صبر کنید، خوردن نوشیدنی داغ خطرناک است
مصرف مایعات داغ همچون چای و کمبود ویتامین C و A در بروز سرطان مری نقش داشته، البته گاهی کمبود ویتامین D نیز مؤثر است.
دوات آنلاین-اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که عقیده دارند چای باید لبسوز باشد باید هشدار بدهیم که نوشیدنیهای داغ ممکن است باعث سرطان مری شوند البته این هشدار ما نیست بلکه دکتر محمدرضا قوامنصیری، رئیس انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران، این را گفته است. حرفهای این متخصص را درباره سرطان معده و مری بخوانید:
- سرطان معده جزو شایعترین سرطانها در میان زنان و مردان به شمار میرود، البته در زنان سرطان سینه شایعتر از سرطان معده است. سرطان معده علائم آن دیر تظاهر مییابند و در بیش از نیمی از موارد در مرحله پیشرفته خود را نشان میدهد، لذا جواب درمان و پیشآگهی بیمار خوب نخواهد بود.
- براساس تحقیقات انجام شده مشخص شده است که سرطان معده با رژیم غذایی در ارتباط بوده و غذاها با نگه دارنده بنیانهای نیتریت درصورت تبدیل شدن به نیتروزامین، سرطان معده و مری را ایجاد میکند که نیتریت نگهدارنده مواد گوشتی همچون کالباس و سوسیس بوده و در شهرهایی با جمعیت بالا همچون تهران مصرف این غذاها و سایر فستفودها بسیار زیاد است، همچنین این موضوع در جوانان و اطفال نیز مصرفش بیشتر بوده است.
- طبخ غذا نیز در افزایش تعداد بیماران مبتلا به سرطان معده نقش دارد و غذاهای نمکسود در این زمینه خطرآفرین هستند.
- سرطان مری ضایعه بدخیمی است که در ایران شیوع زیادی داشته و در مناطق خاصی همچون ترکمنصحرا، خراسان شمالی، آذربایجان غربی و شرقی بیشتر بوده و در واقع این مناطق به کمربند افغانستان، چین، تبت و مغولستان به لحاظ شیوع سرطان مری متصل میشوند.
- براساس تحقیقاتی که دانشگاه کمبریج انجام داده مشخص شده که خاک و باد ناقل تبلوراتی هست به نام سلیکا که در اندازه های ۱۲۰ تا ۱۴۰ میکرون برای مری سرطان زا هستند.
- مصرف مایعات داغ همچون چای و کمبود ویتامین C و A در بروز سرطان مری نقش داشته، البته گاهی کمبود ویتامین D نیز مؤثر است و عوامل ژنتیکی نیز از دیگر دلایل بروز این بیماری به شمار میرود، به طوری که افراد دارای این سرطان در نسلهای قبلی خانواده خود، احتمال بیشتری برای ابتلا شدن به این بیماری دارند.
12jav.net