2024/04/24
۱۴۰۳ چهارشنبه ۵ ارديبهشت
ناگفته‌های سعید کریمی درباره بازی در نقش مسعود و تیم جهت در سریال بچه مهندس 3

ناگفته‌های سعید کریمی درباره بازی در نقش مسعود و تیم جهت در سریال بچه مهندس 3

کریمی درباره تیم جهت، جواد جوادی، خواستگاری تینا وصال و ... صحبت کرده است.

دوات آنلاین-سعید کریمی که نقش مسعود تابش را در سریال بچه مهندس 3 بازی کرده علاوه بر این که بازیگری می کند دستیار کارگردان و برنامه ریز است. او می گوید قرار نبود نقش مسعود را بازی کند. گفت وگوی فارس با کریمی را بخوانید:

 

سعید کریمی چگونه بازیگر شد

** با توجه به تیتراژ سریال «بچه مهندس» شما علاوه بر بازی در نقش مسعود، دستیار کارگردان هم بودید. چطور شد که به سمت بازیگری آمدید؟

- من از دوران نوجوانی بازیگری تئاتر انجام می دادم و سال ۱۳۷۸ با اینکه در دبیرستان رشته ریاضی فیزیک می خواندم، در کنکور هنر شرکت کرده و در رشته تئاتر در دانشگاه پذیرفته شدم. از همان سال وارد گروه های حرفه ای تئاتر شدم و بازیگری دغدغه اصلی زندگی ام بود.

 

** قبل از اینکه در فصل سه به این سریال ملحق شوید، مخاطب «بچه مهندس» بودید و فصل های قبلی را هم دنبال می کردید؟

- در فصل های قبلی این سریال در پشت صحنه هم حضور و فعالیتی نداشتم اما به این خاطر که این کار برای دو دوست قدیمیم آقایان سعدی و غفاری بود دنبال می کردم. اما به دلیل همزمانی پخش فصل دو با بیماری زنده یاد یدالله صمدی فرصت نکرده بودم به طور کامل سریال را در فصل دو ببینم و به محض اینکه وارد کار شدم تمام قسمت های فصل دو را گرفتم و دوباره از اول دیدم.

صحنه ای از سریال بچه مهندس 3

** علاوه بر این با جست و جویی ساده مخاطبان این سریال متوجه نسبت خانوادگی شما با مرحوم یدالله صمدی می شوند.

- در همان مقطع که وارد گروه های حرفه ای تئاتر شدم، در چند فیلم کوتاه به عنوان بازیگر و دستیار کارگردان همکاری کردم اما به صورت حرفه ای و رسمی از سال ۱۳۷۹ با شاگردی استادم آقای یدالله صمدی وارد سینما شدم و به عنوان دستیار کارگردان تا زمانی که در قید حیات بودند در خدمت ایشان بودم.

 

** اما با وجود علاقه بسیاری که به بازیگری داشتید، بیشتر در سمت دستیار کارگردان فعالیت می کردید.

- همزمان در تئاتر به بازیگری ادامه می دادم اما مشغله و مسئولیت سنگین دستیاری کارگردان و برنامه ریزی اجازه نمی داد در سینما هم بازیگری را دنبال کنم. در واقع به جایی رسیده بودم که من را به عنوان دستیار اول کارگردان و برنامه ریز می شناختند و فقط دوستان و همکاران قدیمی می دانستند که من بازیگری هم کرده ام. به این ترتیب حتی سالها از تئاتر دور ماندم و پای خودم را در سینما و تلویزیون به عنوان دستیار کارگردان و برنامه ریز محکم کردم.

 

**حضور یدالله صمدی و دختر وی بنفشه صمدی که شاید مخاطبان ما بیشتر با عروسک گردانی مجموعه کلاه قرمزی او را به خاطر داشته باشند، چقدر در زندگی حرفه ای و کاری شما تاثیر گذار بود؟

- تمام زندگی حرفه ایم را مدیون استاد یدالله صمدی و همسرم بنفشه صمدی می دانم، در مدتی که شاگردی استاد را انجام دادم از هیچ کمک و آموزشی به من دریغ نکردند و همواره اعتماد به نفس من را با سپردن مسئولیت هایی که شاید آن لحظه گمان می کردم از عهده من بر نمی آید بالا می بردند. همیشه می گفتند سعید دست راست من است و این افتخار تا زنده ام با من خواهد بود.

 

** و در ادامه در یکی از فیلم های آقای صمدی نیز به عنوان بازیگر به ایفای نقش پرداختید.

- اولین و تنها حضورم در سینما به عنوان بازیگر، هدیه ای بود که استاد به من دادند و در آخرین فیلم شان به نام « پدر آن دیگری » نقشی را بازی کردم. کنار وی سینما را با همه خوبی ها و بدی هایش آموختم و طعم عاشقی اش در سینما و زندگی را هیچ جای دیگر مزه نکردم.

