2024/03/29
۱۴۰۳ جمعه ۱۰ فروردين
موثرترین کارها برای کنترل خشم و عصبانیت

موثرترین کارها برای کنترل خشم و عصبانیت

کنترل خشم راه و روش‌هایی دارد و باید تکنیک‌های آن را یاد بگیرید. توضیحات دو روان شناس در این باره را بخوانید:

دوات آنلاین-عصبانی شدن کاملا طبیعی است هیچ اشکالی هم ندارد آنچه مسئله ساز می‌شود ناتوانی ما در کنترل خشم است. بسیار شاهد بوده‌ایم افرادی به‌دلیل ناتوانی در کنترل عصبانیت خود حتی دست به قتل زده‌اند.

 

سحر پهلوان نشان روانشناس و مشاور خانواده در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: یکی از مهم‌ترین مسائل در ارتباط با مدیریت هیجانات، کنترل خشم است و زمانی که ناکامی رخ می‌دهد ما خشمگین می‌شویم.

عصبانیت و خشم

کنترل خشم با تکنیک‌های تن آرامی

پهلوان نشان درباره تکنیک برای کنترل خشم، عنوان کرد: تکنیک تن آرامی از جمله تکنیک‌هایی است که افراد هنگام بروز خشم می‌توانند انجام دهند؛ فرد می‌تواند هنگامی که خشمگین شده است، چند نفس عمیق بکشد، موقعیت را ترک کند و یا گاهی با بستن یک کش و ضربه به دست فکر خود را از موضوعی که باعث خشمش شده است منحرف کند.

 

او با بیان اینکه واکنش نشان دادن نسبت به موقعیتی که باعث خشم شده است را به زمان دیگری موکول کنند، افزود: زمانی که آرام‌تر شدند، درباره مسئله‌ای که خشم آن‌ها را برافروخته است صحبت کنند.

 

او اضافه کرد: درمان‌های هیجان‌مدار (شناخت هیجان، یادگیری مدیریت هیجانات، تبدیل کردن هیجان منفی به مثبت) در کنترل خشم افراد کمک کننده است.

عصبانیت و خشم

خشم نباید حذف شود

این روانشناس خاطرنشان کرد: خشم به طور کامل نباید حذف شود و به عنوان پدیده منفی نباید دیده شود، اما باید بدانیم چه مکانی و به چه میزان بروز خشم لازم است. تجربه هیجانات منفی در زندگی لازم است، اما نباید آسیبی به اطرافیان وارد شود.

 

اما یکی از موقعیت‌هایی که افراد خشمگین می‌شوند هنگام رانندگی و پشت فرمان است زمانی که فردی از آن‌ها سبقت می‌گیرد، بوق‌ها ممتد می‌زد و... ما فورا خشمگین شده شروع به داد زدن و یا فحاشی می‌کنیم.

 

خشم هنگام رانندگی

زهرا زین‌الدینی روانشناس و مشاور خانواده هم در گفت‌وگو با  باشگاه خبرنگاران جوان، درباره راهکار برای کنترل خشم هنگام رانندگی اظهار کرد: عصبانیت در هنگام رانندگی دلایل متفاوتی مانند ساعات طولانی ماندن در ترافیک و دیر رسیدن به مقصد، احساس خستگی برای ساعات طولانی رانندگی، کم‌خوابی، ابتلا به اختلالات روانی مثل اختلال دوقطبی، مشکلات شخصیتی، اعتمادبه‌نفس پایین، عدم مدیریت هیجانات، شرایط آب و هوایی نامساعد و... می‌تواند داشته باشد.

 

این روانشناس با اشاره به اینکه برای مدیریت بهتر خشم در هنگام رانندگی بهتر است افراد به یکسری از مسائل توجه کنند، اضافه کرد: اگر فردی احساس می‌کند خیلی زود عصبانی می‌شود و نمی‌تواند آرام بماند بهتر است در ساعت‌هایی که ترافیک زیاد هست، رفت و آمد نکند و یا از مسیر‌های جایگزین استفاده کند

 

او افزود: از موارد دیگر برای مقابله موثرتر با خشم این است که افراد سعی کنند قوانین راهنمایی و رانندگی را رعایت کنند و در صورت مشاهده یک راننده عصبانی توقف نکنند و به راه خودشان ادامه بدهند، همچنین در صورت عصبانیت می‌توانند در اولین مکان ممکن توقف کنند، کمی به خودشان زمان بدهند و چند تنفس عمیق شکمی داشته باشند تا آرام‌تر شوند و سپس به مسیر خودشان ادامه دهند. ‎

 

زین الدینی گفت: بهتر است در صورتی که خطایی از راننده مشاهده کردند، زود قضاوت نکنند و سریع واکنش نشان ندهند، چون ممکن است دلیل رفتار آن فرد عدم مهارت در رانندگی و یا از دست دادن تمرکز و یا دلایل دیگری باشد که اگر نسبت به آن آگاهی داشتند، این احساسات منفی را تجربه نمی‌کردند و حتی این اتفاق را طبیعی در نظر می‌گرفتند، بنابراین نوع نگاه و تفکر افراد در رابطه با رفتار‌های دیگران برروی واکنش‌های آن‌ها تاثیر بسیاری دارد.

 

این روانشناس ادامه داد: اگر رانندگان افکار منفی خود را در رابطه با رفتار رانندگان دیگر شناسایی کنند و بتوانند آن‌ها را تغییر دهند و افکار واقع‌بینانه‌ای را جایگزین آن کنند، به مقدار زیادی در کنترل خشم‌شان موفق خواهند بود.

 

زین الدینی خاطرنشان کرد: اگر عصبانیت در حین رانندگی برای فردی به تعداد دفعات زیاد اتفاق می‌افتد، بهتر است حتما با کمک یک متخصص دلایل آن شناسایی شود و مداخلات درمانی مناسبی را فرد دریافت کند.

12jav.net

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.