2024/11/22
۱۴۰۳ جمعه ۲ آذر
پیشنهادات ما
چه قارچ‌هایی خوردنی است؟
هشدار سلامتی

چه قارچ‌هایی خوردنی است؟

قارچ‌های سمی از طریق ویژگی‌های ظاهری، بو و رنگ قابل تشخیص نیست.

دوات آنلاین-اخیرا سه نفر در کرمانشاه بر اثر مصرف قارچ سمی جان خود را از دست دادند وعده‌ای نیز مسموم شدند. بنابراین اگر به طبیعت‌گردی می‌روید، مراقب باشید هر قارچی را نخورید.

 

طاهره افتخاری، مدیرکل دفتر موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست درباره استفاده از قارچ‌ها و گیاهان خودرو در کشور هشدار داد و اظهار کرد: اکنون در فصل رویشی گیاهان قرار داریم و بارندگی‌های اخیر شرایط مساعدی را برای رویش گونه‌های مختلف گیاهی به ویژه قارچ‌ها در مناطق مختلف کشور فراهم کرده است؛ شناسایی و تشخیص قارچ خوراکی از قارچ سمی بسیار مشکل است و فقط افراد متخصص و با تجربه، توانایی تفکیک بین این قارچ‌ها را دارند بنابراین ضروری است از مصرف قارچ‌های خودرو و گیاهان وحشی ناشناخته اجتناب شود.

 

افتخاری تصریح کرد: از طریق ویژگی‌های ظاهری، بو و رنگ قارچ نمی‌توان به طور قطعی سمی و غیر سمی بودن آن را تشخیص داد و کوچکترین اشتباهی در تشخیص ممکن است منجر به مرگ یا آسیب‌های جدی به کبد و سایر اعضای بدن شود لذا توصیه می‌شود افراد غیر متخصص در این زمینه، به هیچ وجه از قارچ‌های خودرو استفاده نکنند.

 

وی خاطر‌نشان کرد: چنانچه برخی از افراد به استفاده از گیاهان وحشی و قارچ‌ها علاقمند هستند، ضروری است اطلاعات و دانش خود را برای شناسایی و تشخیص این گونه‌ها افزایش دهند.

 

افتخاری با بیان اینکه تمامی رستنی‌ها دارای خواص ویژه‌ای هستند و برخی از آن‌ها از قرن‌ها پیش در طب سنتی مورد استفاده قرار گرفته‌اند، افزود: اما توجه به این نکته حائز اهمیت است که مقدار مصرف یا دوز آن‌ها بسیار مهم و حیاتی است.

 

وی افزود: در صورتی که میزان بیشتری از این گیاهان استفاده شود، مسمومیت‌های شدیدی را به دنبال خواهند داشت از جمله این گیاهان می‌توان تاتوره، خرزهره، فرفیون، شوکران، سرخدار، کرچک و آقطی را نام برد؛ به منظور حفظ سلامت جسمی و روانی، افراد از تماس پوستی و تست چشایی رستنی‌های ناشناخته جدا خودداری کنند.

 

به گفته وی با جوشاندن یا حرارت دادن انواع گونه‌های گیاهی سمی و قارچ ها، سمیت و خطر آن‌ها رفع نمی‌شود.

12jav.net

 

پیشنهادات ما
کلید واژه
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.