 

نحوه انتخاب برای بازی در نقش مسعود در سریال بچه مهندس

** شما در «بچه مهندس۳» ابتدا دستیار بودید و بعد به عنوان بازیگر انتخاب شدید؟

- بله.

 

** در مورد نحوه این انتخاب نیز می فرمائید؟

- طبق معمول به عنوان برنامه ریز و دستیار اول کارگردان به سریال بچه مهندس۳ دعوت شدم. پیش از این در چند فیلم با آقایان سعدی و غفاری همکاری کرده بودم و این آشنایی و اعتماد متقابل باعث همکاری مجددمان شد. مرحله انتخاب بازیگر دو ماه به طول انجامید و قرار بود نقش جواد را در ۱۸ سالگی که سکانس های کمی هم داشت مانی رحمانی بازی کند و بازیگر جوانی جواد را از بین بازیگران حرفه ای و یا غیر حرفه ای با آزمودن داوطلبان انتخاب کنیم. هر بار که از بازیگران تست بازیگری مقابل دوربین می گرفتیم من نقش مسعود را می خواندم و آقای غفاری به شوخی یا جدی می گفتند نقش مسعود رو خوب می خوانی و درست اجرا می کنی. اما قرار نبود این نقش را بازی کنم و همچنان به گزینش بازیگران ادامه دادیم تا اینکه مهرزاد جعفری بعد از چند مرحله گزینش به عنوان بازیگر نقش مسعود انتخاب شد.

عکسی از تیم جهت در سریال بچه مهندس 3

** یکی از نکته هایی که در انتخاب بازیگر گروه جهت (جواد، مسعود و قاسم) وجود داشت این بود که بازیگران نقش های جواد و مسعود از سن ۱۸ تا ۲۵ سالگی تغییر کرد. چرا؟

- قرار بود بازیگران نقش های مسعود و قاسم در هر دو مقطع یکی باشند، اما بعد از پایان تصویربرداری سکانس های مقطع ۱۸ سالگی و با قطعی شدن حضور روزبه حصاری برای بازی در نقش جوانی جواد جوادی و علی رغم انجام چندین مرحله تست گریم برای مهرزاد جعفری که نقش ۱۸ سالگی مسعود را بازی می کرد، آقای غفاری تصمیم گرفت بازیگر نقش مسعود هم عوض شود.

 

** و در ادامه شما به عنوان بازیگر نقش مسعود انتخاب شدید؟

- با بازیگران حرفه ای برای این نقش صحبت کردیم و همزمان بازیگران غیر حرفه ای را هم می دیدیم، اما هیچ کدام مورد پسند کارگردان نبودند و یا اینکه به دلایل مختلف شرایط همکاری فراهم نمی شد. به دلیل پیشینه ای که با کارگردان و تهیه کننده داشتم، آنها نسبت به اینکه من بازیگر هستم اطلاع داشتند و فیلم «پدر آن دیگری» را نیز دیده بودند. در نهایت با تصمیم آقای غفاری و تایید آقای سعدی تست گریم نقش جوانی مسعود برای من انجام شد و با حفظ سمت شدم مسعود تابش (خنده)

عکسی از سریال بچه مهندس 3

**چرا شما از ۱۸ سالگی نقش مسعود را بازی نکردید؟

- نقش قاسم به دلیل گویش و لهجه بیرجندی نقش خاصی بود و اینکه پیدا کردن دو بازیگر شبیه به هم با همان لهجه برای دو مقطع سنی قاسم بسیار سخت بود و خوشبختانه تست گریم جوانی محمود خسرومنش هم قابل قبول بود. آقای غفاری از ابتدا اعتقاد داشت که سن من برای مقطع ۱۸ سالگی مسعود زیاد است و از آنجایی که هیچ تصمیم جدی هم برای ایفای نقش توسط من نبود لاجرم تست گریمی هم انجام نشد و برای همین نقش مسعود ۱۸ ساله را مهرزاد جعفری بازی کرد.

