درمان خانگی سرفه با استفاده از طب سنتی
استفاده از بخور و برخی دمنوشها بهترین راههای درمان خانگی سرفه هستند. توضیحات یک متخصص طب سنتی را در این رابطه بخوانید:
دوات آنلاین-سرفه در طب سنتی راههای درمان متفاوتی دارد به همین دلیل قبل از شروع درمان باید دلیل آن را تشخیص داد.
به گفته سیدمهدی میرغضنفری، پژوهشگر طب سنتی افراد مبتلا به سرفههای ناشی از خشکی مجاری، میتوانند از بخور گیاهان بنفشه و گل ختمی استفاده کنند.
روش استفاده از بخور
باشگاه خبرنگاران نوشت: مقداری گل ختمی و گل بابونه را در ظرف آب جوش بریزند و سپس در ظرف را به مدت ۱۰ دقیقه قرار دهند تا دم بکشد و سپس درب ظرف را بردارند و یک پارچه کلفت روی سر خود و ظرف بیاندازند و همین طور که صورت بالای ظرف و در معرض بخارها قرار دارد دم و بازدم انجام دهند. این روش باعث صاف شدن قفسه سینه و خارج شدن ترشحات از گلو میشود.
دمنوشهایی برای درمان سرفه
میرغضنفری بیان کرد: افزادی که دچار سرفههای خشک شدهاند و ترشحات زیادی را در قسمت گلو دارند میتوانند دمنوش گیاهان بابونه، آویشن، مرزنجوش را تهیه و میل کنند؛ همچنین این افراد میتوانند از بخور این گیاهان هم استفاده کنند.
چاره خشکی مجاری تنفسی
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش گفت: افرادی که به خشکی مجاری تنفسی دچار شدهاند میتوانند از روغن بادام شیرین، نارگیل و بابونه استفاده کنند؛ روش استفاده آن هم به این صورت است که افراد گلو و قفسه سینه خود را با این روغنها ماساژ دهند.
بیشتر بخوانید: پیشنهاد 33 دمنوش گیاهی و خاصیتهای آنها برای طرفداران نوشیدنی گرم
او افزود: افراد برای درمان سرفههای خشک خود میتوانند گیاه شکر تیغال را مصرف کنند. افراد صمغ ترشح شده از این گیاه را بدست آورند و یک قاشق مربا خوری از آن صمغ را در یک فنجان آب جوش حل و سپس میل کنند. این محلول برای درمان سرفههای خشک بسیار مفید است. همچنین گیاه شکر تیغال برای درمان یا بهبود بیماریهای ریوی به عنوان خلط آور، برطرفکننده سرفه، تحریک دستگاه تنفسی تحتانی، ملین سینه، رفع خشونت سینه، صاف کردن صدا و رفع خشکی گلو، درمان تنگی نفس و آسم استفاده میشود.
میرغضنفری ادامه داد: افراد معمولاً در روزهای اول سرماخوردگی دچار سوزش گلو میشوند که برای بهبود و درمان سوزش گلوی خود میتوانند یک پیمانه جو پوست کنده سالم (نه پرک، نه نیمکوب) را با ۱۰ تا ۱۵ برابر آن آب با حرارت ملایم، آهسته بجوشانید. پس از پخته شدن (این زمان بطور متوسط ۴۰ تا ۵۰ دقیقه طول میکشد) آن را از روی حرارت بردارند و صاف کنند سپس آب بدست آمده را که به ماءالشعیر طبی نیز معروف است میل کنند؛ همچنین افراد میتوانند برای صاف شدن گلوی خود آن را غرغره کنند.
گیاه گل پنیرک دارویی ضد سرفه
او افزود: گل پنیرک یک گیاه محبوب برای درمان بیماریهای تنفسی است و همچنین خواص درمانی دارد که میتواند به مشکلات مخاط دستگاه تنفسی فوقانی کمک کند. افراد میتوانند یک قاشق غذاخوری از این گیاه را در یک لیوان آب سرد حل کنند و اجازه دهند بیست دقیقه در آب بماند و سپس آن را صاف و میل کنند. این نوشیدنی میتواند برای تسکین سرفه، زکام و خشن شدن صدا مفید باشد. همچنین برای حفظ خواص آن، این گیاه، نباید جوشانده شوند که برای سرفه در نظر گرفته شده است.
12jav.net