2022/01/29
۱۴۰۰ شنبه ۹ بهمن
دیباچه
بهترین روش های پخت جگر گوسفندی و گاوی

بهترین روش های پخت جگر گوسفندی و گاوی

طرز پخت سه غذای خوشمزه و در عین حال مقوی و خون ساز که با جگر گاو یا گوسفند تهیه می شود در این مطلب آمده است.

دوات آنلاین -جگر گاو و گوسفند بسیار مفید است، هم خون ساز است و هم پروتئین بالایی دارد. فقط نکته اینجا است که آیا همیشه باید آن را کباب کنیم و بخوریم یا روش های دیگر نیز برای پخت وجود دارد. سه شیوه تهیه غذا با جگر در ادامه توضیح داده شده است.

 

نکات کلیدی برای پخت جگر

نکاتی که در ادامه آمده است همیشه و در هر غذایی باید رعایت شود:

 

دل و جگر و قلوه گوسفند را خوب تمیز کنید. برای پاک‌کردن دل حتما آن را با چاقو از وسط نصف کنید، لخته‌های خون را با نوک چاقو درآورید و با آب بشویید. قلوه را با چاقو نصف کنید و رگ‌های داخلش را جدا کنید و بشویید.

 

پخت جگر باعث از بین‌رفتن سموم و داروهای هورمونی نمی‌شود؛ اما میکروب‌ها و انگل‌ها بر اثر حرارت از بین می‌روند. به همین دلیل جگر باید کاملا بپزد و آبدار نباشد.

 

بیشتر بخوانید: دل، جگر و خوئک چه فایده‌ها و ضررهایی دارند

 

هنگام خرید دل و قلوه دقت کنید که رنگ یک‌نواختی داشته باشند و وقتی آن‌ها را لمس می‌کنید هیچ‌گونه ضایعه، تومور و... در آن‌ها دیده نشود. دل و قلوه تازه را می‌توانید تا ۴۸ ساعت در یخچال و تا چهار ماه در فریزر نگهداری کنید.

 

اگر از جگر سفید استفاده می‌کنید توجه کنید که دارای کیسه‌های هوایی زیادی است؛ از همین جهت باید حداقل دو ساعت در آب بجوشد تا به‌طور کامل بپزد.

با جگر گاو و گوسفند چه غذایی درست کنیم

خوراک جگر؛ هم خوشمزه و هم مقوی

حالا نحوه درست کردن خوراک جگر را بخوانید:

 

چی لازم داریم

جگر سیاه 300 گرم

سیب زمینی 750 گرم

پیاز متوسط 3 عدد

روغن مایع 100 گرم

رب انار 1 قاشق غذاخوری

نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار کافی

 

طرز تهیه

پیازها را ریز کرده، با روغن سرخ می‌کنیم تا طلایی شود. جگر سیاه را نیز به شکل ورقه‌های کالباس برش‌های نازک می‌دهیم و به پیازها اضافه می‌کنیم. نمک و فلفل و زردچوبه را به آن می‌افزاییم.

 

ترفند مناسب برای تهیه این خوراک آن است که جگر سیاه فقط باید سه دقیقه در روغن تفت داده شود. زمانی بیشتر از آن سبب سفت شدن جگر می‌شود و لطافت و نرمی‌اش را از بین می‌برد.

 

ویدئو: دل مرغ کبابی را چطور درست کنیم

 

این نکته را نیز فراموش نکنید که هموطنان نیشابوری ما در مرحله آخر، چند تکه نان بربری را به داخل ماهیتابه می‌اندازند و با جگرها مخلوط می‌کنند تا هم آب جگر را به خود جذب کند و هم نان خوشمزه‌ای درست شود که همه از خوردن آن لذت ببرند (نان بربری از آن رو بهتر است که بیش از نان‌های دیگر آب جگر را به خود جذب می‌کند).

 

می‌توان سیب زمینی را نگینی ریز و سرخ کرد و جگر سرخ شده را در ظرفی ریخته، دور آن را با سیب‌زمینی‌های تفت داده شده تزئین کرد.