 

درگیری‌های تیم جهت در سریال بچه مهندس 3

** یکی از موضوع هایی که این شب ها اغلب مخاطبان را درگیر کرده است، داستان های جواد و دوستانش در گروه جهت است. دغدغه هایی که در زندگی حرفه ای و شخصی هر کدام از این افراد وجود دارد باعث ایجاد تعلیق هایی در قصه سریال است. با توجه به اینکه این سریال در دو فصل قبل هم تولید و پخش شده بود، شما چقدر به قصه بچه مهندس 3علاقه داشتید؟

- در سریال بچه مهندس بعد از خواندن فیلم نامه نقشی را که دوست داشتم و با آن ارتباط زیادی برقرار کردم نقش مسعود تابش بود. واقعا طول نقش برایم مهم نبود و اگر حتی همین مسعود تابش با این میزان حضور برایم جذاب نبود با احترام فراوان به تهیه کننده و کارگردان ، ایفای نقش را نمی پذیرفتم. جذابیت نقش و فیلم نامه و اعتماد آقای غفاری و آقای سعدی و اطمینان خودم به خودم که می توانم آنرا به بهترین شکل بازی کنم، باعث شد نقش مسعود تابش را بازی کنم و از این بابت خدا را شاکرم که هم سریال «بچه مهندس۳» و هم نقش من مورد پذیرش و استقبال چشم گیر مردم عزیزمان قرار گرفته است.

 

** برای هر بازیگری این امکان وجود دارد، یا شرایط زندگی و رفتاری اش به نقشی که بازی می کند نزدیک باشد و یا اینکه با استفاده از تکنیک های بازیگری به آن نقش خو بگیرد. در مورد مسعود کدامیک از این دو حالت برای شما صدق می کرد؟

- در کلاس های بازیگری آموختم که بیش از پیش به انسان های اطرافم در جامعه نگاه کنم و رفتار و کردار و حتی نوع گفتار آنها را در ذهنم ذخیره کنم. من در خانواده ای آرام و در محیطی امن بزرگ شدم و خودم زندگی مسعود تابش را به این شدت تجربه نکرده بودم، اما در اطرافیانم افرادی شبیه او و خانواده اش را دیده بودم و همین دیدن ها و شنیدن ها به من در ایفای نقش مسعود تابش کمک کرد.

 

ماجرای خواستگاری تینا وصال از مسعود

** در چند قسمت اخیر «بچه مهندس» شاهد اتفاقی غیر منتظره در سریال های تلویزیونی بودیم و آن هم خواستگاری دختر از پسر. تابویی که غیر از این سریال شاید در دو سریال دیگر هم از جمله سریال پدر و دلدادگان دیده شد و اتفاق واکنش های فراوانی را هم در پی داشت. اما بعد از پخش شدن این سکانس در این سریال چندان واکنش منفی ندیدیم. از آنجایی که دستیار کارگردان هم هستید، بهتر است بپرسیم شما برای به تصویر کشیدن این سکانس دچار محدودیت هایی نشدید؟

 

- من موافق این اتفاق هستم، اما به شرطی که همه جوانب بررسی شود. دختر و پسر از لحاظ روحی و عاطفی بسیار متفاوتند. در حالت عادی و شکل سنتی وقتی پسری از دختری خواستگاری می کند کمتر پیش می آید که در صورت گرفتن جواب منفی سرخورده شود. اما به نظرم این در مورد دخترها کمتر صدق می کند. دخترها به نسبت پسرها آسیب پذیرتر هستند و ممکن است با شنیدن جواب منفی از لحاظ روحی دچار مشکلات فراوانی شوند. کافی است در این مورد کمی منطق را چاشنی احساسمان کنیم و از علاقه طرف مقابل به خودمان مطمئن باشیم. در این صورت فرقی نمی کند چه کسی اول ابراز عشق می کند و نفس عمل مبارک است.

 

** نکته دیگری که اساس قصه بچه مهندس را تشکیل می دهد نشان دادن فراز و فرودهای زندگی نخبه های علمی دانشگاه معتبر کشور است. در کل فکر می کنید به تصویر کشیدن این سبک سریال ها تا چه میزان می تواند فرار نخبه ها از کشور را آسیب شناسی کند؟

- شرایط جامعه باعث فرار نخبه ها می شود و این موضوع دردناکی است. چراکه کشور ما برای رشد و ارتقای شخصیت علمی این دانشجوها تلاش فراوانی می کند اما درست لحظه برداشت آنها و زمانی که باید دیده شوند، رها می شوند. از طرفی ما در بچه مهندس دستمان باز نیست که بتوانیم عین به عین اتفاق ها را مطرح کنیم. اما امیدوارم یک بار برای همیشه از شعار دادن فاصله بگیریم و به خودمان بیاییم که چرا جوان های نخبه در دانشگاه های معتبر داخل کشور بعد از پایان تحصیل تمایل بسیاری به رفتن دارند تا ماندن! کافی است که اینها پروپوزال هایشان را به دانشگاه های آن سمت ارائه دهند و به سرعت و آنها به راحتی رویشان سرمایه گذاری می کنند! موضوع مهمی که وجود دارد این است که تا به حال در آثار نمایشی فرار نخبه ها آسیب شناسی نشده است و امیدواریم با پخش «بچه مهندس» این مشکل هم مرتفع شود.

12jav.net

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.