دلیل توکوفوبیا یا ترس از زایمان چیست و چه باید کرد
درصورت نبود مدیریت این ترس و استرس، ممکن است به تپش قلب، سرگیجه، تنگی نفس، زایمان زودرس و دیررس، کم وزنی نوزاد و... منجر شود.
دوات آنلاین-در مادرانی که اولین بارداری خود را تجربه میکنند و هیچ تصوری از زایمان ندارند، ترساز زایمان امری طبیعی است. ترس از بارداری و زایمان یا «توکوفوبیا» باعث میشود برخی از زنان، باوجود میل به بچهدار شدن از بارداری پرهیز کنند یا در صورت بارداری از ترس زایمان طبیعی به سزارین روی بیاورند. البته توکوفوبیا فقط مخصوص زنان با تجربه اول بارداری نیست بلکه گریبانگیر مادرانی که پیش از این با تجربه سخت و دشوار زایمان دست و پنجه نرم کردهاند هم میشود. درصورت نبود مدیریت این ترس و استرس، ممکن است به تپش قلب، سرگیجه، تنگی نفس، زایمان زودرس و دیررس، کم وزنی نوزاد و... منجر شود. در این مطلب برخی از روشهای مقابله با این ترس را خواهیم گفت.
دلیل ترستان را ریشهیابی کنید
با نزدیک شدن به زایمان نگرانی مادر هم شدیدتر میشود پس از همان ابتدا خودتان و در موارد حادتر با کمک مشاور و متخصص دلیل ترستان را شناسایی کنید و این کار را به روزهای نزدیک به زایمان موکول نکنید. شاید برای درمان این ترس نیازمند زمان بیشتری باشید. نگرانیهایتان را درباره داروها، فرایند زایمان طبیعی، سزارین و سلامت فرزندتان را با پزشک در میان بگذارید تا راهکار مراقبتی لازم و متناسب با وضعیت جسمانی شما و نوزاد را به شما پیشنهاد دهد.
تجربه ناخوشایند دیگر مادران ارتباطی با شما ندارد
شنیدن تجربه سخت زایمان دیگر مادران به نگرانی تان دامن میزند و این درحالی است که با توجه به شرایط متفاوت جسمانی مادران قرار نیست تجربه آنها برای شما هم تکرار شود. درعوض اطلاعات پزشکی مناسب در این زمینه را کسب کنید.
بیشتر بخوانید: پره اکلامپسی چیست و چطور درمان میشود
در کلاسهای آموزشی قبل از زایمان شرکت کنید
برای آگاهی از روشهای کنترل درد، آشنایی با فرایند زایمان و مسائل مرتبط با آن که تا حد زیادی کاهنده ترس و دلهره است، کلاسهای زایمان گزینه مناسبی است. مربیان منابع اطلاعاتی درستی برای کنار آمدن با زایمان در اختیار شما قرار میدهند و پاسخ گوی همه سوالات احتمالیتان در این باره هستند.
یک شبکه حمایتی داشته باشید
اگر اطرافتان جمعی از افراد حمایتکننده مثل همسر، مادر، بستگان نزدیک و دوستان داشته باشید، میتواند تأثیر به سزایی در کاهش ترستان داشته باشد. براساس مطالعات، زنانی که دچار ترس از زایمان بودهاند با دریافت حمایت اجتماعی و روانی کافی موفق شدند بر اضطراب خود غلبه کنند و زایمان راحتی داشته باشند.
روزنگاری کنید
نوشتن احساسات، افکار و دغدغهها روی کاغذ روشی است که کمک میکند تا اضطرابهایتان را پشت سر بگذارید یا آنها را درک کنید. روزنگاری به شما دید وسیعتر و منطقیتری درباره وضعیتتان میدهد. با نگاهی به گذشته متوجه خواهید شد که در هفتهها و ماههای بارداریتان تا چه حد پیشرفت کردهاید.
منابع: niniplus، parents
مترجم : فاطمه قاسمی / روزنامه خراسان
12jav.net