7 رفتار همسر که هرگز نباید تحمل کنید
هیجان ابتدای یک رابطه ممکن است آنقدر شدید باشد که فرد رفتارهای آزاردهنده طرف مقابل را تحمل و حتی گاه انکار کند. تحمل برخی رفتارها میتواند چنان آسیبزا باشد که تا پایان عمر اثر آن باقی بماند
دوات آنلاین-شیفتگی مرحله ای از عاشقی است که در ابتدای هیجان یک رابطه به وجود میآید. در این مرحله افراد رفتارهای بد و آزار دهنده طرف مقابل را نمیبینند و ناخود آگاه پس میزنند.
برخی اوقات چنان شیفته یک نفر میشویم که بعضی از رفتارهای آن فرد، هرچند که آزاردهنده باشند، ما باورشان نمیکنیم. خودمان را گول میزنیم که این رفتار بدی نیست و اگر کمی در دلمان احساس ناراحتی کنیم، حساسیت بیش از حد خودمان را بهانه میکنیم. باور این که عشقِ زندگیمان میتواند صفاتی آزاردهنده و گاه خطرناک داشته باشد، دشوار است.
روزنامه اطلاعات نوشت: چطور آدمی که اینقدر خوب و بینقص بهنظر میرسد، دقایقی بعد گرایشات و عاداتی آسیبزننده از خود بروز میدهد؟ هیچکس عالی نیست و آدمها درطول زمان بزرگ میشوند و تغییر میکنند. همه آدمها صفات گورخری دارند. یعنی نه سفید سفیدند و نه سیاه سیاه. پس آن آدم عالی میتواند گاهی آسیبرسان باشد. برخی این صفات بد قابل تغییر و تحمل هستند، اما برخی دیگر به هیچ عنوان قابل تغییر نیستند چرا که به غرور و عزت نفس شما آسیب میرسانند. در این مطلب چند رفتار آسیب رسانی که نباید به هیچ عنوان آن را تحمل کرد به شما میگوییم.
۱ـ سوءاستفاده فیزیکی
اگر همسرتان از شما سوءاستفاده فیزیکی میکند، شما را کتک میزند یا به بهانه دوست داشتنتان به جسم شما آسیب وارد میکند، تحمل و صبوری برای تغییر اوضاع ابدا جایز نیست. حتی اگر تغییری هم رخ دهد، فرایندی طولانی و سخت است و در بیشتر موارد، نه تنها این تغییر ایجاد نمیشود، بلکه ممکن است شرایط بدتر از پیش شود. بنابراین با خودتان مهربان باشید و اول خودتان را در اولویت قرار دهید. فراموش نکنید که شما سزاوار این بدرفتاری نیستید و کاملاً حق دارید که این رابطه را رها کنید. زمانی که خودتان را برای بیرون آمدن از این رابطه آماده دیدید، باید چندین اقدام احتیاطی و مرحله را درنظر داشته باشید تا این تغییر آسانتر و امنتر اتفاق بیفتد. اقداماتی شامل: جمع کردن تمام مدارک دال بر سوءاستفاده فیزیکی برای ارائه در دادگاه و طرح شکایت، تهیه محلی امن برای پناه بردن، کمک گرفتن از اطرافیان یا مقامات قضایی برای حفظ امنیت شما.
۲ـ سوءاستفاده کلامی و عاطفی
خیلی وقتها مشکل این است که سوءاستفاده را تنها در جسم میدانیم و ضرب و شتم و آسیب جسمی را به عنوان خشونت و سوءاستفاده تلقی میکنیم. اما در بیشتر موارد، افراد از تحقیرهای کلامی و عاطفی رنج میبرند. اگر این سوءاستفاده طولانی مدت شود فرد قربانی گمان میکند لایق این نوع برخورد است و شرایط رهایی از آن وضعیت برایش خیلی سخت میشود.
سوءاستفادههای عاطفی و کلامی در این دسته قرار میگیرند:
_ تحقیر شما در برابر خانواده، دوستان یا همکاران
_ خالی کردن خشم بر سر شما، فارغ از اینکه مشکل ربطی به شما داشته باشد یا نه
_ توهین به شما و به کار بردن القاب رکیک برای شما
_ هر نوع تهدید، از تهدید به کنترل و محدود کردن شما تا تهدید به وارد کردن آسیب جسمی
۳ـ پنهان کاری
درست است که هر کسی حریم خصوصی خودش را دارد و در این حریم، برخی خاطرات، احساسات و… را تنها برای خودش نگه میدارد، اما برخی پنهان کاریها منجر به آسیب به رابطه میشود. اگر رابطهای متعهدانه دارید لازم است چیزی را که منجر به خدشهدار شدن رابطهتان هست انجام ندهید و اگر انجام دادید لااقل آن را به همسرتان بگویید. خیلی اوقات افراد برای به دست آوردن کسی که دوستش دارند، پنهانکاریهای زیادی میکنند ولی بعد از به دست آوردن آن فرد و رو شدن مورد پنهانیشان، زندگی بدون اعتماد پیش میرود و حتی ممکن است این رفتار به صورت یک عادت در آید.
۴ـ شک و بی اعتمادی
میدانید دائم تحت کنترل داشتن کسی و شک کردن و حتی تهمت زدن به شریک زندگی، یکی از اختلالات بارز روانی به شمار میرود؟ بیماری پارانوئید یا شک همان است که فرد در آن دائما شما را متهم به خیانت و توطئه چینی و پنهان کاری میکند و دست به هر راهی میزند تا شما تحت نظر و کنترلش باشید. این مشکل خطرناک است و اگر برای حل آن اقدام نکنید باید برای قطع رابطه با دوستان، خانواده و تمام محیطهای اجتماعی که در آن هستید، آماده شوید! در این صورت زندگی برایتان شبیه زندانی میشود که زندانبانش همسرتان است.
۵ـ تحقیر ظاهر
وقتی همسرتان وزن و ظاهر شما را تحقیر میکند، کاری نابالغانه کرده است و از آن مهمتر به اعتماد به نفس و عزت نفس شما آسیب زده. علاوهبر این، او میخواهد شما را فریب بدهد تا متقاعد شوید که قادر به ترک این رابطه نیستید، چون دوستداشتنی نیستید و برای هیچکس بهاندازه کافی خوب نخواهید بود. این روشی بیمارگونه برای برقراری تسلط و کنترل روی رابطه است.
۶ـ انکار وجود شما
اگر شما و همسر یا نامزدتان رابطهای جدی و متعهدانه دارید، پس چیزی برای پنهان کردن وجود ندارد و جایز نیست یکی از شما وجود دیگری را برای دوستان، همکاران، خانواده و… انکار کند. اگر همسرتان شما را به دوستانش بهعنوان شریک زندگی معرفی نمیکند، باید موضوع را جدی بگیرید.
۷ـ اجبار به کاری که برخلاف اعتقاد شماست
وقتی با کسی ازدواج میکنید، باید تمام خصوصیات و اعتقادات او را پذیرا باشید. بدانید که اعتقادات کسی قابل تغییر نیست. اگر به قصد تغییر اعتقادات کسی، وارد زندگیاش میشوید، کارتان اخلاقی نیست. خیلی افراد هستند که در زندگی مشترک، همسرشان را مجبور به کاری میکنند که خلاف اعتقاداتشان است. مثلا اگر همسرشان به حجاب معتقد است از او میخواهند در مهمانیها حجاب نداشته باشد و برعکس٫ این اولین جرقه خدشهدار شدن جدی رابطه است. جدی بگیرید و به راحتی تن به تغییر ندهید.
12jav.net