دوات آنلاین-محققان بر اساس مطالعه روی بیماران مبتلا به کووید-۱۹ در بیش از ۲۰ کشور، دریافتند که کمبود ویتامین دی خطر ابتلا به عوارض بسیار شدید این عفونت و مرگومیر ناشی از کرونا را افزایش میدهد.
هرچند برای اثبات این مطالعه به تحقیقات بیشتری نیاز است، اما یافته های جدید میتواند توضیح دهد که چرا برخی از افراد نسبت به دیگران در برابر عوارض ناشی از ویروس آسیبپذیرتر هستند. به عنوان مثال، در ایتالیا و اسپانیا که نسبت به دیگر کشورها میزان مرگومیر بیشتری داشتند، سطح متوسط ویتامین دی بسیار پایین بود. کشورهای اروپای شمالی مانند فنلاند، نروژ، دانمارک و سوئد دارای سطوح بالاتر ویتامین D و میزان پایینتر مرگومیر بودهاند.
محققان همچنین متوجه ارتباط بین کمبود ویتامین D و عارضه معروف به توفان سیتوکین شدهاند. در برخی از بیماران که به دلیل ویروس کرونا به شدت بیمار میشوند، سطح سیتوکینهای خون، پروتئینهایی که پاسخ ایمنی را تقویت میکنند، افزایش مییابد. به این پدیده توفان سیتوکین یا واکنش بیش از حد سیستم ایمنی بدن گفته میشود. توفان سیتوکین میتواند به شدت باعث آسیب به ریهها، سندروم پریشانی حاد تنفسی و مرگ در بیماران شود.
فراموش نکنید که برای دریافت ویتامین D حتما نباید سراغ مکملها بروید. اگر به میزان کافی ویتامین D را از نور خورشید و مواد غذایی مانند ماهی، قارچ، غلات و آب پرتقال غنیشده با این ویتامین دریافت میکنید، افزودن مکملها کمک بیشتری به شما نخواهد کرد، ضمن این که دریافت بیش از حد ویتامین دی میتواند عوارض جانبی منفی از جمله مسمومیت با ویتامین D، افزایش سطح کلسیم خون و نارسایی کلیوی داشته باشد.
منبع:دویچه وله
ترجمه: خراسان
12jav.net