قدرت سرایت کرونا افزایش یافته است
دکتر محرز: هر روز یک نکته جدید درباره کرونا شناخته می شود، اکنون می دانیم افراد بعد از ابتلا به این بیماری و بهبودی مصونیت پیدا نمی کنند.
دوات آنلاین-دکتر مینو محرز درباره جهش ویروس کرونا و آخرین خبرها از ساخت واکسن برای این بیماری توضیح داد و گفت مصونیت بعد از این بیماری کوتاه مدت است.
جهش ویروس کرونا
مینو محرز در گفت وگو با ایرنا گفت: ویروس کرونا که در ماه های گذشته در دنیا گسترش پیدا کرده بود، ویروس کرونای نوع B بود. اکنون ویروس جهش یافته به عنوان ویروس کرونای نوع G شناخته می شود که می تواند تعداد بسیار بیشتری را مبتلا کند و اگر در یک جمع یک نفر ناقل باشد می تواند تعداد زیادی را مبتلا کند.
وی گفت: از حدود دو ماه پیش هم چون پروتکل های بهداشتی بعد از بازگشایی ها به صورت مناسب رعایت نشده، با توجه به افزایش قدرت انتقال و سرایت ویروس کرونا، تعداد بسیار زیادتری از مردم در کشور به این ویروس مبتلا شده اند و با ادامه همین روند تعداد بیشتری مبتلا می شوند.
بیمارستانها پر شدهاند
عضو کمیته کشوری مبارزه با بیماری های واگیر ادامه داد: بعد از پیک جدید کرونا که از حدود دو ماه پیش شروع شده در اکثر استانها و به خصوص تهران با تعداد بسیار زیاد مبتلا به کووید۱۹ مواجه هستیم به طوری که اکثر بیمارستانها پر شده اند و حتی بیمارستانهای معین هم پر شده اند.
محرز گفت: گرچه ممکن است درصد و میزان مرگ آوری ویروس کرونا بیشتر نشده باشد اما وقتی تعداد بیشتری مبتلا و بستری می شود، تعداد فوتی ها و جان باختگان کرونا نیز به همان نسبت بیشتر می شود.
فوق تخصص بیماری های عفونی افزود: تعداد بیماران کووید۱۹ مراجعه کننده در بیمارستان امام(ره) که من حضور دارم، در اردیبهشت به روزی دو نفر هم کاهش پیدا کرد اما اکنون در برخی روزها ۱۲۰ بیمار کرونا مراجعه می کنند، علت آن هم افزایش تردد مردم در اماکن عمومی و برگزاری مهمانی ها و مجالس عزاداری و عروسی است که مردم در یک جا جمع می شوند.
وی افزود: در این شرایط وقتی تعداد مبتلایان زیاد می شود، به طور طبیعی تعداد افراد بدحال که در آی سی یو زیر دستگاه تنفس مصنوعی می روند هم بیشتر می شود و تعداد زیادی از این بیماران دوام نمی آورند. آی سی یو های بیمارستان ها اغلب تقریبا پر هستند و سرعت پیشرفت این بیماری در برخی افراد به قدری سریع است که تا بخواهیم اقدام درمانی کنیم، بیمار فوت می کند.
واکسن کرونا به کجا رسید
محرز درباره تولید واکسن کرونا نیز گفت: در خیلی کشورها روی واکسن کار می کنند، برخی از آنها به مرحله کارآزمایی بالینی روی انسان هم رسیده و ممکن است در اواسط پاییز به بازار بیاید اما اینکه این واکسن چقدر مصونیت می دهد، هنوز مشخص نیست ضمن اینکه نمی شود همه مردم دنیا را واکسینه کرد، بنابراین هر کشوری باید خود برای تولید واکسن کار کند که در ایران هم در حال انجام است.
تاثیر رمدسیویر چقدر است
عضو کمیته کشوری مبارزه با بیماری های واگیر افزود: در مورد داروی ضد ویروس رمدسیویر هم بررسی ها نشان می دهد که این دارو اگر در مراحل اول بیماری استفاده می شود، می تواند کمک کننده باشد اما وقتی بیماری پیشرفت کند هیچ دارویی اثر نمی کند، باید دارویی در دسترس داشته باشیم که بتواند در مراحل اولیه بیماری کمک کننده باشد.
وی گفت: وقتی هنوز بیماری در مرحله ویروسی است، داروی رمدسیویر کمک کننده است اما بعد که بیماری پیشرفت می کند و فرد دچار مشکلات اتوایمنی، طوفان سایتوکین ها (حمله سیستم ایمنی به ارگانهای بدن مثل ریه و کبد) و مشکلات عروقی می شود و بعد از واکنش های پیشرفته ویروس، داروها چندان اثربخش نیستند.
محرز افزود: اکنون داروی رمدسیویر در ایران تولید می شود و در بیمارستانهای معین کرونا این دارو با امضای پزشک متخصص عفونی برای بیمار استفاده می شود اما در مراحل پیشرفته بیماری، داروی رمدسیویر هم خیلی کمک کننده نیست و متاسفانه عده ای سودجو از استیصال مردم سوء استفاده می کردند و این دارو و نوع تقلبی آن را به قیمت های وحشتناک ۶۰ تا ۷۰ میلیونی به بیماران می فروختند در حالی که در بسیاری موارد برای بیماران بدحال خیلی هم اثربخش نبود.
فوق تخصص بیماری های عفونی تاکید کرد: یکسری از داروها اکنون در پروتکل کشوری درمان کووید۱۹ وارد شده اما هیچ کدام از این داروها درمان قطعی این بیماری نیست.
آیا بیماران کرونایی دوباره مبتلا میشوند
وی گفت: هر روز یک نکته جدید درباره کرونا شناخته می شود، اکنون می دانیم افراد بعد از ابتلا به این بیماری و بهبودی مصونیت پیدا نمی کنند و برخی افراد سه ماه بعد از بهبود دوباره مبتلا شده اند، عده زیادی از بیماران فروردین امسال مبتلا شده بودند و اکنون دوباره به کووید۱۹ مبتلا شده اند و اگر این موضوع به این شکل باشد، در مورد اثربخشی واکسن هم ابهامات زیادتری ایجاد می شود.
محرز گفت: ۴۰ سال است که با بیماران مبتلا به ایدز کار می کنم، بارها امیدهایی برای کشف واکسن این بیماری در دنیا پیدا شد اما بعد از مدتی معلوم شد که این طور نیست و هنوز واکسنی برای این بیماری در دنیا پیدا نشده، در مورد آینده کرونا و بیماری کووید۱۹ نیز هنوز هیچ امیدواری برای اثربخشی واکسن وجود ندارد.
12jav.net