2023/02/05
۱۴۰۱ يکشنبه ۱۶ بهمن
خاصیت‌های لیمو عمانی؛ از رفع مشکلات گوارشی تا کاهش فشار خون و چربی

خاصیت‌های لیمو عمانی؛ از رفع مشکلات گوارشی تا کاهش فشار خون و چربی

فواید لیمو عمانی به یکی دو مورد خلاصه نمی‌شود و لیست بسیار بلندبالایی را شامل می‌شود. در این مطلب با خواص این گیاه آشنا شوید.

دوات آنلاین-لیمو عمانی در آشپزی ایرانی جایگاه ویژه‌ای دارد اما استفاده از آن فقط برای طعم دادن به غذا نیست بلکه لیمو عمانی برای سلامتی نیز خاصیت‌های زیادی دارد.

 

لیمو عمانی سرشار از ویتامین سی

باشگاه خبرنگاران نوشت: لیمو عمانی نوعی لیمو ترش است که طبعی سرد و خشک دارد و در پخت بسیاری از غذاهای ایرانی، دمنوش‌های گیاهی و از پودر آن به عنوان ادویه استفاده می‌شود. قسمت‌های مورد استفاده گیاه لیمو عمانی، میوه، برگ و ریشه گیاه است.

 

بیشتر بخوانید: خاصیت های دنبه گوسفندی چیست

 

لیمو عمانی از ترکیبات تلخ، فلاونوئیدها، اسید سیتریک، املاح، ویتامین‌ها به ویژه ویتامین سی و مواد فرار است. این میوه از نظر کلسیم و پتاسیم غنی بوده و از نظر ویتامین سی  از سایر مرکبات پیشی گرفته و به عنوان کاهنده‌ فشار خون و چربی خون شناخته شده است.

لیمو عمانی برای چی خوب است

رفع مشکلات گوارشی با ریشه لیمو عمانی

در طب سنتی از ریشه گیاه لیمو عمانی برای رفع مشکلات گوارشی استفاده می‌شود، همچنین جوشانده ریشه آن برای درمان اسهال خونی مفید است.

 

برگ‌های گیاه لیمو عمانی تازه برای تسکین سردرد ناحیه پیشانی مورد استفاده قرار می‌گیرد و مصرف آن برای پیشگیری و درمان خانگی سرماخوردگی موثر است.

 

بدانید: خواص عسل استرالیایی مانکو چیست

 

لیموعمانی باعث افزایش اشتها شده و برای تقویت دستگاه گوارش خواهد بود. از بین بردن نفخ شکم و کمک به دفع مواد صفراوی از خواص لیمو عمانی است.

 

کمک به جذب بیشتر آهن

همانند سایر خانواده لیموها، یکی از اصلی‌ترین خواص لیمو عمانی وجود مواد آنتی اکسیدان فراوان در این میوه است که به پیشگیری از سرطان و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک شایانی می‌کند. اضافه کردن لیمو عمانی به غذا‌ها و اسیدی نمودن محیط آن، به افزایش جذب آهن غذا توسط سلول‌های بدن کمک می‌کند.

 

ترکیب لیمو عمانی و گل گاوزبان

 مصرف لیموعمانی همراه با گل گاوزبان یکی از دمنوش‌های شناخته شده در طب سنتی است که خاصیت آرامبخشی داشته و برای اصلاح مزاج گل گاوزبان مفید است. استفاده از دمنوش گل گاو زبان به همراه لیمو عمانی مانع از افزایش غلظت خون و بالا رفتن فشار در افراد می‌شود.

لیمو عمانی چه فوایدی برای سلامتی دارد

چه کار کنیم لیمو عمانی تلخ نشود

لیمو عمانی هنگام خشک شدن به دلیل عمل تخمیر، کمی تلخ شده که این تلخی در مزه آن نیز احساس می ‌شود. بنابراین بهتر است برای جلوگیری از تلخ شدن غذا پیش از افزودن، هسته آن را درآورید.

 

بهتر است هنگام تهیه‌ انواع خورش‌ها و خوراک‌ها به مقدار لازم از لیمو عمانی استفاده کنید تا استفاده از نمک در غذا به حداقل برسد.

 

در همین زمینه: خواص کره بادام زمینی

 

لیمو عمانی به دلیل دارا بودن مواد فراری که عامل ایجاد عطر و بوی آن است، حتما باید در محل خشک، خنک و در ظروف سربسته ، به دور از نور نگهداری شود. معمولا رنگ لیمو عمانی، زرد قهوه ای و داخل آن سیاه رنگ است. در بهبود سرماخوردگی و سرفه و مشکلات تنفسی ناشی از سرماخوردگی موثر است.

 

عوارض مصرف لیمو عمانی

براساس نظر متخصصان تغذیه، مصرف لیموعمانی پخته در غذاها به دلیل جذب مقدار زیادی از چربی و ادویه موجود در غذا، برای افراد مبتلا به چربی و فشار خون بالا مضر است و برای سایر افراد نیز می‌تواند باعث چاقی و اضافه وزن شود. به این منظور توصیه می‌شود، برای بهره‌مندی از خواص درمانی لیموعمانی آن را به صورت دمنوش مصرف کنید، همچنین در پخت غذاها از روغن و نمک کمتری استفاده کنید.

 

لیمو عمانی فله‌ای نخرید

از خرید لیمو عمانی به صورت فله‌ای و روباز اجتناب کنید. لیمو عمانی‌هایی را که به صورت سنتی خشک می‌کنند، غیر بهداشتی و محل تجمع میکروب‌ها هستند؛ بنابراین هنگام خرید، محصولاتی را که دارای بسته بندی اصولی، مجوز بهداشت و تاریخ مصرف هستند، انتخاب کنید و بهتر است قبل از مصرف، آن را خوب بشویید.

 

پیشنهادات ما
دیدگاه‌ها
ناشناس 1398/10/10
چه پر فایده است نمی دانستم

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.