2024/04/19
۱۴۰۳ جمعه ۳۱ فروردين
گوشت و تخم‌مرغ را چگونه مصرف کنیم؟
توصیه‌های مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت

گوشت و تخم‌مرغ را چگونه مصرف کنیم؟

سرخ کردن گوشت قرمز، مرغ و ماهی توصیه نمی‌شود چرا که مقادیر زیادی چربی وارد غذا شده و ارزش غذایی آن کاهش پیدا می‌کند.

دوات آنلاین-روزانه یک تخم‌مرغ بخورید. این توصیه زهرا عبداللهی، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت است. او می‌گوید:پروتئین، ماده مغذی ضروری برای رشد، ترمیم بافت‌های بدن و ساختن سلول‌های جدید به شمار می‌رود و گروه گوشت و تخم مرغ دارای منابع تامین پروتئین است.

خلاصه‌ای از توصیه‌های تغذیه‌ای دکتر عبداللهی را بخوانید:

  • مواد غذایی گروه گوشت و تخم مرغ علاوه بر پروتئین، دو ریز مغذی آهن و روی را نیز دارا است، به همین دلیل برای رشد و خون سازی در بدن لازم و ضروری هستند.

 

  • پروتئین دارای منبع غذایی حیوانی (شامل انواع گوشت‌ها و تخم مرغ ) و منبع غذایی گیاهی (شامل حبوبات و مغزها مثل پسته ، بادام ، گردو) است. پروتئین حیوانی تمام اسیدهای امینه ضروری برای رشد و ترمیم بدن را تامین می‌کند و به همین دلیل پروتئین با ارزش بیولوژیکی بالا نامیده می‌شود.

 

  • پروتئین تخم مرغ با ارزش بیولوژیکی 100 از نظر کیفیت در بالاترین سطح قرار دارد و پس از آن پروتئین شیر و سپس پروتئین گوشت، به ترتیب از کیفیت بالایی برخوردارند، اما پروتئین گیاهی معمولا تمام اسیدهای آمینه ضروری را ندارد، بنابراین لازم است ترکیبی از حداقل دو پروتئین گیاهی (مثل غلات و حبوبات) مصرف شود تا یک پروتئین با کیفیت بالا به بدن برسد، مثال‌هایی از این نوع ترکیب که در فهرست غذاهای سنتی ما وجود دارد، می‌توان به عدس پلو، لوبیا پلو، باقلا پلو، ماش پلو، عدسی با نان و خوراک لوبیا با نان اشاره کرد.

 

  • مصرف گوشت سفید بر گوشت قرمز ارجحیت دارد. گوشت قرمز به دلیل داشتن چربی که منجر به افزایش کلسترول مخصوصاً در افراد میانسال می‌شود، زیاد توصیه نمی‌شود و میزان یک الی دو وعده در هفته کافی است.

 

  • بهتراست، به جای گوشت قرمز، هفته ای دوبار گوشت ماهی مصرف شود. گوشت ماهی به تامین امگا سه در بدن کمک می‌کند، امگا 3 به پیشگیری از بیماریهای قلبی، عروقی کمک می‌کند به شرط آنکه با روغن فراوان سرخ نشود.

 

  • سرخ کردن گوشت قرمز، مرغ و ماهی توصیه نمی‌شود چرا که مقادیر زیادی چربی وارد غذا شده و ارزش غذایی آن کاهش پیدا می‌کند. بنابراین بهتر است با مقدار اندکی روغن تفت داده شده یا به صورت بخارپز و کبابی تهیه شود.

 

  • تخم مرغ جایگزین مناسبی برای گوشت است. طبق توصیه‌های تغذیه ای، مردم می‌توانند روزانه یک عدد تخم مرغ مصرف کنند، زیرا غذای کاملی محسوب می‌شود، اما افرادی که دچار بیماری قلبی، عروقی بوده و یا کلسترول بالایی دارند، بیش از سه عدد در هفته نباید مصرف کنند.

 

  • مصرف تخم مرغ به صورت آب پز توصیه می‌شود. کودکان، نوجوانانی که در سن بلوغ قرار دارند و زنان باردار بیش از بقیه به مصرف پروتئین نیاز دارند، بنابراین روزی یک عدد تخم مرغ برای آنها توصیه می‌شود، افرادی که به بیماریهای قلبی، عروقی دچار هستند نیز می‌توانند سفیده تخم مرغ را مصرف کنند، زیرا زرده تخم مرغ حاوی مقادیر زیادی کلسترول است.
12jav.net

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.