کنید. خمیر لاه ماجون باید خیلی نازک و در حد ۲ میلیمتر باشد. مواد روی آن نیز نباید زیاد باشد. پس یک قاشق از مخلوط یا کمی بیشتر، برای هر گلوله خمیر کافی است. با قاشق مواد را روی خمیر پهن کنید.

 

۸. در حالت ایده آل لاه ماجون باید در تنور پخته شود. اگر امکان پخت در تنور ندارید، داخل پیتزاپز یا فر بپزید. فر را روی دمای ۴۰۰ درجه فارنهایت تنظیم کنید و لاه ماجون‌ها را حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه بپزید. در پیتزاپر حدود ۳ دقیقه بپزید.

 

۹. برای سرو کردن آنها، رویشان آب لیموی تازه بچکانید و روی آن سالاد سبزیجات ریخته و لوله کنید و میل کنید.

 

منابع: ایرنا زندگی- بیتوته

 

کلید واژه
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.