2024/11/24
۱۴۰۳ يکشنبه ۴ آذر
پیشنهادات ما
اگر فردی دچار گرمازدگی شد چه کار کنیم

اگر فردی دچار گرمازدگی شد چه کار کنیم

علائم گرمازدگی، راه‌های پیشگیری از آن و همچنین روش‌های درمان را در این مطلب بخوانید.

دوات آنلاین-گرمازدگی برخلاف تصور خیلی‌ها موضوعی کاملا جدی است و در واقع از شرایط اورژانسی محسوب می‌شود و حتما باید برای درمان فرد گرمازده اقدامات فوری انجام داد.

 

نشانه‌های گرمازدگی چیست

به گزارش ایسنا، اگر گرمازدگی در کمتر از ۳۰ دقیقه برطرف شده و پس از آن دمای بدن به حالت طبیعی بازگشته و علائم آن رفع شود، معمولاً وضعیت فرد گرمازده جدی نیست اما اگر این علائم بیش از ۳۰ دقیقه طول بکشد، بهتر است اقدام اورژانسی صورت گیرد.

 

از علائم گرمازدگی می‌توان به سردرد، سرگیجه و گیجی، از دست دادن اشتها و احساس بیماری، تعریق شدید، رنگ پریدگی، گرفتگی پاها و دست‌ها و معده، افزایش تعداد تنفس و ضربان نبض، تشنگی بیش از حد و افزایش دمای بدن به بیش از ۳۸ درجه سانتی‌گراد اشاره کرد.

 

این علائم‌ به طور معمول در کودکان و بزرگسالان یکسان است اما در کودکان گاهی علائمی از جمله بی‌حالی و خواب‌آلودگی نیز دیده می‌شود.

برای درمان گرمازدگی چه کار کنیم

راه درمان گرمازدگی

اگر چنین علائمی در فردی مشاهده شد باید با روش‌های زیر دمای بدنش را کاهش دهید:

 

۱- او را به مکانی خنک و در سایه ببرید.

 

۲- او را در وضعیت طاق باز بخوابانید و پاهایش را به آرامی دراز کنید.

 

۳- به فرد مقدار زیادی آب برای نوشیدن بدهید. نوشیدنی‌های ورزشی نیز می‌تواند به جای آب استفاده شود.

 

۴- پوست او را خنک کنید. از یک اسپری آب یا اسفنج خیس برای خنک کردن پوست فرد استفاده کنید. قرار دادن دستمالی خیس‌ پشت گردن فرد نیز می‌تواند مفید باشد. در صورت امکان پنکه و کولر را روشن کنید.

 

بیشتر بخوانید: برای رفع گرمازدگی چه نوشیدنی‌هایی بخوریم

 

تا زمانی که وضعیت فرد به حالت عادی بازگردد، پیش‌ او بمانید. طی مدت ۳۰ دقیقه با انجام این اقدامات دمای بدن فرد باید کاهش یافته و علائم او برطرف شود. در غیر این صورت بلافاصله با اورژانس تماس بگیرید.

 

راه‌های پیشگیری از گرمازدگی

در طول فصل گرما و به هنگام ورزش کردن احتمال گرمازدگی بالا است. برای جلوگیری از گرمازدگی پایگاه اطلاع رسانی سرویس سلامت همگانی انگلیس رعایت نکات زیر را توصیه کرده است:

 

 - در طول روز به ویژه هنگام ورزش کردن، مقادیری آب خنک بنوشید.

 

- دوش‌ آب سرد بگیرید.

 

- لباس‌های‌ خنک، گشاد و رنگ روشن بپوشید.

 

- با اسپری آب، لباس‌ها و پوست خود را مرطوب کنید.

 

- بین ساعات ۱۱ ظهر تا ۳ بعدازظهر از قرار گرفتن در معرض آفتاب اجتناب کنید.

 

- از ورزش بیش از حد پزهیز کنید.

 

در فصل گرما به ویژه مراقب کودکان و سالمندان باشید چرا که جزو گروه‌های‌ آسیب‌پذیر بوده و احتمال گرمازدگی در آن‌ها بیشتر است.

12jav.net

 

پیشنهادات ما
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.