دستور پخت آش کویی ؛غذای سنتی گیلان
به غیر از استفادههای خوراکی از کدوحلوایی یا تخمه آن، اجزای مختلف این سبزی، خواص دارویی گوناگونی نیز دارند؛ مثلا از گل کدو برای تهیه مرهم زخم استفاده میشود.
دوات آنلاین-آش کویی یکی از غذاهای معروف گیلان است که برای تهیه آن از کدو حلوایی استفاده می شود. برای دانستن روش پخت این آش خوشمزه با ما همراه باشید.
مواد لازم (برای 4 تا 6 نفر)
کدو حلوائی ۲ کیلوگرم برنج
۱ لیوان شیر
۲ لیوان نمک
نصف قاشق چایخوری
شکر و دارچین به مقدار کافی
کره ۵۰ گرم
دستور پخت
برنج را می شوئیم. کدو را قطعه قطعه می کنیم. پوست قطعه ها را می کنیم.
تخم و ریشه داخل کدو را می گیریم. برنج و قطعه های کدوی پوست گرفته و کره را با ۴ یا ۵ لیوان آب کاملا می پزیم. آش را گاهی هم می زنیم تا تمام مواد خوب له شود. شیر و نمک را اضافه می کنیم.
برای آنکه آش کاملا جا بیفتد باید حرارت زیر دیگ ملایم باشد. آش را در ظرف می کشیم.
روی آن دارچین و شکر ( آنقدر که شیرین بشود) می پاشیم. حال آش کدوی ما برای خوردن آماده است. به عوض شیر در آخر کار می توان ۲۰۰ گرم مغز گردوی سائیده شده را به آش اضافه کرد و آش را بعد از چند جوش که زد برداشت.
بیشتر بدانید خواص دارویی کدو حلوایی
کدو تنبلهای کشور ما دو نوعاند: نوع اول کاملاً گرد هستند و نوع دوم، سر باریک و انتهای پهنی دارند و شکلشان نامتقارن است. شاید باور نکنید که نوع دوم از نظر داشتن میزان بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A) ارجحیت دارد، به طوری که تحقیقات نشان داده است بتاکاروتن موجود در نوع دوم چهار برابر بیشتر است.
به غیر از استفادههای خوراکی از کدوحلوایی یا تخمه آن، اجزای مختلف این سبزی، خواص دارویی گوناگونی نیز دارند؛ مثلا از گل کدو برای تهیه مرهم زخم استفاده میشود.
روغن تخم کدو حلوایی از قدیم گفته میشود اثرات مفیدی روی مشکلات پروستات دارد. مطالعات جدید هم تا حدودی این نظریه را تایید کردهاند و حتی یک دارو برای درمان بزرگی خوشخیم پروستات، با استفاده از عصاره تخم کدو به بازار معرفی شده است. روغن تخم کدو حلوایی، اسیدهای چرب مفیدی دارد که باعث سلامت عروق و اعصاب میشود. این اسیدهای چرب ضروری، در بافتهای بدن هم کاربرد دارند.
به غیر از درمان بزرگی خوشخیم پروستات (که تقریبا اثرات آن ثابت شده است)، استفادههای دیگری هم برای تخمه های کدوحلوایی عنوان میشود؛ مثل درمان افسردگی، درمان سنگ کلیه ، برطرف کردن انگلها و عفونتهای گوارشی. اگرچه این درمانها هنوز کاملا از نظر علمی تایید نشدهاند، اما خاصیت ضدانگل بودن تخم کدو یک عقیده ی قدیمی است.
کدو حلوایی اثرات مفیدی بر عملکرد مثانه دارد.
وجود اسید آمینه ی تریکپتوفان، خاصیت ضدافسردگی کدو را توجیه میکند و مطالعاتی هم در تایلند در زمینه فواید این سبزی در جلوگیری از به وجود آمدن سنگ کلیه در حال انجام است.
منبع: تبیان
12jav.net