2020/08/10
۱۳۹۹ دوشنبه ۲۰ مرداد
درمان غلظت خون در طب سنتی چگونه است؛ توضیحات یک متخصص

درمان غلظت خون در طب سنتی چگونه است؛ توضیحات یک متخصص

چگونه بفهمیم دچار غلظت خون شده‌ایم و برای درمان آن چه خوراکی‌هایی بخوریم؟

دوات آنلاین-غلظت خون  به معنی بیشتر شدن تعداد گلبول های قرمز در واحد حجم خون است. در این حالت تعداد هموگلوبین های خون فرد بیمار بیشتر از یک فرد عادی است. برافروختگی پوست صورت، قرمزی چشم ها، اختلالات هوشیاری، منگی، سردرد، خواب آلودگی و گزگز دست و پا از جمله از علائم این مشکل است. طب سنتی برای درمان غلظت خون راهکارهایی دارد.

 

راه‌های درمان غلظت خون در طب سنتی

به گزارش تسنیم؛ دکتر محمد عزیزخانی متخصص طب ایرانی در برنامه "انارستان" درباره راه‌های درمان غلظت خون اظهار کرد: ورزش کردن، دیر نخوابیدن، ایستاده غذا نخوردن، نوشیدن آب ولرم، کنترل اعراض نفسانی (عصبانیت، استرس، افسردگی) و... موجب کاهش غلظت خون می‌شود.

 

وی ادامه داد: انواع خورشت‌های کنگر، به، آلواسفناج، خورشت لوبیاسبز، فسنجان، خلال و قیمه، همگی رقیق‌کننده خون هستند یا به‌عبارتی معدل اخلاط یا تعدیل‌کننده هر چهار خلط در بدن محسوب می‌شوند؛ مصرف برنج با شوید، گشنیز یا سماق هم بسیار مفید است؛ نکته جالب اینجاست که تمام این خوراکی‌ها لاغر‌کننده، چربی‌سوز هستند و تعادل وزن را به‌همراه دارند.

برای درمان غلظت خون چی بخوریم

چه خوراکی‌هایی برای غلظت خون مفید است

عزیزخانی تصریح کرد: در طب سنتی بسیاری از غذاها و میوه‌ها "غذای دوایی" هستند مانند عناب که یکی از بهترین رقیق‌کننده‌های خون است؛ خاکشیر، سکنجبین، سرکه‌شیره، گل‌گاوزبان، چای به و میوه‌های قرمزرنگ (مثل گیلاس، آلبالو، ذغال‌اخته، انار، شاتوت)، زرشک سیاه، کاسنی، شاهتره و خوراکی‌های ترش‌مزه (سرکه، آبلیمو، نارنج) اگر به‌همراه غذا مصرف شوند، در درمان غلظت خون بسیار مفیدند.

 

این متخصص طب سنتی متذکر شد: خونگیری از طریق فصد و زالو در درمان غلظت خون بسیار مؤثر است که حتماً باید زیر نظر پزشک و با در نظر گرفتن میزان قوت بدن فرد انجام پذیرد.

 

چگونه بفهمیم غلظت خون داریم

وی خاطرنشان کرد: نخستین راه تشخیص غلظت خون در طب نوین، آزمایش خون است؛ اگر هموگلوبین خون از حد طبیعی بالاتر باشد، فرد دچار غلظت خون می‌شود اما طبیب متخصص طب سنتی از طریق نبض، تیرگی چهره، کبودی لب و رؤیت خون از طریق حجامت به غلظت خون پی می‌برد.

 

عزیزخانی در پاسخ به این سؤال که آیا کسی که کم‌خونی دارد، دچار غلظت خون می‌شود، گفت: عناصر تشکیل‌دهنده خون که ده‌ها عنصر کلی مانند خلط صفرا، سودا، دم و بلغم همچنین املاح خون و  گلبول‌ها و ویتامینها را تشکیل می‌دهد، اگر چگالی‌اش زیاد شود، حرکتش سخت می‌شود و در صورت کم‌خونی هم اگر خون در بدن به‌کندی حرکت کند، اختلالاتی را به‌وجود خواهد آورد.

 

آبگوشت بخورید

عزیزخانی گفت: آبگوشت مولد خون صالح است که در طب سنتی، ده‌ها حسن برای آن ذکر شده و برای رفع غلظت خون بسیار مفید است؛ آبگوشت مرغ نیز بسیار توصیه می‌شود که به‌جای نخود، لپه دارد و اگر با غوره تازه مصرف شود، عمل رقیق کردن خون را بیشتر می‌کند.

 

عزیزخانی متذکر شد: در طب سنتی، ماءالجبن و ماءالشعیر طبی برای درمان بسیاری از بیماریها از جمله غلظت خون بسیار مفید هستند همچنین مصرف چای ایرانی کم‌رنگ به‌همراه شکر یا نبات هم می‌تواند به درمان غلظت خون کمک کند.

 

کلید واژه
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.