2020/08/08
۱۳۹۹ شنبه ۱۸ مرداد
کال کباب؛ غذای گیلانی با بادمجان؛ دستور پخت و طرز تهیه

کال کباب؛ غذای گیلانی با بادمجان؛ دستور پخت و طرز تهیه

طرز تهیه کامل کال کباب گیلانی را در این مطلب بخوانید.

دوات آنلاین-کال کباب از جمله خوراکی‌های محبوب گیلانی‌ها است که به عنوان پیش غذا یا همراه غذاهایی مانند ماهی شکم پر میل می‌کنند. این غذا در شهرها و استان‌های دیگر هم محبوب است. دستور پخت کال کباب را به نقل از تابناک با تو بخوانید:

 

مواد لازم برای تهیه کال کباب دو نفره

بادمجان درشت دو عدد

آب انار ترش نیم فنجان

سیر نیم بوته

مغز گردوی ساییده شده دوسوم فنجان

سبزی بومی (چوچاق، به قول بعضی شوشاق و خلواش) یک قاشق غذاخوری (البته اگر دو قاشق هم بریزید به جایی بر نمی خورد) طبق معمول نمک و فلفل آن هم به میزان کافی

کال کباب گیلانی را چه طور درست کنیم

طرز تهیه کال کباب گیلانی

ابتدا بادمجان ها را از وسط به دو نیم کنید و در فر و با حرارت 350 درجه سانتی گراد کباب کنید. اگر احتمالا تراس یا ایوان دارید، بی خیال فر شوید و بادمجان ها  را روی آتش منقل کباب کنید. بخشی از بوی جنگل به علت همین بادمجان کبابی است، پس اگر دل تان هوای جنگل کرده، از این مرحله غفلت نکنید. پس از آنکه بادمجان ها را کباب کردید، قدری صبر کنید و بگذارید بادمجان سرد شود تا پوستش راحت تر کنده شود. در این فاصله می توانید کنار پنجره آشپزخانه تان بروید و یک چایی بنوشید. پس از کندن پوست و جدا کردن تخم بادمجان (خشونت این قسمت، بیشتر از سایر مراحل است) گوشت قسمت های باقیمانده را ساطوری کنید.

 

ببینید: دستور پخت کباب ترش گیلانی

 

حالا نوبت بته سیر و له کردن حبه های آن رسیده است. عطر سیر، برای لحظه ای گیلان را به خانه تان می آورد. بعد از له کردن سیر، سبزی های بومی را شسته و خرد کنید. زنان قدیمی، مهارت کدبانو را در خرد کردن سبزی می دانستند. اگر از این مهارت ها ندارید، معطلش نکنید و سراغ یک دو سه بروید. بعد از خرد کردن سبزی ها، تمامی مواد را به بادمجان اضافه کرده، آب انار و نمک و فلفل بزنید و همگی را مخلوط کنید. برای تزیین غذا می توانید از دانه های انار یا زیتون استفاده کنید. کال کباب واقعی در کنار پیاله زیتون و بشقابی از باقلای خام معنا و حیات دیگر پیدا می کند. کم کم وقتش رسیده تا به مهمانی جنگل بروید.

 

چند نکته ریز درباره کال کباب

کال کباب یکی از اشتهابرانگیزترین غذاهای گیلانی است. هنگام آشپزی، هیچ چیزی به اندازه نبودن مواد لازم، دست و پاگیر و آزاردهنده نیست.

 

بیشتر بخوانید: ماهی شکم پر شمالی ؛دستور پخت و تمام فوت و فن‌هایی که باید بدانید

 

تصور کنید گرسنه اید و برفی به ارتفاع یک متر باریده (هر چند برف های یک  متری دیگر جزء آرزوهای محال ما ایرانی ها شده) و حوصله بیرون رفتن و خرید مواد لازم را ندارید. پس اگر در خانه، آب انار ترش نداشتید، می توانید به انار دانه شده هم کفایت کنید که از قضا به جذابیت ظاهری غذایتان هم کمک می کند، اما اگر انار هم در خانه نداشتید، می توانید از آبغوره استفاده کنید، البته کسانی که در خانه حتی آبغوره هم ندارند، بهتر است کمی به خودشان بیایند و آشپزی را جدی تر بگیرند.

 

اگر در خانه شوشاق و خالواش ندارید؛ از درست کردن کال کباب، ناامید نشوید، دو راه حل در پیش دارید اگر ساکن تهران هستید به بازار تجریش سری بزنید و از آن جا، سبزی های بومی گیلان را خریداری کنید یا این که سبزی های معطر معمول مانند نعناع و ریحان خودمان را به غذا اضافه کنید.

 

هنگام غذا پختن، وقتی نوبت به سبزی های معطر می رسد بهتر است صرفه جویی را کنار بگذارید، هرچند ذائقه شخصی نیز، پیمانه واقعی را به شما نشان خواهدداد.

 

کلید واژه
دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.