چگونه به خواستگار سمج جواب رد بدهیم
برای این که از دست خواستگار سمج راحت شوید حتما باید نکاتی را که در این مطلب آمده است رعایت کنید.
دوات آنلاین -هر دختر دم بختی ممکن است با خواستگاری مواجه شود که بسیار سمج باشد و باوجود شنیدن جواب رد باز هم کنار نکشد و همچنان به خواسته خود اصرار کند. در این صورت با چنین فردی چگونه باید رفتار کرد و چطور باید جواب رد داد؟ فریبا البرز، کارشناس ارشد مشاوره خانواده در یادداشتی در روزنامه خراسان شما را در این زمینه راهنمایی کرده است:
با خودتان رو راست باشید
در قدم اول باید با خودتان رو راست باشید که آیا واقعا خواستگار را نمیخواهید یا خودتان هم سردر گم هستید. برای نه گفتن خود دلایل مختلف و طولانی نیاورید و هر بار پاسخ خود را تکرار کنید. اگر او بیشتر دنبال چرایی میگردد، دنبال دلیل تراشی نباشید چون که ممکن است پاسخهایی بشنود که یا عزت نفس اش خدشهدار شود یا فکر کند که در آخر میتواند دختر را قانع کند. در واقع به صریحترین حالت نه بگویید.
شخصیت خواستگار را تحقیر نکنید
در این شرایط آنچه که بیش از همه چیز باید رعایت و به آن توجه شود، رعایت ادب و احترام است. قرار نیست اگر جواب شما به فرد مقابل منفی است، حرمت و شخصیت وی شکسته یا تحقیر شود. اگر از تصمیمتان مطمئن هستید، جواب منفی به خواستگار بهتر است به صورت کلی و بدون ذکر جزئیات و توسط یک بزرگتر به خانواده طرف مقابل داده شود.
خواستگار را بلاتکلیف قرار ندهید
با اعتماد به نفس و محکم بعد از جمع بندی و مشورت با مشاور متخصص، نه بگویید و خواستگار را برای زمان زیادی، معطل و بلاتکلیف قرار ندهید. این موضع مشخص و محکم را هم دختر باید داشته باشد و هم خانوادهاش همراهی کنند تا خواستگار هم تکلیف خودش را بداند.
احساساتی نشوید
ما نمیتوانیم احساس دیگران را درباره خودمان کنترل کنیم اما میتوانیم با حس خودمان رو راست باشیم و در نهایت شفافیت و نرمی و احترام به احساسات وی، حس خود را بیان کنیم و پاسخ منفی بدهیم. بنابراین برای گرفتن چنین تصمیم مهمی که آیندهتان را تحت تاثیر قرار میدهد، احساساتی نشوید.
به رفتارهای نامناسب متوسل نشوید
برخی افراد برای مدیریت خواستگار سمج به رفتارهای نامناسب متوسل میشوند. رفتارهایی از قبیل تهدید کردن، ترساندن، فحاشی و متوسل شدن به زور یا مثلا گفتن این جمله که الان به مامور زنگ میزنم به جرم مزاحمت برای من و خانواده ام و ... . واضح است که چنین رفتارهایی، معمولا دردسرساز میشود.
دنبال برچسب زدن به او نباشید
مثلا گفتن این جملات که تو اصرار به ازدواج با من داری، دلیلش چیست؟ چون ثروت بیشتر یا تحصیلات بالاتری نسبت به تو و خانوادهات دارم، عاشقم شدی؟ یا ... . اگر واقعا خواستگار نکات مثبتی دارد، میتوانید خیلی کوتاه خوبیهای او را بگویید و در نهایت بگویید به هر حال جواب من منفی است و شما میتوانید فرصتهای مناسب بیشتری برای خوشبختی و ازدواج داشته باشید.
از تصمیمتان عقب نکشید
نکته مهم که باید در نظر گرفت این است که اگر واقعا با توجه به بررسیها و شرایط خود پاسخ تان منفی است و او و خانوادهاش بسیار سماجت به خرج میدهند، شما باید با طی شدن زمان و همچنان سماجت وی، میدان را خالی نکنید. مانند عدهای که این روزها میگویند ما از همان اول شما را نمیخواستیم، اصرارتان ما را کلافه کرد و الان حس خوبی از ازدواجمان نداریم. فراموش نکنید ازدواجی که ابدا مورد پسند یک طرف نیست، عاقبت خوش و درستی ندارد. پس ارزشش را دارد که شما سر موضع خود باشید.
از تهدیدهای او نترسید
از یک روان شناس کمک بگیرید. مثلا به خواستگارتان بگویید که شما برای گرفتن تصمیم درست و نهایی باید به روان شناس مراجعه کنید و این برایتان بسیار مهم است. اگر این نداشتن تناسب را روانشناس برای وی هم تحلیل کند، میتواند کمکی باشد تا شاید خواستگارتان بتواند مجاب شود. در این بین، از تهدیدهای او نترسید و در صورت نیاز موضوع را با بزرگترهای فامیل و خانواده طرف مقابل در میان بگذارید. به هر حال اگر فردی به هیچ شکلی اصلا قانع نمیشود، در واقع دارد کاملا احساسی به ازدواج نگاه میکند و خیلی به دنبال منطق ازدواج نیست اما شما نباید چراغ منطق خود را خاموش کنید.
یک نکته مهم هم اینکه بهتر است خانوادهها، مهارتهای زندگی را به فرزندان خود آموزش دهند تا آنها در زمان ازدواج ،منطقی و درست با این موضوع برخورد کنند.
12jav.net