جگر گاو و گوسفند را چطور بپزیم

جغوربغور؛ یک غذای سنتی

یکی از غذاهای سنتی که با دل و جگر درست می شود جغوربغور است.

 

مواد مورد نیاز

جگر گوسفند یک عدد

دل گوسفند یک عدد

قلوه یک عدد

سیب‌زمینی ۲ عدد متوسط

پیاز ۵ عدد متوسط

فلفل دلمه‌ای یک عدد

سیر ۴ حبه

گوجه‌فرنگی ۳ عدد متوسط

روغن سرخ‌کردنی ۳ قاشق غذاخوری

رب انار به مقدار لازم

نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به میزان لازم

 

دستور پخت

در این روش تهیه جغور بغور سیب‌زمینی و پیاز را نگینی خرد می‌کنیم. توجه داشته باشید که پیاز و سیب‌زمینی‌ها حتماً یک اندازه شود.

 

در مرحله‌ بعد سیر و فلفل سبز را خرد می‌کنیم. فلفل دلمه‌ای عطر و طعم خاصی به جغور بغور می‌دهد. سیر نیز بوی زحم جگر را از بین می‌برد.

 

پیشنهاد: طرز تهیه کباب کوبیده مرغ با ماهیتابه

 

گوجه‌فرنگی و جگر گوسفند را خرد می‌کنیم. جگرها یک اندازه باشد. گوجه‌فرنگی به تنهایی رنگ جغور بغور را عوض نمی‌کند. بنابراین از رب انار برای ترش مزگی و رنگ بهتر جغور بغور استفاده کنید.

 

در دو ماهی‌تابه جدا سیب‌زمینی و در دیگری جگر را با روغن تفت دهید. زمانی که سیب‌زمینی سرخ شد زیر شعله را خاموش کنید. جگر که کمی سرخ شد و رنگ آن عوض شد، به آن پیاز و فلفل دلمه‌ای خرد شده را اضافه کنید.

 

زمانی که پیاز و فلفل دلمه‌ای سرخ شدند، ادویه‌جات را که شامل نمک و فلفل سیاه و زردچوبه است اضافه کنید. سیر را به مواد اضافه کنید. سیر که تفت داده شد، گوجه‌فرنگی و رب انار را اضافه کنید. همه مواد را به هم بزنید.

 

حالا نوبت اضافه کردن سیب‌زمینی است. کمی که سیب‌زمینی را تفت دادید، درِ ماهی‌تابه را ببندید و مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه با شعله کم اجازه دهید، جغور بغور شما جا بیفتد.

 

جغور بغور شما آماده سرو است. با برنج یا نان می‌توانید این غذا را سرو کنید.

برای پخت غذا با جگر چه کنیم

جگر شورباسی؛ غذایی که می پسندید

جگر شورباسی نیز در واقع همان جغوربغور است که کمی دستور پخت آن فرق می کند.

 

مواد لازم برای 4 نفر

پیاز متوسط : 1 عدد

لپه : نصف پیمانه

جگر ، دل ، قلوه گاو یا گوسفند : 500- 600 گرم

رب گوجه فرنگی : 1 قاشق غذاخوری

نمک : به مقدار لازم

زردچوبه : به مقدار لازم

فلفل سیاه : به مقدار لازم

روغن : به مقدار لازم

 

چطور بپزیم

پیاز را خرد کرده در روغن تفت می دهیم.

 

بدانید: ترفندهایی برای گرفتن بوی سیرابی هنگام پخت

 

جگر و دل و قلوه را خرد کرده در روغن تفت می دهیم .

 

پس از تفت ، ادویه ، نمک و رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم.

 

سپس لپه را که از قبل خیس کرده ایم همراه با 4 لیوان آب به آن اضافه کرده شعله اجاق را زیاد می کنیم تا بجوشد.

 

در نهایت شعله را کم می کنیم و صبر می کنیم تا غذا کاملا بپزد.

 

منابع: جام جم – همشهری- غذالند

 

پیشنهادات ما
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.