چگونه انار شیرین و آبدار را تشخیص بدهیم
چگونه انار خوب را بشناسیم و سوا کنیم؟ این کار چندان مشکل نیست و یکسری فوت و فن دارد که در این مطلب درباره آن توضیح داده شده است.
دوات آنلاین-انار از دیرباز با زندگی ما ایرانیها عجین بوده و است. اسناد کهن تاریخی نشان میدهد ایرانیان هنگام انجام آیینهای دینی، چوب درخت انار را میسوزاندند یا هنگام انداختن سفره، تکهای از چوب انار کنار سفره قرار میدادند؛ چرا که دانههای عقیق مانند این میوه را نشانه برکت و باروری میدانستند.
جام جم نوشت: امروزه هم ذرهای نسبت به گذشته از میزان ارادت مردم کشورمان به این میوه خوشمزه پاییزی کم نشده است. گواه این حرف هم آمار باغات زیر کشت انار که 69 هزار هکتار است و به صورت تقریبی از هر باغ 14 هزار و 500 کیلوگرم برداشت میشود و از این میزان تنها 13 هزار و 500 تن انار صادر شده است؛ یعنی باقی محصولات به مصرف داخلی میرسد. شب یلدا نزدیک است، اگر میخواهید وقتی کارد به شکم انار زدید، سرخی خونش ظرف میوهتان را سرخ کند، این راهنمای خرید برای شما نوشته شده است.
انار را میتوان از نظر مزه به سه دسته انار شیرین، ملس (میخوش)، ترش، از نظر پوست به دو دسته پوست نازک و پوست کلفت، از نظر رنگ دانهها به سه دسته قرمز، سفید و گلی و در نهایت از نظر رنگ پوست به پنج دسته زرد، گلی، سبز، قرمز و سیاه تقسیم کرد. اما ترکیب هرکدام از این خصوصیات با خصوصیات دیگر، میشود نوع خاصی از این میوه. به همین خاطر هم 760 نوع انار با خصوصیات ظاهری و طعمهای مختلف در ایران وجود دارد. جالب است بدانید از این 740 نوع حدود 110 گونه مختلف این میوه در شهر ساوه کشت میشود.
انار خوب را بشناسیم
پوست: پوست این میوه مهمترین چیزی است که باید به آن توجه کنید. پوست انار باید صاف باشد؛ یعنی هیچگونه لک یا سوراخ روی پوست وجود نداشته باشند. وجود لک خبر از گندیدگی دانههای چسبیده به پوست دارد. سوراخ روی پوست هم یا نشانه کرم خوردگی یا گواه تلاش نافرجام پرندگان برای رسیدن دانههای شیرین داخل انار است.
کلاهک: کلاهک را بهخوبی بررسی کنید. کلاهکی که رشتههای داخل آن ریخته باشد نشاندهنده این است که زمان زیادی از چیدن انار گذشته و میوهای که شما در دست دارید تازه نیست. همین موضوع باعث میشود احتمال گندیدگی داخل میوه بالا برود. کلاهکها خیلی ساده کرم خوردگی داخل انار را نشان میدهند. فقط کافی است به رنگ داخل آن توجه کنید، اگر سیاه بود شک نکنید انار مورد نظر دچار آفت کرم گلوگاه شده و قابلخوردن نیست.
دانه: خرید هر میوه سربستهای یک نوع ریسک محسوب میشود. اما چه اشکالی دارد ؟ هنگام خرید یک دانه انار را پاره کنید و دانههایش را آزمایش کنید. هستههای انار نباید سفت باشد و باید به راحتی با دندان خرد شود. هرچقدر میزان سفتی دانهها بیشتر باشد یعنی انار بی کیفیتتر و کهنهتر است. این نوع انارها به دلیل اینکه زمان زیادی طول کشیده تا از باغ بهدست مشتری برسد آب خود را از دست داده و معمولا دانههای آبداری ندارد. از طرفی دانهها باید همگی یکدست و یکرنگ باشد. اگر دیدید نیمی از آن سرخ و نیم دیگر سفید باقی مانده یعنی زودتر از موعد چیده شده است.
بیشتر بخوانید: 5 راه آسان برای تزئین شیک و خاص انار شب یلدا
ارتباط رنگ با مزه انار
انار آقا مندلی، آلک شیرین و دانه سیاه ساوه معروفترین انارهای این منطقه است و پوست شفاف و روشنی دارد و دانهها تماما آبدار و شیرین است. اما اینکه چطور میشود انار شیرین را از انار ترش تشخیص داد خیلی راحت میتوانید از روی رنگ رخساره به سر درون این میوه در بسته پی برد؛ اینکه هر چقدر پوست انار روشنتر باشد انار شیرینتر است.
انارهایی که پوست آنها قرمز روشن یا سفید با رگههای قرمز هستند جزو انارهای ملس قرار میگیرند در حالی که هرچقدر این رنگ دانههای روی پوست بیشتر باشد طعم ملس آن به طعم ترش نزدیکتر میشود.
انارهایی که رنگ سرخ هم دارند تکلیفشان مشخص است، حتما هنگام خوردن این نوع انار یک نمکدان کنار دستتان بگذارید. البته به یک نکته هم توجه کنید، گونهای از این میوه رنگ بسیار تیرهای دارد که به انار سیاه معروف است. انار سیاه برخلاف پوست تیرهاش دانههای شیرینی دارد و بیشتر از نظر خواص درمانی که دارد مورد توجه قرار میگیرد.
چه موقع بخریم؟
بسیاری از انارها به انارهای تابستانی معروفند. پوست کلفت و دانههای شیرین دارند. آلک هم نوعی انار است که زودتر از انارهای دیگر میرسد، رنگ پوستش روشن و دانههای ملس ـ ترش دارد. از نظر شکل ظاهری هم گلویی کشیده و پوست کلفتی دارد. این انارها معمولا با رسیدن فصل پاییز چیده میشود. اما اناری که شما از 25 مهر تا اوایل آبان در بازار میبینید جزو خوبهای خانواده انارها هستند.
بیشتر بخوانید: راه تشخیص هندوانه شیرین، رسیده و آبدار
اناری که از 15 مهر ماه کار چیدنش آغاز میشود و ده روزی درون انبارها میماند تا به فروش برسد بیشترین میزان مرغوبیت از نظر طعم را داراست، چرا که در این مدت ده روز خوب رسیده و دانهها همه یکرنگ هستند.
کدام انار را آبلمبو کنیم؟
اگر دانههای انار معدهتان را دچار چالش میکند مجبورید از خیر تماشای زیبایی دانهها و لذت دانه کردن انار بگذرید و آن را آبلمبو کنید. انار پوست نازکی که برجستگی دانههای آن از روی پوست قابل مشاهده باشد مخصوص آبلمبو کردن است. البته پوست آن نباید دچار خشکی بیش از حد شده باشد، منفذی نداشته و چروک نباشد.
انار پوست کلفت هم اصلا برای این کار مناسب نیست. فکر کنید دارید انار را آبلمبو میکنید و پوستش بترکد. اینطوری هم میوه را هدر دادهاید هم لکهای که روی لباستان ایجاد شده یا اصلا پاک نمیشود یا به سختی پاک خواهد شد.
12jav.net