آش مصطفی را چه طور درست می کنند
آش مصطفی از جمله آشهای سنتی و بسیار خومشمزه است که دستور پخت آن را میتوانید در این مطلب بخوانید.
دوات آنلاین -آش مصطفی از غذاهای محلی استان مرکزی بوده و در این روزهای سرد پاییزه بسیار دلچسب و البته پرخاصیت است. محلی ها به این غذا آش ماصطفی، ماسویه یا ماس اووه هم میگویند. طرز تهیه و دستور پخت آن را در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای آش مصطفی
برنج نیمدانه: یک لیوان
نخود: نصف لیوان
برگ چغندر یا اسفناج: نیم کیلو
پیاز بزرگ: یک عدد
نعناخشک: 2 قاشق غذاخوری
کشک: نصف لیوان
نمک، فلفل، زردچوبه و روغن: به میزان لازم
دستور پخت آش مصطفی
برنج را چندبار با آب گرم شسته و با کمی آب و نمک خیس میکنیم. نخود را هم از شب قبل خیس کرده و چندبار آبش را عوض میکنیم و سپس در قابلمه مناسبی ریخته و با مقداری آب میپزیم.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کامل آش دوغ
وقتی نخود پخت، برنج را به آن اضافه کرده و روی حرارت کم میگذاریم تا کامل بپزد. در این فاصله پیاز را پوستکنده، شسته، خردکرده و با کمی روغن سرخ میکنیم و در انتها کمی زردچوبه به آن اضافه کرده و بعد از کمی تفتدادن از روی حرارت برمیداریم و کنار میگذاریم.
بیشتر بخوانید: دستور پخت آش حبوبات
برگچغندر یا اسفناج را هم پاککرده، شسته و بعد از اینکه کمی آب اضافهاش رفت، خردکرده و همراه نصف پیازداغ به مواد اضافه کرده و هم میزنیم.
در این فاصله نعنای خشک را در کمی روغن ریخته و سرخ میکنیم و همراه نصف کشک به آش اضافه کرده و بعد از کمی همزدن روی حرارت کم میگذاریم تا آب آش کمشده و جا بیفتد. سپس آن را در ظرف مناسبی ریخته و با پیازداغ، نعناداغ و کشک تزیین کرده و سرو میکنیم.
نکته پایانی
نعناداغ را وقتی آش در حال جوشیدن است به آن اضافه میکنیم. این کار باعث بیشترشدن عطر نعنا میشود.
منبع: چاردیواری- جام جم
12jav.net