2020/05/30
۱۳۹۹ شنبه ۱۰ خرداد
چگونه زولبیا و بامیه درست کنیم

چگونه زولبیا و بامیه درست کنیم

زولبیا و بامیه را با کمی حوصله می‌توانید در خانه تهیه کنید و اتفاقا چه بسی از زولبیا و بامیه‌های بیرون بسیار خوشمزه‌تر هم بشود.

دوات آنلاین-اگر قصد دارید در خانه زولبیا و بامیه درست کنید بدانید که این کار چندان سخت و پیچیده نیست. فقط کافی است دستورالعمل زیر را رعایت کنید:

 

مواد لازم برای تهیه زولبیا

  نشاسته - 120 گرم معادل یک لیوان

 ماست غلیظ پرچرب - نصف لیوان معادل ۱۲۰ گرم

 گلاب -۲ قاشق غذاخوری

 زعفران دم کرده- ۲ قاشق غذاخوری

 روغن مایع- یک قاشق چای‌خوری

آرد -  ۲ قاشق غذاخوری

 بیکینگ پودر- نصف قاشق چای‌خوری

دستور تهیه زولبیای خانگی

روش تهیه زولبیای خانگی

نشاسته را با ماست غلیظ پرچرب حل می‌کنیم تا نشاسته کاملاً نرم شود.

 

یک قاشق غذاخوری گلاب را با دو قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده،   یک قاشق چای‌خوری روغن مایع و دو قاشق غذاخوری آرد به موادمان اضافه می‌کنیم.

روش درست کردن زولبیا در خانه

با همزن ۵ تا ۷ دقیقه کاملاً مواد را هم می‌زنیم تا از حالت سفتی دربیاید و رقیق‌تر شود.  در حین به هم زدن نصف قاشق چای‌خوری بیکینگ پودر هم به مواد اضافه می‌کنیم.

 

روی ظرف را می‌پوشانیم و ۳ تا ۴ ساعت در محیطی گرم مواد را قرار می‌دهیم.

 

بیشتر بخوانید: گوش فیل خانگی؛ طرز تهیه کامل و گام به گام

 

روش تهیه شربت زولبیا

یک لیوان سرخالی شکر را داخل قابلمه‌ای کوچک می ریزیم و یک‌سوم لیوان آب را به آن اضافه می‌کنیم.

 

دو قاشق غذاخوری گلاب داخل آن می‌ریزیم.

 

نصف قاشق چای‌خوری آب‌لیمو را به آن اضافه می‌کنیم و کمی مواد را به هم می‌زنیم تا شکر حل شود.

 

شعله گاز را روشن می‌کنیم و دیگر مواد را به هم نمی‌زنیم و صبر می‌کنیم مواد شروع به قل زدن بکند.  بعد از این‌که شروع به کف کردن کرد، شعله را کم می‌کنیم.  با یک برس آغشته به آب‌لیمو دور قابلمه را تمیز می‌کنیم تا شکرهای جامانده حل شود.

 

بعد با یک قاشق چک می‌کنیم تا ببینیم شکر حل‌شده است یا نه.

 

زمانی که شکر حل‌شده بود، مقداری زعفران، چند عدد هل و نصف قاشق غذاخوری گلوکز مایع را به مواد اضافه می‌کنیم تا شربت زولبیا آماده شود.

 

هم می‌زنیم تا گلوکز باز شود و زمانی که باز و حل شد زیر شعله را خاموش می‌کنیم.

 

آماده کردن زولبیا با شربت

زولبیاها را داخل ظرف شربت ریخته و در آن را می‌بندیم.

 

داخل یک ماهی‌تابه کوچک به‌اندازه دو سانت روغن ریخته و می‌گذاریم تا داغ شود.

روغن زولبیا حتماً باید داغ شود. به‌صورت دایره‌های تودرتو مواد را داخل روغن داغ می‌ریزیم تا سریع فرم بگیرد و سرخ شود.  

 

هر دو طرف را سرخ می‌کنیم تا طلایی رنگ شود و می‌ریزیم داخل شربتی که درست کردیم.

 

زولبیا ۵ تا ۱۰ ثانیه باید در داخل شربت بماند و سریع آن را خارج می‌کنیم.

طرز تهیه بامیه خانگی

طرز تهیه بامیه در خانه

برای درست کردن بامیه هم تقریبا باید از روش مشابهی استفاده کنید:

 

مواد لازم برای بامیه

آرد: ۱ لیوان

آب: ۱ لیوان

تخم مرغ درشت: ۲ عدد

کره: ۵۰ گرم

شکر: ۲ قاشق غذاخوری

مواد لازم برای شربت:

شکر: ۲ لیوان

آب: ۱ لیوان

گلاب: نصف لیوان

زعفران دم‌کرده: ۲ قاشق غذاخوری

آبلیمو: ۱ قاشق چایخوری

 

روش درست کردن بامیه خانگی

۱. آب و شکر را مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش بیاید و تمام شکر حل شود؛ سپس زعفران، گلاب و آبلیمو را اضافه کنید و پس از ۱۰ دقیقه که جوشید شربت را از روی حرارت بردارید (در زمان افزودن بامیه شربت باید ولرم باشد).

 

۲. آب و کره را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به‌جوش بیاید. سپس آرد و شکر را اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا خمیر جمع شود. در ادامه ۲ قاشق غذاخوری شربت به آن اضافه کنید و هم بزنید تا کامل به خورد خمیر برود.

 

۳. حدود ۱۰ دقیقه خمیر را با حرارت ملایم تفت دهید و مدام هم بزنید تا خمیر بپزد. سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و پس از اینکه خمیر خنک شد تخم مرغ‌ها را به نوبت اضافه و خوب مخلوط کنید تا خمیری نرم و لطیف بدست بیاید.

 

۴. داخل قابلمه مقدار زیادی روغن بریزید. خمیر را داخل قیف با سر ماسوره دار بریزید و در روغن قیچی کنید. سپس روی حرارت ملایم قرار دهید. بامیه‌ها را در حین سرخ شدن مرتب به هم بزنید تا به هم نچسبند و یکدست سرخ شوند. این مرحله حدود ۲۰-۳۰ دقیقه طول می‌کشد. پس باید کمی صبر و حوصله به خرج دهید.

 

۵. قابلمه را خیلی پر نکنید تا بامیه‌ها حسابی پف کنند و داخلشان پوک شود. با کم نگه داشتن دمای روغن شیرینی فرم صاف‌تر و قشنگ‌تری پیدا می‌کند. قبل از ریختن سری دوم، بگذارید روغن از دما بیافتد و کمی خنک شود.

 

۶. آنها را روی دستمال حوله‌ای بچینید تا روغن اضافه گرفته شود. سپس به همان صورت داغ به شربت ولرم اضافه کنید تا شربت را به خود جذب کنند (حدود ۳ دقیقه قرار دادن بامیه در شربت کافی است).

 

فوت و فن‌هایی که باید بدانید

-  در زمان ریختن خمیر داغ داخل شربت، شربت باید خنک شده باشد.

 

- موقعی که خمیر را داخل روغن می‌ریزید، روغن نباید داغ شده باشد. در غیر این صورت بامیه فرصت پف کردن پیدا نمی‌کند و ترد نمی‌شود.

 

منابع: خراسان-ایرنا

 

کلید واژه
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.