2024/11/23
۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
پیشنهادات ما
بازاری سیاه برای خرید و فروش نوزادان

بازاری سیاه برای خرید و فروش نوزادان

زن میانسال که رابط ما و مادر نوزاد بود گفت در قبال دریافت ۴۸ میلیون تومان، این کار را انجام می‌دهد؛ او ما را با یک خانم باردار آشنا کرد و قرار بود مدارک نوزاد نیز به اسم ما ثبت شود.

دوات آنلاین-در برخی از مناطق شهر افرادی هستند که وضع مالی مناسبی ندارند. آن‌ها حاضرند نوزادشان را پیش‌فروش کنند و در ازای دریافت چندین میلیون تومان پول فرزندشان را به خانواده دیگری بدهند. بهانه این افراد هم این است که آینده کودکشان در خانواده دیگری که وضع مالی مناسبی دارد، بهتر خواهد بود.

 

گاهی مزه این پول در دهان برخی از این مادران بی‌عاطفه مزه می‌کند، تا جایی که باعث می‌شود که آن‌ها فقط به قصد دریافت پول باردار شوند! آن‌ها که دیگر حاضرند برای پول هر کاری کنند از اینکه جگر گوشه و بخشی از جان خودشان را بفروشند نیز هیچ ترس و ابایی ندارند. در این میان، اما مادران معتادی وجود دارند که بارداری خارج از ازدواج داشته‌اند و به همین دلیل تمام تلاش‌شان را می‌کنند تا نوزادشان را در قبال مبلغی اندک که شاید خرج چند روز مواد مخدرشان می‌شود، بفروشند.

 

در گوشه دیگری از شهر، اما هستند زوج‌هایی که بچه‌دار نمی‌شوند و در حالی که سال‌ها منتظرند، اما از این نعمت بی‌بهره مانده‌اند. آن‌ها حاضرند تمام دار و ندارشان را بدهند تا فقط یک فرزند داشته باشند به همین دلیل این زوج‌ها تبدیل به مشتریان خرید نوزادانی می‌شوند که با ترفند‌های متفاوت وارد بیمارستان می‌شوند و تلاش می‌کنند تا نام آن نوزاد را نیز در شناسنامه خود ثبت کنند.

 

۴۸ میلیون تومان برای خرید یک نوزاد دختر

چهارم تیرماه امسال بود که عوامل حراست یکی از بیمارستان‌های پایتخت با مراجعه به مأموران انتظامی بیمارستان اعلام کردند که پدر و مادر نوزادی رفتار مشکوکی دارند و مدعی هستند که نوزادشان در روز شنبه، یکم تیرماه به دنیا آمده، اما این احتمال وجود دارد که این افراد پدر و مادر واقعی نوزاد نباشند.

 

در همین راستا مأموران انتظامی بیمارستان بررسی‌های اولیه خود را آغاز کرده و در گام نخست تحقیقات با حضور در بخش مراقبت ویژه از نوزادان متوجه شدند نوزاد دختری در هفته ۳۴ بارداری به دنیا آمده است. آن‌ها در گام بعدی تحقیقات سراغ زنی و شوهر جوانی که مدعی بودند والدین این نوزاد هستند، رفته و در همان تحقیقات اولیه مشخص شد که نوزاد متعلق به این زن و شوهر نیست.

 

این زن و شوهر ۳۲ و ۳۱ ساله که از شهری دیگر به تهران آمده بودند در جریان تحقیقات به مأموران گفتند: «ده سال پیش ازدواج کرده، اما صاحب فرزند نمی‌شدیم، تا اینکه مدتی قبل به واسطه یکی از دوستانم در شهرستان با خانمی ۳۸ ساله آشنا شدیم که مدعی بود می‌تواند نوزادی را برایمان بخرد. این خانم مدعی شد که نوزاد پس از زایمان تحویل ما می‌شود و ثبت مشخصاتش در شناسنامه ما صورت خواهد گرفت.»

 

زوج جوان در ادامه اظهارات خود به مأموران گفتند: «این زن میانسال که رابط ما و مادر نوزاد بود گفت در قبال دریافت ۴۸ میلیون تومان، این کار را برایمان انجام می‌دهد؛ بنابراین او ما را با یک خانم باردار که در کرج سکونت داشت، آشنا کرد و قرار بود تا مدارک نوزاد نیز به اسم ما ثبت شود، اما حین انجام این کار دستگیر شدیم.»

