بهترین زمان برای ارتودنسی چه سنی است
اظهارات کامل یک متخصص را درباره ارتودنسی بخوانید. او درباره همه آنچه باید در این باره بدانید توضیح داده است.
دوات آنلاین -شاید شما یا فرزندان و اطرافیان تان به ارتودنسی نیاز داشته باشد اما چه زمانی باید برذای این کار اقدام کنید و چه سنی مناسب است؟ عقب انداختن انجام این کار چه عواقبی دارد؟
به خبرگزاری مهر، اصغر عبادی فر، با اشاره به اینکه دوران بلوغ بهترین زمان برای حرکت دادن استخوانها با کمک دستگاههای ارتودنسی است، اظهار کرد: رفع اختلالات و ناهنجاریهای فکی با ارتودنسی در سنین بلوغ با سهولت بیشتری انجام میشود.
وی افزود: معاینه اولیه دندانها بهتر است در سن چهار تا پنج سالگی انجام شود.
این متخصص ارتودانتیکس با اشاره به اینکه در سنین بالاتر نیز میتوان از درمانهای ارتودنسی برای مرتب کردن دندانها سود برد گفت: درمان ارتودنسی بیش از این که یک فرآیند زیبایی باشد یک روش درمانی محسوب میشود.
سخت تر شدن درمان با بالا رفتن سن
وی با بیان اینکه بسیاری از ناهنجاریهای دهان و دندان از همان سنین کودکی بروز میکند خاطرنشان کرد: اگر درمان ناهنجاریهای دندان در سنین کودکی درمان نشود ممکن است با گذشت زمان و بالا رفتن سن درمانها سخت و تر پیچیدهتر شود.
به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، درمانهای معمول دهان و دندان باید از همان سنین پایین انجام شود و اولین معاینه به پزشک متخصص تعیین میکند که مراجعه برای شروع درمان ارتودنسی چه زمانی است.
عبادی فر با اشاره به این که غالباً مشکلات دندانی کودکان و حتی بزرگسالان را میتوان با براکت و سیم به راحتی حل کرد افزود: معمولاً استفاده از دستگاه ارتودنسی ثابت برای کودکان و نامرئی برای بزرگسالان برای درمان مشکلات دندانی توصیه میشود.
دانستنی: دلایل اصلی زرد شدن دندان ها چیست
وی با اشاره به کارکرد دستگاههای متحرک ارتودنسی خاطرنشان کرد: درمانهایی که با پلاکهای متحرک انجام میشود به این شکل است که بیمار پلاکها را در دهان قرار میدهد و فقط زمان غذا خوردن و یا ورزش کردن این پلاکها را از دهان خارج میکند.
درمانهای ثابت ارتودنسی با کمک بند و براکت نوع دیگر و متداول درمانهای ارتودنسی بود که این استاد دانشگاه به آن اشاره کرد.
عبادی فر ضمن یادآوری این موضوع که زیبایی در درمانهای ارتودنسی یکی از آخرین اهداف این روش درمانی است خاطرنشان کرد: هدف اولیه ای که برای درمان با کمک دستگاههای ارتودنسی مد نظر قرار میگیرد، سهولت در جویدن، غذا خوردن و بلع و همچنین رفع ناهنجاریهای فکی و دندانی است.
سلامت: کیست دندان؛ علائم، دلایل و راه درمان
وی با بیان این که بینظمی دندانها و فکها گاز زدن و جویدن غذا را دشوار میکند تاکید کرد: این مشکلات عموماً و به مرور زمان و به خودی خود برطرف نمیشود و این مسئله برای سالهای متوالی باعث ساییدگی زودرس دندانها نیز میشود، درمان با روش ارتودنسی میتواند انحرافات فک را درمان کرده و علاوه بر ظاهری زیبا به سیستم گوارش نیز کمک کند.
ارتودنسی را عقب نیندازید
این متخصص ارتودانتیکس در ادامه با تاکید بر اینکه به طور معمول درمانهای ارتودنسی یکی از درمانهای گران قیمت محسوب میشود، گفت: گاهی اوقات به دلایل اقتصادی ممکن است والدین و یا بیمار رغبتی به انجام این درمانها نداشته باشند ولی باید این نکته را مورد توجه قرار داد که مسائل اقتصادی مواردی نیستند که مانع از انجام و پیگیری روند درمانی شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه در ادامه به عواقب عدم مراجعه برای درمان ارتودنسی، توضیح داد: مراجعه نکردن به موقع برای شروع درمان ارتودنسی و سایر درمانهای دندانها در کودکان میتواند منجر به ایجاد ناهنجاریهای دندانی و فکی شدید در آینده شود که گاهی اوقات به تنهایی قابل درمان با ارتودنسی نیست و نیاز به درمان جراحی فک خواهد داشت
12jav.net