روغن کانولا یا آفتابگردان و ذرت؛ کدام بهتر است
اگر میخواهید بین روغن کانولا و انواع روغنهای نباتی یکی را انتخاب کنید ابتدا این مطلب را بخوانید.
دوات آنلاین -شاید شما هم ندانید میان روغن کانولا و انواع روغنهای نباتی مانند آفتابگردان و ذرت کدام را انتخاب کنید. واقعیت این است که هر دو نوع روغن خوبیها و بدیهایی دارند که قبل از تصمیمگیری باید درباره آنها آگاهی پیدا کنید.
با روغن کانولا آشنا شوید
در دهه ۱۹۶۰ پرورش دهندگان گیاه کانولا (در کانادا) از روشهای پرورش سنتی برای کاهش اروسیک اسید و گلوکوسینولاتها (سطح امن خوراکی) در گیاه کانولا استفاده میکردند. در آزمایشات، اروسیک اسید منجر به رسوب چربیها در قلب حیوانات آزمایشگاهی شد.
تصور بر این بود که در وعده غذایی کانولا که به حیوانات تغذیه می شوند، گلوکوسینلاتها (موجود در روغن) به بیماریهای کبد منجر شود و موجب افزایش وزن در آنها شود. بعد از آن آزمایش با اصلاحات ژنتیکی که در دانههای روغنی کانولا انجام شد، این گیاه به عنوان روغنی با اسیدیته کم شناخته شد.
در واقع کانولا مخفف عبارت «روغن کانادایی با اسید کم» است. امروزه بیش از ۹۰ درصد روغنهای کانولا در آمریکا دستخوش اصلاح ژنتیکی قرار گرفتند.
روغن کانولا چه مزایا و معایبی دارد
روغن کانولا دارای ظرفیت گرمایی بالایی به میزان ۴۶۸ درجه فارنهایت است و این بدان معناست که میتوان از آن برای پخت و پز با حرارت بالا با خیال راحت استفاده کنیم. بسیاری از سرآشپزان روغن کانولا را یکی از عناصر مهم در آشپزخانه خود میدانند. روغنهای گیاهی ۴۱۰ درجه فارنهایت ظرفیت گرمایی دارند؛ بنابراین روغن کانولا انتخاب بهتری برای سرآشپزان حرفه است. زیرا در دمای بالا نمیسوزد و طعم غذا را حفظ میکند.
بیشتر بخوانید: کره حیوانی یا گیاهی؛ کدام را بخوریم بهتر است
روغن کانولا تنها حاوی ۱ گرم چربی اشباع و منبعی از امگا۳ است. کارشناس تغذیهای مک دونالد میگوید: «این روغن حاوی مقدار بالایی فیتوسترول است که به کاهش جذب کلسترول در بدن کمک میکند.محتوای چربی تک اشباع قابل مقایسه با مقدار موجود در روغن زیتون است.»
آنچه درباره روغن نباتی باید بدانید
روغن نباتی را می توان از انواع روغنها ساخت. منابع روغنی اولیه شامل بادام زمینی،سویا یا دانههای روغن خوراکی مانند دانههای گل آفتابگردان، انگور یا ذرت است. روغن نباتی همچنین می تواند حاوی دانه پنبه یا روغن نخل باشد. روغن نباتی میخواهد که به عنوان یک روغن همه منظوره شناخته شود.
این روغن در پخت و پز روزمره و همچنین برای چرب کردن تابهها به خوبی مورد استفاده قرار میگیرد. از آنجا که مخلوطی از روغن نباتی بسیار متغیر هستند، ظرفیت گرماییهای متفاوت در یک روغن نباتی وجود دارد.
بیشتر بخوانید: روغن جامد ضرر کمتری دارد یا مایع؟
به گزارش موسسه فناوری مواد غذایی، روغن سویا به عنوان مثال نقطه جوش ۴۹۵ درجه فارنهایت دارد در حالی که روغن ذرت دارای نقطه جوش ۴۵۰ درجه فارنهایت است. با توجه به مخلوطهای مختلف روغن نباتی، ممکن است در گرمای بالا بوی سوختگی دهد و طعم غذا را تغییر دهد.
روغن نباتی؛ خوبیها و بدیها
روغنهای نباتی حاوی ۲ گرم چربی اشباع شده است و مانند روغن کانولا، روغن نباتی طعم خنثی دارد. روغنهای نباتی در آشپزخانهها همه کاره هستند. یکی از نقاط مثبت روغن نباتی، قیمت آن است. هر آشپزخانهای باید یک روغن نباتی همه منظوره، کم هزینه، بدون طعم و ماندگاری طولانی داشته باشد.
منبع: د هلثی
ترجمه: ایرنا زندگی
12jav.net