 

مرکز اطلاع رسانی پلیس پیشگیری تهران بزرگ با تأیید این خبر اعلام کرد: «زن و مرد جوان، زن رابط و مادر نوزاد در این پرونده بازداشت شدند البته مادر نوزاد با دستور مقام قضائی و با اخذ وثیقه برای نگهداری از فرزندش آزاد شده و تحقیقات درباره این پرونده ادامه دارد.»

 

عضو شورای شهر: آمار دقیقی از نوزاد فروشی در تهران وجود ندارد

به نظر می‌رسد که افراد دیگری نیز برای خرید و فروش نوزاد اقدام کرده و البته موفق به انجام این معامله شده‌اند. موضوعی که الهام فخاری، عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران نیز به آن اشاره می‌کند و می‌گوید: «آمار دقیقی از تخلف کودک و نوزاد فروشی در پایتخت وجود ندارد، چرا که این معضل جز آسیب‌های پنهان است. شرایط اقتصادی و مسائلی از این دست می‌تواند در شکل‌گیری و گسترش این معضل نقش به سزایی ایفا کند.»

 

فخاری اظهار می‌دارد: «کمیته اجتماعی شورای شهر تهران اولویت‌های کاری خود را دارد که بخش مهمی از آن مدیریت شهری است و در بحث آسیب شناسی بافت‌های شهری باید با نگاه وسیع‌تری به عنوان فعال اجتماعی توجه کرد، زیرا این گونه معضل‌های اجتماعی مربوط به چندین نهاد مختلف است که برای کاهش آن باید با یکدیگر تعامل داشته باشند.»

 

بهزیستی: برخی خانواده‌ها نمی‌دانند خرید نوزاد جرم است

حالا زیر سایه بی‌توجهی مسئولان نوزادان خرید و فروش می‌شوند و مشخص نیست که چه زمانی قرار است مقابله با این معضل اجتماعی جدی گرفته شود. از طرفی، اما قوانین سختگیرانه بهزیستی برای فرزندخواندگی نیز سبب شده تا بسیاری از خانواده‌ها چندین میلیون تومان پول بپردازند و به‌راحتی و بسیار سریع‌تر از مسیر قانونی‌اش، صاحب فرزندی شوند. موضوعی که حبیب‌الله مسعودی فرید، معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور درباره آن به خبرنگار «جوان آنلاین» می‌گوید: «برخی خانواده‌ها نمی‌دانند که خرید نوزاد جرم است و قوه قضائیه با این مسئله به جدی برخورد می‌کند از این رو می‌خواهند آسان‌ترین راه را برای داشتن یک نوزاد انتخاب کنند. از طرفی هستند افرادی که صلاحیت پذیرش فرزندخوانده را ندارند و به این دلیل از مسیر خرید نوزاد اقدام می‌کنند.»

 

مسعودی فرید اظهار می‌دارد: «در قانون قبلی بهزیستی فرزندخواندگی پدر و مادر موظف بودند تا ملکی را به نام فرزندخوانده‌شان کنند، زیرا که در احکام شرعی ما فرزندخوانده ارث نمی‌برد و ما در تلاشیم که این احکام فقهی را اصلاح کنیم. در حال حاضر و با قوانین جدید فرزندخواندگی که در سال ۹۲ معین شد، قانون‌گذار این مسئله را به قاضی سپرده و این قاضی است که تصمیم می‌گیرد آیا خانواده باید ملکی را به نام فرزندخوانده خود کند یا نه؟ و مقدار آن چقدر باشد؟»

 

قوانین و نظارتی که کافی نیست

آنطور معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور می‌گوید برخی از خانواده‌ها که اقدام به خرید نوزاد می‌کنند یا بی‌اطلاع هستند یا صلاحیت فرزندخواندگی را ندارند. اما مسئله‌ای که در این میان بسیار مورد اهمیت است، آسیب‌های اجتماعی دیگری است که پدیده نوزادفروشی در جامعه ایجاد خواهد کرد و این امر مهم از دید بسیاری از مسئولان پنهان مانده یا نسبت به آن کاملا بی‌توجه هستند.

 

متاسفانه قوانین و نظارت فعلی و همچنین اقدامات انجام شده از سوی مسئولان مربوطه تا امروز نتوانسته به مانع و بازدارنده از فعالیت خریداران و فروشندگان نوزادان شود و باید هر چه سریع‌تر برای مقابله با این پدیده نوظهور چاره‌ای اندیشیده شود.

 

منبع: جوان

12jav.net

 

پیشنهادات ما
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.