ایرانیان به زندگی امیدوارتر شدهاند
از نظر استانی بالاترینامید زندگی مردان در استان البرز و پس از آن در تهران و مازندران مشاهده میشود و پایینترین مقدار متعلّق به استانهای سیستان و بلوچستان، خراسان شمالی و هرمزگاناست.
دوات آنلاین-ایرانیان به زندگی امیدوارتر شدهاند. این اتفاق در 5 سال اخیر افتاده است. امید زندگی در بدو تولد، متوسط سالهایی است که انتظار میرود شخص از هنگام تولد زندگی کند و به طور عمده از شرایط اجتماعی و ویژگیهای ژنتیکی فرد تاثیر می پذیرد. این شاخص نشان میدهد که هر یک از افراد متعلق به یک نسل معین تا پایان زندگی به طور متوسط چند سال عمر خواهند کرد.
مرکز آمار ایران در این باره آماری را منتشر کرده که بد نیست بدانید:
- شاخص امید زندگی در پنج سال اخیر در بین مردان ایرانی یک سال و در بین زنان 1.5 سال افزایش یافته است.
- شاخص امید زندگی در بدو تولد بر اساس آخرین نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن 1395 و با بهره گیری از دادههای ثبتی در سال این سال در کل کشور برای مردان 72.5سال و برای زنان 75.5 سال محاسبه شده است.
- این شاخص برای مردان و زنان مناطق شهری به ترتیب برابر 72.7 و 75.7 سال و برای مردان و زنان مناطق روستایی به ترتیب برابر 71.7 و 74.7 سال است.
- از نظر استانی بالاترین مقدار امید زندگی مردان در سال 1395 در استان البرز (74.4 سال) و پس از آن در استانهای تهران(74.3سال) و مازندران(73.5 سال) مشاهده میشود و پایینترین مقدار این شاخص در مردان متعلّق به استانهای سیستان و بلوچستان (65.7 سال)، خراسان شمالی(69.8 سال) و هرمزگان(69.9 سال) بوده است.
- بالاترین مقدار این شاخص برای زنان متعلق به استانهای البرز(٧٨ سال)، تهران(77.8 سال) و اصفهان و مازندران (٧٧ سال) بوده و پایینترین مقدار این شاخص در زنان مربوط به استانهای سیستان و بلوچستان(69.2 سال)، ایلام (٧٢ سال) و خراسان شمالی (72.6 سال) است.
- شاخص امید زندگی در بدو در سال ١٣٩٠ در کل کشور برای مردان و زنان به ترتیب برابر 71.5 و ٧٤ سال بود که این ارقام برای مردان و زنان مناطق شهری به ترتیب برابر با 71.7 و 74.2 سال و برای مردان و زنان مناطق روستایی به ترتیب برابر با 70.7 و 73.2 سال محاسبه شده بود.
- مقایسه این ارقام با ارقام سال ١٣٩٥ نشان میدهد در طی پنج سال به ترتیب یک سال به امید زندگی مردان و 1.5سال به امید زندگی زنان افزوده شده است.
12jav.net