2021/01/28
۱۳۹۹ پنج شنبه ۹ بهمن
طرز تهیه آش ترخینه با سیرابی

طرز تهیه آش ترخینه با سیرابی

دستور پخت کامل آش ترخینه با سیرابی را در این مطلب بخوانید. قطعا از تهیه و میل کردن این آش لذت خواهید برد.

دوات آنلاین -آش ترخینه و سیرابی به ویژه برای خانم های باردار خیلی مناسب است. دستور پخت این غذا را به نقل از خراسان در ادامه بخوانید:

 

مواد لازم برای آش ترخینه و سیرابی

 ترخینه - دو عدد

  پیاز - یک عدد

  سبزی (تره، پیازچه، جعفری و گشنیز) - دو لیوان خرد شده

  سیراب شیردان پخته و خردشده - دو لیوان

  نمک، فلفل، زردچوبه، پودر سیر - به میزان لازم

  نعناع خشک، پیازداغ و سیرداغ - به میزان لازم برای تزیین و سرو

  کشک - به میزان لازم برای سرو

آش ترخینه را چه طور درست کنیم

دستور پخت آش ترخینه و سیرابی

۱- برای تهیه آش ترخینه و سیرابی حتماً باید از قبل برنامه تهیه این غذا را داشته باشید و ترخینه‌ها را در آب قرار دهید تا خیس بخورند.

 

۲- پیاز را خرد کنید و کمی تفت دهید.

 

بیشتر بخوانید: دستور پخت آش حبوبات

 

۳- زردچوبه، نمک، پودر سیر و فلفل سیاه را به پیازداغ اضافه و همچنین ترخینه خیس کرده را با چهار لیوان آب به مواد اضافه کنید.

 

بیشتر بخوانید: دستور پخت آش کویی ؛غذای سنتی گیلان

 

۴- سیرابی آماده یا در منزل تهیه‌شده را به‌اندازه دلخواه خرد و به آش اضافه کنید. اضافه کردن سیرابی به این آش می‌تواند برای زنان بارداری که دچار ویار شدید بارداری هستند کمک مؤثری باشد.

 

۵- سبزی  آش ترخینه را که شامل تره، پیازچه، جعفری و گشنیز خردشده است، اضافه کنید.

 

۶- این آش را با پیاز و نعناع و سیر داغ و مقداری کشک تزیین کنید.

 

ترخینه از خیس دادن بلغور گندم یا جو در دوغ ترش به مدت ۱۰ روز تهیه می‌شود و در یک  روش دیگر بلغور را به مدت چند ساعت در دوغ می‌پزند و قطعاتی از این مخلوط خمیر مانند را گلوله می‌کنند و پس از افزودن گیاهان بومی مانند پونه، آن را زیر نور آفتاب خشک می‌کنند یا در تنورهای مخصوص حرارت می‌دهند.

 

کلید واژه
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.