طرز تهیه پلو شوشتری با لوبیا چشم بلبلی و شوید
دستور پخت پلو شوشتری را که از غذاهای سنتی بسیار معروف و خوشمزه است در این مطلب بخوانید.
دوات آنلاین -پلو شوشتری یکی از انواع غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با دستورهای متنوعی تهیه میشود. این غذا را میتوان هم با مرغ و گوشت و هم بهصورت گیاهی پخت و از طعم بینظیر آن لذت برد. گوشت چرخکرده قلقلی یا سینه مرغ یکی از متداولترین پروتئینهایی است که میتوان در کنار پلو شوشتری سرو کرد.
مواد لازم برای پلوشوشتری
به نوشته چاردیواری جام جم شما برای تهیه این غذا برای سه نفر به مواد زیر نیاز دارید.
برنج: ۳ پیمانه
لوبیا چشمبلبلی: ۱ پیمانه
شوید خشک: ۲ قاشق غذاخوری
فیله مرغ: ۳۰۰ گرم
زعفران دمکرده: ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
کره و روغن به مقدار کافی
دستور پخت پلو شوشتری با مرغ
برای تهیه پلو شوشتری خوشمزه ابتدا لوبیا را از شب قبل خیس میکنیم تا خاصیت نفاخیاش برطرف شود، سپس آنرا به همراه چند پیمانه آب داخل یک قابلمه مناسب میریزیم و روی حرارت متوسط قرار میدهیم تا لوبیا بهطور کامل بپزد. در حین پختن لوبیا، فیله مرغ را بهصورت مکعبی کوچک خرد میکنیم و به همراه یکقاشق غذاخوری زعفران دمکرده، یک قاشق غذاخوری روغن مایع و مقداری نمک و فلفل سیاه داخل یک کاسه مناسب با هم مخلوط میکنیم.
در همین زمینه: فیلم طرز تهیه ماهی سوخاری
حالا روی کاسه را با سلفون میپوشانیم و به مدت ۳۰ دقیقه تا یک ساعت در یخچال قرارمیدهیم تا گوشت مرغ طعمدار شود. پس از اینکه گوشت مرغ طعمدار شد، آن را از یخچال خارج میکنیم و با کره تفت میدهیم تا سرخ شود. در این مرحله یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر میکنیم، سپس روی حرارت زیاد قرار میدهیم تا آب به جوش بیاید.
در ادامه برنج را که از قبل خیساندهایم داخل آبجوش میریزیم و به مدت هفت تا ۱۰ دقیقه زمان میدهیم تا پخت اولیه برنج انجام شود.زمانی که دانههای برنج نرم شدند و مغزشان سفت بود باید برنج را آبکشی کنیم.
فیلم: آموزش تهیه قیمه شاه عباسی با زرشک
حالا قابلمه را که برای پخت پلو شوشتری درنظر گرفتهایم روی حرارت قرار میدهیم و دو قاشق غذاخوری روغن به قابلمه اضافه میکنیم. در این مرحله به سلیقه خود برای تهدیگ از نان یا سیبزمینی ورقهای استفاده میکنیم، سپس روی تهدیگ را با برنج میپوشانیم. در ادامه مقداری شوید خشک، لوبیا چشمبلبلی و گوشت مرغ میریزیم و مجددا برنج میریزیم.
به همین ترتیب مواد را بهصورت لایهای داخل قابلمه میریزیم تا قابلمه پر شود، سپس مقداری کره به همراه باقیمانده زعفران را روی برنج بهصورت پخش میریزیم و در قابلمه را میگذاریم تا برنج به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دم بکشد.