روستای امامه کجای تهران است و چه دیدنی هایی دارد
آدرس روستای امامه در نزدیکی تهران، کجاست و در آنجا چه دیدنی هایی وجود دارد.
دوات آنلاین - اگر دنبال جایی خنک در نزدیکی تهران هستید تا به پیک نیک یا سفر یک روزه بروید، روستای امامه گزینه خیلی خوبی است.
آدرس روستای امامه
روستای امامه جزو شهرستان شمیرانات است و در بخش رودبار قصران واقع شده و در شرق شهر فشم قرار دارد. به نوشته خبرآنلاین امامه از روستاهای بزرگ بخش رودبار قصران شهرستان شمیرانات، در دامنههای البرز مرکزی استان تهران است.
فاصله امامه تا تهران
این روستای ییلاقی و کوهستانی از دو آبادی «امامه بالا» و «امامه پاپین» تشکیل شده است و در شرق شهر تهران در میانه راه اصلی تهران به شمشک و نرسیده به فشم قرار دارد. فاصله روستای امامه تا تهران حدود ۵۵ کیلومتر (یک ساعت)، تا شهر فشم حدود ۱۶ کیلومتر (۱۰ دقیقه) و تا شهر لواسان ۱۸ کیلومتر (نیم ساعت) است.
قلعه هزار ساله، از دیدنی های روستای امامه
قلعه مازیار یا قلعه امامه (قلا)، در شمال شرقی امامه بالا در امتداد رودخانه بافاصله حدود سه کیلومتر از جاده اصلی در ارتفاعی صخرهای قرار دارد. از قلعههای مستحکم منطقه است که در ساخت آن از سنگ لاشه، ملات، ساروج و گچ سنتی استفاده شده است که در گذشته برای ساخت قلعهها از آنها استفاده میکردند.
بیشتر بخوانید: روستای سنگان؛ گرینه ای برای سفر یک روزه تهرانی ها
حوادث روزگار از جمله عوامل طبیعی و انسانی باعث شد تا بخشهای زیادی از این بنا تخریب شود. بر اساس نمونه سفالهای پیدا شده از سطح و پیرامون قلعه امامه، قدمت آن حداقل به دوره اوایل اسلام میرسد.
در مسیر رسیدن به قلعه، چشمه کوچکی به نام «امبیشه» و یک آبانبار در کنار آن به چشم میخورد که تجربه بازدید از آنها و گوش سپردن به صدای آب جاری، خالی از لطف نخواهد بود. اگر عبور از مسیر قلعه مازیار برای شما مشکل است، نمای دور قلعه را از روی پل باغ تنگه تماشا کنید.
چشمه پیر حمزه، جایی زیبا در امامه
چشمه پیر حمزه در ارتفاعات مهرچال از دیگر دیدنیهای روستای امامه است؛ چشمهای که یکی از تامینکنندههای اصلی آب شرب روستا به شمار میرود و اهالی روستا احترام ویژهای برای آن و امامزاده منتسب به آن قائل هستند.
در همین زمینه: روستای پس قلعه کجای تهران است
برای دسترسی به چشمه پیر حمزه باید به جاده امامه بالا بروید و پس از عبور از پل باغ تنگه، با در پیش گرفتن مسیر سمت چپ (بهسمت غرب)، خود را به آن برسانید. مسیر دسترسی به این چشمه مسیر آسانی نیست و تقریبا دو تا سه ساعت پیادهروی دارد.
ماجرای ناصرالدین شاه در روستای امامه
ناصرالدین شاه امامه را دوست داشت و تابستانها چند هفتهای در آن اردو میزد و به تفرج و شکار در روستا مشغول میشد. در یکی از سفرها، ناصرالدین شاه در آنجا دختر چوپانی ۱۶ ساله به نام فاطمه را دید. پادشاه با او به گفتگو پرداخت و از بیان او خوشش آمد. یک ماه بعد از بازگشت به تهران دستور میدهد او را به کاخ بیاورند و لقب «انیس الدوله» را به او میدهد. انیس الدوله دختری یتیم بود و به همراه عمو و دو برادر خود زندگی میکرد.
ناصرالدین شاه، فاطمه را به دربار برد و به جیران سپرد تا آداب و رسوم قصر نشینی را به او بیاموزد. پس از مرگ جیران، ناصرالدین شاه با فاطمه ازدواج کرد. با مرگ جیران (سوگلی قبلی شاه) خانه و اثاث او به انیسالدوله سپرده میشود و او به تدریج مقام و نفوذ لازم را پیدا میکند. ورود یکی از اهالی روستا به کاخ شاه اتفاقهای زیادی برای این روستا رقم زد. از آبادی بیشتر روستا و ساخته شدن جاده گرفته تا معافیت پسران روستا از خدمت نظام.
12jav.net