2024/04/25
۱۴۰۳ پنج شنبه ۶ ارديبهشت
برای تکرر ادرار چی بخوریم؛ درمان خانگی

برای تکرر ادرار چی بخوریم؛ درمان خانگی

اگر مشکل تکرر ادرار دارید بیشتر از آنکه دنبال این باشید که چی بخورید باید بدانید چه چیزهایی را نباید بخورید. توصیه های یک متخصص در این مطلب آمده است.

دوات آنلاین -تکرر ادرار مشکلی نسبتا شایع است که در فصل های سرد سال شدت بیشتری پیدا می کند. دکتر محمد اصل زارع، متخصص اورولوژی و فوق تخصص جراحی‌های کم تهاجمی و سرطان‌های دستگاه ادراری از آمریکا در گفت و گو با خراسان درباره این مشکل و همچنین راه درمان آن توضیح داده است.

 

دلیل تکرر ادرار چیست

دکتر اصل زارع با این مقدمه که بدن آب و مایعات را از راه‌های متعددی تخلیه می‎ کند اما بیشترین حجم آن از طریق کلیه‌ها دفع می‌شود، می‌گوید: «در سرما با انقباض عروق سطحی پوست، میزان تعریق مایعات کم می‎‌شود و به همین دلیل تمام بار دفع مایع بر دوش کلیه هاست. همچنین در دستگاه ادرار پایانه‌های حساس به سرما وجود دارد که موجب افزایش تشکیل ادرار، مقدار و تعداد دفعات دفع آن می‌شود.»

تکرر ادرار چه دلایلی دارد

چند بار در روز باید به دستشویی برویم

این متخصص اورولوژی میانگین تعریف شده برای دفع ادرار را هشت بار در طول شبانه روز یعنی هر 3 ساعت یک بار طبیعی دانست. او در ادامه می‌گوید: «البته مشخصات سیستم عصبی مثانه، دفع قدری بیشتر یا کمتر از این میزان را توجیه می‌کند و باز هم طبیعی محسوب می‌شود و نگران کننده نیست.»

 

تشخیص بی اختیاری ادرار

وی  درباره‌ نحوه تشخیص بی اختیاری ادرار خاطر نشان می کند: «طیف علایم تکرر ادرار  می‌تواند بین دفع ساده تا هول هولکی و همراه با بی قراری باشد. در افراد عادی، نیاز به دستشویی احساس می‌شود و مثانه قادر است تا رسیدن لحظه مناسب ادرار را کنترل کند به این صورت که  مثانه دستور دفع می‌دهد اما ماهیچه اسفنگتر(دریچه) بیرونی که مخطط و ارادی است تحت کنترل مغز تا خود فرد نخواهد باز نمی‌شود و در نتیجه ادراری دفع نمی‌شود اما در افراد مبتلا به مثانه بیش فعال(مثانه نمی تواند حجم زیادی از ادرار را تحمل کند ) یا عصبی فشار داخل مثانه به حدی بالا می‌رود که بر این مقاومت غلبه می کند و  از کنترل فرد خارج می‌شود و با وجود تلاش برای جلوگیری دفع بی اختیار و شدید اتفاق می‌افتاد.»

برای درمان تکرر ادرار چه چیزهایی را نباید بخوریم

درمان تکرر ادرار؛ توصیه های خانگی

«زمانی‌که بیمار مبتلا به تکرر ادرار یا مثانه بیش فعال مراجعه می‌کند شاخص کنترل قند خون و دیگر موارد را بررسی می‌کنیم اگر یک تکرر ادرار بدون حاشیه باشد با اصلاح و تغییر سبک زندگی قابل درمان است.»

 

او ادامه می‌دهد: «رعایت نکاتی مانند پرهیز از مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار مصرف مایعات در حد متوسط و معقول تا احساس نیاز به دفع قابل کنترل باشد و همچنین محدود کردن آن به ساعاتی از روز که به سرویس بهداشتی دسترسی داشته باشیم می‌تواند در این زمینه کمک کند.»

 

دکتر زارع ادامه می‌دهد: «گاهی خود بیمار مواد غذایی تحریک آمیز را تشخیص می‌دهد و با اجتناب از مصرفشان به بهبود کنترل ادرار کمک می‌کند. این مواد غذایی بین بیماران متفاوت است اما چای و قهوه برای بیشتر بیماران محرک ادرار است و  برخی مراجعان از مصرف ادویه‌ها و لبنیات با توجه به طبع بدنی‌شان پرهیز می‌کنند اما در صورتی‌که این روش‌ها جواب ندهد یا تکرر آزار دهنده باشد، درمان دارویی پیشنهاد می‌شود. توصیه من این است برای تشخیص دارو یا غذایی که تکرر را تشدید می‌کند بلافاصله مصرف  آن ماده غذایی را بعد از بروز علایم محدود کنند.»

12jav.net

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.